Hoe duur is een honden trimsalon?

Hoe duur is een honden trimsalon?

Feit: de prijzen van honden trimsalon zijn flink gestegen en blijven dit in de toekomst doen. Tegenwoordig betaal je al snel € 70 of meer voor het laten scheren of knippen van een kleine hond (inclusief wassen). Gelukkig kan het goedkoper. Trimsalon Limbo laat zien hoe duur een honden trimsalon normaal is, en welke tarieven je bij ons kunt verwachten.

Waarom trimsalons duurder worden

Waarom wordt alles steeds duurder? Het is normaal dat prijzen elk jaar een beetje stijgen. Niet alleen de prijs van een honden trimsalon maar ook voor energie, de zorg, je boodschappen en uitstapjes. Een stijging van het algemene prijspeil noem je ook wel inflatie.

Soms is de inflatie ontzettend hoog. Dat ontstaat bijvoorbeeld door onrust in de wereld (oorlog, minder levering van grondstoffen etc.)

Als alles duurder wordt moet een hondentrimsalon ook de prijzen verhogen. Alleen zo kan de trimsalon financieel gezond blijven.

Trimsalons die hun prijzen kunstmatig verhogen

Niet altijd wordt een hondentrimsalon duurder omdat dit met inflatie te maken heeft. Er zijn ook veel salons die hun prijzen kunstmatig verhogen. Dit heet ook wel een kunstmatige prijsstijging.

Dit doet een bedrijf om meer winst te realiseren. Er is dus geen duidelijke oorzaak of aanleiding voor de prijsstijging.


Hoe duur is een honden trimsalon nu echt?

In Nederland zijn ongeveer 2000 trimsalon actief, waarvan iets meer dan duizend geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. De prijzen in deze salons lopen enorm uiteen. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 70 en € 80.

Kijk je naar de goedkoopste en duurste behandelingen dan betaal je in een trimsalon tussen de € 50 en € 110.

Kan het ook goedkoper?

Trimsalon Limbo maakt zich sterk voor betaalbare trimbeurten. We hebben net als alle trimsalons een winstoogmerk, maar veel minder groot. Hierdoor is het mogelijk om tot de goedkoopste trimsalons van Nederland te horen.

Waarom Trimsalon Limbo niet duur is

Wanneer je een trimsalon runt sta je voor twee keuzes:

  • Zoveel mogelijk winst maken, waarbij het eigen financieel gewin belangrijker is dan de financiële situatie van klanten.
  • Een bescheiden winst maken om zo rekening te houden met klanten die zuinig met hun geld om willen of moeten gaan.

We kozen voor het tweede. Trimsalon Limbo heeft als doelgroep prijsbewuste maar vooral liefdevolle huisdiereigenaren. We vinden het fijn om te zien dat mensen oprecht van hun huisdier houden en deze de beste verzorging bieden. Daarom ondersteunen we huisdiereigenaren met betaalbare trimbeurten.

Natuurlijk kunnen we dit niet gratis doen. We krijgen, net als elke andere trimsalon, met verschillende onkosten te maken. Maar door efficiënter te werken, inkoopvoordelen te benutten en lage operationele kosten te hebben, kunnen we de trimbeurten heel betaalbaar houden.

Hoe duur is een honden trimsalon versus Trimsalon Limbo

Laten we een vergelijking maken! Hieronder zie je de gemiddelde prijzen* van een honden trimsalon en die van Trimsalon Limbo.

*Bij het maken van een prijsvergelijking hebben we de prijzen van 25 verschillende trimsalons bekeken en hier een gemiddelde van gemaakt.

RasGemiddelde prijs trimsalonPrijs bij Trimsalon Limbo
Cocker Spaniël€75€55
Boomer€60€45
Border Collie€67€50
Golden Retriever€75€60
Labradoodle€85€69
Pomerian€55€42,50
Lhasa Apso€60€45
Teckel Ruwhaar€70€55

Kijk altijd even naar de meest actuele tarieven op onze tarievenpagina.

Wat te doen wanneer je de trimsalon niet kan betalen?

Een goede vachtverzorging is ontzettend belangrijk. De huishond heeft een hele andere vacht dan de wolf of de wilde hond. Huishonden zijn gefokt op specifieke karaktereigenschappen of uiterlijk. Dit heeft ertoe geleid dat er veel verschillende soorten vachttypen bij honden voorkomen.

Elk type vacht heeft een regelmatige verzorging nodig. De een wat meer dan de ander. Vrijwel alle rassen moeten regelmatig naar de honden trimsalon. Alleen moet je hier als eigenaar wel het geld voor hebben. Bij aanschaf van een hond sta je helemaal niet bij bezoekjes aan de trimsalon stil!

Vind je een hondentrimsalon te duur? Kom naar Trimsalon Limbo. Rijksgediplomeerd én 30 jaar ervaring, zodat je kunt vertrouwen op de juiste behandeling. In de trimsalon maken we gebruik van hoogwaardige shampoos, conditioners, gereedschappen en apparatuur.

Het trimmen en verzorgen van een hond vergt veel tijd en aandacht. Vooral als de vacht klitten heeft of als de hond angstig is. Trimmen is arbeidsintensief werk. Maar dit betekent niet dat de klant hier fors voor moet betalen. Trimsalon Limbo is helemaal niet duur.

Voordelen van een bezoek aan de trimsalon

Je weet nu hoe duur een gemiddelde honden trimsalon is en wat je bij Trimsalon Limbo betaalt. Ontdek de voordelen van een bezoek aan de trimsalon.

Professioneel advies

Naast de juiste verzorging ben je bij ons ook aan het juiste adres voor professioneel advies. Je ontvangt tips over de juiste vachtverzorging, geschikte producten voor thuisgebruik en zelfs opvoedingstips.

Vachtverzorging

Uiteraard draait het in de trimsalon om een goede vachtverzorging. We weten hoe we de vacht van je hond op de juiste manier moeten verzorgen. Dit gebeurt inclusief wassen, knippen, scheren, klitten verwijderen of een andere trimtechniek. Hierdoor blijft je hond vrij van klitten en ziet deze er netjes uit.

Comfort voor je huisdier

We stellen je hond op zijn gemak om zo stress en angst te verminderen. Een stressvrije ervaring is belangrijk.

Minder haar in huis

Door je hond regelmatig te laten trimmen verliest deze minder haar. Hierdoor vind je niet zoveel hondenhaar in huis.

Gezondheidsmonitoring

Tijdens de eerste bestaansjaren van de trimsalon heeft Bianca ruim een jaar stage gelopen bij een dierenarts, bedoeld om aandoeningen en ziekten te herkennen. Tijdens de trimbeurt kan het voorkomen dat we veranderingen in de gezondheid of het gedrag van je hond opmerken. Je krijgt dan het advies om eventueel naar een dierenarts te gaan. Door problemen in een vroeg stadium aan te pakken voorkom je een hoop leed.

Bijgewerkt: 14 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.