Hondenparfum van de Action liever niet gebruiken

hondenparfum Action

In de trimsalon krijgen we veel vragen over het gebruik van hondenparfum. Dankzij speciale parfum ruikt jouw hond heerlijk! Bij Trimsalon Limbo werken we met parfum die uitermate zacht is voor de hondenhuid. Klanten vragen ons of de hondenparfum van de Action een goede keuze is. Ons advies: gebruik deze liever niet.

Hondenparfum Action: de ingrediënten

Bij het kiezen van hondenparfum kijken veel mensen alleen naar de prijs. Daarom is de hondenparfum van de Action zo populair. Voor enkele euro’s heb je een grote fles parfum waar je best lang mee doet.

Is de Action hondenparfum een goede keuze? Vaak niet! De meeste goedkope hondenparfums bevatten chemicaliën die slecht zijn voor de huid en vacht van de hond. Bijvoorbeeld synthetische Benzaldehyde, alcohol en aceton. Dit zijn chemicaliën die uit allergieën kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen ze zelfs het zenuwstelsel aantasten.

Het assortiment hondenparfum bij de Action

We hebben gekeken wat verkrijgbaar is bij de Action. Op het gebied van hondenparfum heeft de Action in 2024 niks in het assortiment zitten.

Let op met zogenaamde natuurlijke hondenparfum!

Sommige merken zeggen dat ze geen chemicaliën aan hun hondenparfum toevoegen, maar alleen natuurlijke ingrediënten. Bijvoorbeeld de Natuurlijk4dogs hondenparfum. Het merk geeft aan dat hun parfum alleen goede ingrediënten bevat zoals Phenoxyethanol. Voorzichtigheid is geboden want Phenoxyethanol kan hele nare bijwerkingen hebben.

Phenoxyethanol kan de huidbarrière beschadigen. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd of ontstaat er een huidallergie.

Welke hondenparfum is wel goed?

In de basis is geen enkele hondenparfum een goede keuze voor jouw hond. Dit komt omdat honden niet zitten te wachten op een extra geurtje. Elke rond houdt van zijn eigen lichaamsgeur, zeker niet van een geur die door mensen wordt toegevoegd.

Gelukkig wennen veel honden wel aan het gebruik van hondenparfum. Ze weten uiteindelijk dat dit slechts tijdelijk is. Wil jij je eigen neus verwennen met een frisse ruikende hond? Dan is het belangrijk dat je parfum koopt die vriendelijk is voor de huid en vacht van jouw huisdier.

Bij Trimsalon Limbo hebben we gekozen voor Jean Peau hondenparfum. Het is niet de goedkoopste keuze maar wel de allerbeste. We weten dat veel trimsalons hier vanwege de hogere prijs niet mee willen werken. Hun winstmarge wordt dan te laag (het draait tegenwoordig allleen maar om geld). Wij werken wél met dit merk en dit is waarom:

  • Samengesteld op basis van olie (geen alcohol)
  • Verbetert de vetlaag van de huid in plaats van deze af te breken
  • Sterk geconcentreerd waardoor de geur lang blijft hangen
  • Slechts één keer sprayen dus een flesje gaat ontzettend lang mee

Deze exclusieve hondenparfum verspreidt dus niet alleen een heerlijke geur maar is ook nog eens de oplossing voor huid- en vachtproblemen. We gebruiken dit merk al 30 jaar en zelfs honden met een gevoelige huid reageren hier goed op.

Waarom de geur van Action hondenparfum zo snel vervliegt

Wanneer Action hondenparfum in het assortiment heeft zie je vaak dat veel hondeneigenaren dit kopen. Maar na een maand dat de hondenparfum van de Action wil waterig is. Hierdoor moet je meerdere keren sprayen (drie tot vijf keer) om ervoor te zorgen dat de parfum zich goed over de vacht verspreidt. Je kunt je voorstellen dat het flesje parfum dan snel leeg is.

Action parfum voor honden vervliegt ook nog eens ontzettend snel. Dit heeft te maken met de goedkope ingrediënten. Meestal is de geur na een half uur alweer bijna weg. Hierdoor ben je geneigd om opnieuw te sprayen maar eigenlijk is dit heel slecht voor de huid en vacht van jouw hond.

Ondanks de lage prijs is het niet aan te raden om hondenparfum van de Action te gebruiken:

  • Je moet meerdere keren sprayen waardoor een flesje niet lang meegaat
  • De geur vervliegt ontzettend snel
  • De ingrediënten kunnen huidirritatie en huidallergieën veroorzaken
  • In ernstige gevallen tasten de chemicaliën het zenuwstelsel aan
  • Op lange termijn is deze parfum duur (doordat je het te vaak moet gebruiken)

Hoe gebruik je honden parfums?

Wanneer je ergens honden parfum koopt wordt vaak geadviseerd om 3 tot 5 partities te sprayen, tegen de haargroei richting van de vacht in. Wanneer wordt geadviseerd om bij een korte vacht minimaal drie keer te sprayen dan weet je dat deze parfum erg zwak is. De geur zal heel snel verdwijnen.

Onze trimsalon parfum is sterk geconcentreerd waardoor we slechts één keer hoeven te sprayen. Bovendien blijft de geur tot wel drie dagen hangen. Ben je benieuwd naar? Maak een afspraak en laat je hond twee en. Na de trimbeurt ontvangt jouw huisdier altijd gehad hondenparfum.

De parfum is ook in de trimsalon te kopen. Hierbij heb je keuze uit vier verschillende geuren. Wat is jouw favoriet? Kom het gerust uittesten (alleen op afspraak).

De ervaring van de hond

Wat vindt de hond eigenlijk van de parfum die we in de trimsalon of die jij thuis op spuit? Honden die gewassen zijn willen zich altijd rollen. Dit doen ze om de geur van de natuur op te nemen. Sommige honden doen dit ook wanneer ze parfum krijgen opgespoten.

Gelukkig doen honden dit in de trimsalon niet. Ze staan op de tafel wanneer ze een pufje parfum krijgen. Vervolgens worden ze nog even doorgeborsteld waardoor ze aan de geur wennen. Hierna zal de hond zich niet meer rollen.

Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat je hond op een later moment alsnog gaat rollen. Sommige honden doen dit meer dan anderen. Overigens kun je het rollen ook afleren door telkens wanneer je hond dit wil gaan doen, hem direct af te leiden. Bijvoorbeeld met een spelletje. Maar let op dat je het rollen niet gaat belonen. Geef hem dus geen speelgoed of iets lekkers op het moment dat hij al gerold heeft. Je moet dit gedrag voor zijn.

Bijgewerkt: 14 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.