De cavia trimsalon

De cavia trimmer is er voor jouw langharige- of rex cavia. Ook kortharige rassen zijn in de cavia trimsalon welkom. We verzorgen de vacht zoals het verwijderen van klitten, in model knippen of eventueel scheren. Ook wordt zo cavia gewassen en zorgvuldig gedroogd. Indien nodig worden ook de nageltjes geknipt. Jouw cavia ziet er weer netjes verzorgd uit.

Welke rassen kunnen naar de cavia trimsalon?

Alle langharige rassen kunnen regelmatig naar de trimsalon bent als caviatrimmer zorgen we ervoor dat de lange haren niet over de grond slepen. Bovendien voorkomen we dat ontlasting in de vacht blijft zitten.  Dit betekent dat de achterkant korter wordt geknipt en/of uitgedund.

Langharige caviarassen die we regelmatig in de trimsalon zien zijn:

  • Sheltie
  • Teddy
  • Alpaca
  • Texel
  • Peruvian
  • Coronet
  • Merino
  • Lunkarya

Ook borstelharige- en gladharige cavia’s komen naar de trimsalon. Niet om te knippen maar wel om dood haar te verwijderen en lekker fris te wassen. Rex cavia’s kunnen wat sneller letten dus die komen ook eerder naar de cavia trimsalon.

Hoe vaak moet een cavia getrimd worden?

Hoe vaak je derde cavia trimsalon komt hangt een beetje van de vacht en de verzorging af. Heb je langharige cavia en moeite om klitten uit zijn vacht te houden? Dan is het aan te raden om elke 2 tot 3 maanden naar de trimsalon te komen. Zeker wanneer je de vacht lang wil houden, maar uiteraard vrij van klitten.

Bedenk dat klitten ervoor zorgen dat de huid steeds minder lucht krijgt. Hierdoor kunnen er milde tot ernstige huidproblemen ontstaan. Klitten kunnen uiteindelijk ook aan de huid gaan trekken. Hierdoor heeft je cavia pijn, vooral tijdens het bewegen. Een beurt houdt in dat jouw huisdier geborsteld en gekamd, geknipt, gewassen en gedroogd wordt. Bovendien kijken we de nageltjes na.

Borstelcavia’s en gladharigen komen gemiddeld één tot twee keer per jaar naar de trimsalon. In dit geval bestaat de trimbeurt uit het verwijderen van loszittende haren, wassen en drogen en eventueel de nageltjes knippen.

Trimtechnieken cavia

Bij honden zijn meer dan vijf verschillende trimtechnieken mogelijk. Dat is bij cavia’s niet het geval. Dit zijn de trimtechnieken bij een cavia:

  • Knippen: met name de lange vacht zodat deze niet over de grond sleept.
  • Scheren: wordt weinig gedaan, alleen wanneer de klitten zeer ernstig zijn.
  • Wassen en drogen: geschikt voor elke ras.
  • Oren schoonmaken: een met een oorreiniger.
  • Nagels knippen: noodzakelijke wanneer cavia’s alleen op een zachte ondergrond lopen.

Zonder narcose of kalmeringsmiddel

Ondanks dat cavia’s van nature schuwe dieren zijn, worden ze in de cavia trimsalon zonder hulpmiddelen getrimd. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van narcose of een kalmeringsmiddel. Het is ook niet aan te raden om je dier iets toe te dienen.

Kosten cavia trimmer

Hoeveel kost het om een cavia te laten trimmen of wassen? Het laten wassen en drogen van jouw dier is helemaal niet duur. Daarnaast betaal je een kleine prijs voor het knippen, scheren of verwijderen van klitten. Bekijk de actuele prijslijst.

Cavia trimsalon aan huis

Lukt het niet om met je huisdier naar de trimsalon te komen? Boek dan de cavia trimsalon aan huis. We komen naar jou toe en trimmen het dier in zijn eigen omgeving. Hierbij is het belangrijk dat je een ruimte in huis beschikbaar gesteld, zoals de keuken, bijkeuken of de woonkamer. Verder moet er een tafel beschikbaar zijn. We nemen zelf een antislipmat en de benodigde materialen mee.

Binnen een straal van 5 km vanaf de trimsalon (Tegelen/Venlo) heb je geen extra kosten. Hierbuiten ligt de prijs op € 0,42 per gereden kilometer, enkele reis. Woon je erg ver van de trimsalon? Zorg dan dat meerdere cavia’s getrimd moeten worden, bijvoorbeeld ook die van anderen uit de straat. Zo kunnen jullie de voorrijkosten delen (de voorrijkosten worden slechts eenmaal in rekening gebracht).

Een afspraak maken

Je maakt een afspraak voor de cavia trimmer via de online planner (alleen voor de fysieke trimsalon), telefonisch of per e-mail. Voor de trimsalon aan huis moet je altijd even telefonisch contact opnemen.

Kun je niet naar de afspraak komen? Zeg deze minimaal 24 uur van tevoren af, dan kunnen we nog iemand anders tussendoor inplannen. Wanneer je niet minimaal 24 uur van tevoren afzegt zijn we helaas genoodzaakt om de helft van de kosten in rekening te brengen.

Veelgestelde vragen over cavia’s trimmen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de trimsalon voor cavia’s of een trimbeurt. Misschien wil je zelf jouw cavia trimmen. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe duur is een trimsalon?

Bij trimsalon Limbo betaal je nooit te veel. Een trimbeurt voor je cavia is mogelijk vanaf € 10. Meestal vallen de kosten nooit hoger dan € 25 uit.

Kan je een cavia scheren?

Het is niet aan te raden om deze dieren te scheren. Toch is dit soms noodzakelijk, vooral wanneer er te veel klitten aanwezig zijn. Scheren is minder pijnlijk dan het verwijderen van klitten.

Kun je een cavia knippen?

Ja, cavia’s kunnen geknipt worden. Maar alleen wanneer ze halflang of lang haar hebben. Bij een borstel of een gladharige heeft knippen weinig zin. Het knippen wordt altijd zo natuurlijk mogelijk gedaan. Veel trimmers maken de fout om recht toe recht aan te knippen, waardoor het model heel lelijk wordt.

Kan je cavia’s wassen?

Soms wordt gezegd dat je cavia’s niet mag wassen. Dit klopt gedeeltelijk: ze mogen zeker niet te vaak in bad. Maar drie tot zes keer per jaar is geen probleem. Omdat deze dieren snel afkoelen zorgen we ervoor dat ze warm blijven en zo snel mogelijk worden gedroogd.

Hoe duur is een cavia per maand?

De aanschafkosten zijn het hoogst: niet alleen voor het dier maar ook voor de kooi met attributen. Hiervoor moet je ongeveer € 100 tot € 200 rekenen. Maandelijks ben je tussen de € 15 en € 20 kwijt voor voeding, hooi, bodemmateriaal en af en toe nieuw speelgoed.

Houd rekening met extra kosten voor de trimsalon en de dierenarts. Jouw huisdier heeft een goede vachtverzorging nodig maar kan helaas ook ziek worden.

Bijgewerkt: 1 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.