Trimsalon Egchel

Trimsalon Egchel

Maak een afspraak bij trimsalon Egchel. We behandelen honden, katten en knaagdieren. Ook is het mogelijk om vogels te laten kortwieken. Hondentrimsalon Egchel heeft ervaring met alle rashonden en kruisingen. Met welk huisdier je ook komt: de trimsalon is altijd betaalbaar. Bovendien heeft Trimsalon Limbo een gunstige ligging waardoor je niet op een saaie plek hoeft te wachten tot jouw huisdier klaar is.

Hondentrimsalon Egchel

Eind jaren 90 werd Trimsalon Limbo opgericht, toen nog onder een andere naam.  In die periode kwamen klanten uit verschillende regio’s naar de trimsalon toe, waaronder ook klanten uit Egchel.

Door een verhuizing heeft de trimsalon een tijdje stilgelegen maar is nu weer actief. Mede door de vele aanvragen van andere eigenaren.

Wat kun je bij hondentrimsalon Egchel verwachten? Trimsalon Limbo is Rijksgediplomeerd. Dit diploma heeft een erkenning van de minister van Economische Zaken. Het Rijksdiploma is tegenwoordig een zeldzaamheid en garandeert minimaal 25 jaar ervaring. Bij de hondentrimsalon voor Egchel vind je maar liefst 30 jaar ervaring.

Jouw hond ontvangt de vachtbehandeling die perfect bij het ras, vachttype en jouw wensen past. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het karakter, gedrag en gezondheid van de hond.

De verschillende trimtechnieken

Bij hondentrimsalon Egchel kun je terecht voor verschillende trimtechnieken. Hieronder een korte omschrijving van de verschillende technieken en wat de beste keuze is.

Plukken is het verwijderen van dode dekharen. Dit gebeurt bij ruwharige honden met een plukvacht zoals de teckel en veel soorten terriërs. Ook gebeurt het plukken gedeeltelijk bij spaniels. Daarnaast zijn er nog andere rassen die geschikt zijn voor het plukken. Maar let op: veel van de oorspronkelijke honden hebben tegenwoordig een hele andere vacht. Daarom beoordelen we bij hondentrimsalon Egchel of jouw hond echt wel geschikt is voor het plukken. Een trimbeurt mag geen pijn doen of andere ellende veroorzaken!

Knippen bestaat uit het inkorten van de vacht met behulp van een schaar. Deze techniek komt veel voor bij poedels, doodles (waaronder de Labradoodle), maltezers, yorkshire terriërs maar ook veel andere rassen. Soms wordt een plukhond geknipt, meestal omdat de vacht niet meer geschikt is om te plukken. Dit moet altijd van tevoren beoordeeld worden. Een echte plukvacht mag namelijk niet zomaar geknipt worden.

Scheren lijkt op knippen, alleen wordt de vacht korter gemaakt. Dit gebeurt met behulp van een tondeuse. Afhankelijk van het ras en de vacht kan een hond geheel of gedeeltelijk geschoren worden. Soms is scheren noodzaak, vooral wanneer er teveel klitten aanwezig zijn.

Andere trimtechnieken bestaan uit het uitdunnen van de vacht, verwijderen van wol of het verwijderen van klitten. Ook wassen en drogen is een trimtechniek die vaak met een andere trimtechnieken wordt gecombineerd.

Kattentrimsalon Egchel

Langharige katten hebben veel vachtverzorging nodig. Sommige eigenaren krijgen dit goed voor elkaar. Maar het kan ook lastig zijn om de lange vacht wekelijks of zelfs dagelijks te onderhouden.

We zijn de kattentrimsalon voor klanten uit Egchel. Je kunt met jouw kat een afspraak bij de trimsalon maken. We zorgen dat klitten uit de vacht worden verwijderd.

Veel langharige katten hebben ernstige klitten. In dit geval is scheren de enige optie om de klitten weg te krijgen.

Het probleem met katten is dat ze scheren vaak eng vinden. Vooral wanneer je kat niet gewend is om naar een trimsalon te gaan.

Hier is wel een oplossing voor: jouw kat onder een roesje laten trimmen. Dit moet altijd in samenspraak met een dierenarts gebeuren. Je laat jouw kat bij de dierenarts een roesje toebrengen en komt dan direct naar de trimsalon toe.

Is het altijd nodig om een kat onder een roesje te laten trimmen? Nee, wanneer je jouw kat zo vroeg mogelijk aan trimbeurten laat wennen is een roesje helemaal niet nodig. Het is dan ook belangrijk om met een kitten naar de kattentrimsalon voor Egchel te komen. Hoe eerder hoe beter. Daarnaast moet je de trimbeurten regelmatig laten herhalen.

Konijnen en knaagdieren bij trimsalon Egchel

Wist je dat we ook konijnen en knaagdieren behandelen? Het zijn voornamelijk langharige konijnen en cavia’s die naar trimsalon Egchel komen. Deze dieren worden goed doorgekamd en ontdaan van klitten.

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat langharige konijnen en knaagdieren veel klitten hebben. We kunnen klitten eruit knippen maar soms is het nodig om het dier geheel te scheren. Bij het angorakonijn is scheren zelfs noodzakelijk.

Het is ook mogelijk om je konijn of knaagdier te laten wassen. Dit hangt mede van de diersoort af, maar ook wat jouw wensen zijn.

Vogel laten kortwieken in Egchel

Heb je een grasparkiet, valkparkiet, kanarie, (dwerg)papegaai of een andere vogel? Sommige vogeleigenaren kiezen ervoor om hun huisdier te laten kortwieken. Dit is het inkorten van de slagpennen. Als gevolg hiervan kan de vogel tijdelijk niet vliegen.

Een beperking in het vliegen is handig om de vogel tam te maken. Maar ook om te voorkomen dat de vogel tegen ramen aanvliegt.

Het kortwieken moet altijd zorgvuldig gebeuren. Hierbij is het belangrijk om niet te kort of in bloedpennen te knippen. Na het kortwieken merk je dat jouw vogel niet meer zo goed kan vliegen. De vleugels worden net lang genoeg gelaten om nog veilig te kunnen landen, bijvoorbeeld wanneer de vogel van jouw hand springt. Maar hij kan niet meer omhoogvliegen.

Soms gebeurt het dat een vogel enkele dagen na het kortwieken weer wat verder kan vliegen. In dit geval is het nodig om opnieuw te laten kortwieken.

Woon je in Egchel en wil je jouw vogel laten kortwieken? Bij Trimsalon Limbo vind je speciale kortwiekdagen. Tijdens deze dagen zijn alleen vogels welkom. Alle andere dieren (zoals honden en katten) mogen die dag niet langskomen. Zo creëren we een rustige omgeving voor vogels.

Het is belangrijk om vooraf een afspraak te maken, dan weet je zeker dat er plek is voor het laten kortwieken van je vogel.

Prijzen Trimsalon Limbo

Zoek je een goedkope trimsalon in Egchel? Trimsalon Limbo staat bekend vanwege de voordelige tarieven. Het houden van een huisdier moet voor iedereen betaalbaar blijven, dat is ons streven.

Je vindt de trimsalon op 22 minuten rijden vanaf Egchel. Kom je met jouw hond of kat dan kun je tussendoor de omgeving verkennen. De trimsalon ligt op slechts 10 minuten rijden van de binnenstad van Venlo. Wanneer de trimbeurt twee uur of langer duurt is het ook mogelijk om tussendoor naar huis te rijden. De keuze is aan jou.

Wil je er tijdens de trimbeurt bijblijven? Dit is mogelijk wanneer hier aanleiding voor is. Geef dit van tevoren aan, dan bekijken we de opties.