Trimsalon huren: van alle gemakken voorzien

Je hond zelf trimmen maar je hebt hier niet de ruimte of de materialen voor? Huur een trimsalon voor een uurtje, enkele uren of een dagdeel. Zo kun je jouw hond of honden zorgeloos trimmen. Hiermee maak je gebruik van de complete saloninrichting. Bovendien is de buitenruimte voor en naast de trimsalon volledig omheind en hierdoor een veilige plek om te spelen.

Trimsalon huur en de materialen

Een trimsalon huren is zeer geschikt voor het zelf trimmen van je hond of kat. Je huurt de trimsalon al vanaf een uurtje tot maximaal drie uren. Bij de huur zit het gebruik van de materialen, gereedschappen en verzorgingsproducten inbegrepen.

De trimsalon huren is inclusief:

  • Een in hoogte verstelbare trimtafel
  • Gebruik kan het hondenbad
  • Een waterblazer of handföhn
  • Gebruik van tondeuse, opzetkammen, scharen, borstels, kammen, trimmesjes en andere trimmaterialen
  • Gebruik van shampoos, conditioners, antiklit spray en andere verzorgingsproducten

Prijzen trimsalon huren

Wat kost het om een trimsalon te huren? Hieronder vind je een overzicht van de huurprijzen en voor welke honden dit geschikt is.

Tijd (uur)Type hondPrijs (€)
1Kleine hond (scheren/knippen/wassen)32,50
1.5Kleine tot middelgrote hond45
2Middelgrote tot grote hond55
2.5Grote hond of veel vachtverzorging62,50
3Neem alle tijd die je nodig hebt75

Bovenstaande tarieven zijn inclusief btw, de trimsalon huur en het gebruik van alle materialen. Vooraf betaal je een borg van € 150. Bij vertrek wordt de trimsalon gecontroleerd. Is alles in orde? Dan ontvang je de borg terug.

Trimsalon huren: de locatie

Een trimsalon huren doe je in de gemeente Venlo. Trimsalon Limbo heeft een zeer gunstige ligging en is hierdoor vanuit verschillende steden makkelijk bereikbaar. Hieronder zie je de rijtijden vanuit verschillende steden.

  • Maastricht: 54 minuten
  • Sittard: 43 minuten
  • Venlo: 10 minuten
  • Eindhoven: 54 minuten
  • Nijmegen: 58 minuten
  • Tilburg: 65 minuten
  • Kaldenkirchen (Duitsland): 12 minuten
  • Brüggen (Duitsland): 20 minuten
  • Maaseik (België): 36 minuten

Begeleiding tijdens het trimmen

Weet je niet zo goed hoe je jouw hond moet trimmen? Van tevoren ontvang je een introductie van de trimsalon, de apparatuur en de producten. Indien gewenst ontvang je ook tips over het trimmen van jouw hond. Een korte uitleg van 10 minuten zit bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer begeleiding tijdens het trimmen van je hond? Bijvoorbeeld omdat je het trimmen nog onder de knie moet krijgen? Dit is mogelijk tegen een meerprijs van € 27,50. Je ontvangt dan gedurende drie kwartier begeleiding én een controle van het eindresultaat.

Huur Trimsalon Limbo versus andere trimsalons

Een trimsalon huren is bij Limbo helemaal compleet, inclusief het gebruik van alle materialen. Bij sommige trimsalons moet je eigen gereedschap meebrengen zoals scharen, tondeuse, shampoo, handdoeken etc. Bovendien moet je de trimsalon aan het eind van de huurperiode schoon opleveren.

In een aantal trimsalons zit wel alles inbegrepen maar moet je zelf een tondeuse meenemen. Bij Trimsalon Limbo hoef je alleen maar je hond mee te nemen en een beetje goede zin. De rest zit bij de huurprijs inbegrepen. Zonder dat hier extra kosten bijkomen. Bovendien hanteert Trimsalon Limbo altijd scherpe tarieven.

Voorwaarden trimsalon huur

Een trimsalon huren kan alleen op afspraak. Bel of stuur een mailtje om de trimsalon te reserveren. Uiteraard kan dit alleen wanneer de trimsalon ook beschikbaar is.

  • Zorg dat jouw hond vrij is van vlooien. Hierop wordt bij aankomst gecontroleerd. Bij vlooien moeten de trimsalon na afloop geheel ontsmet worden, hiervoor geldt een meerprijs van € 25.
  • Bij aankomst controleren we samen de inventaris. Neem de inventarislijst door voordat je vertrekt. Samen controleren we dit nog eens.
  • Heb je per ongeluk iets kapot gemaakt? Hiervoor betaal je een schadevergoeding. De hoogte van deze schadevergoeding vind je op de inventarislijst. De schadevergoeding wordt verrekend met de borg die je betaald hebt, wanneer dit de schade niet totaal dekt moet je bijbetalen.
  • De trimsalon is niet te huur voor professionele trimmers en diens klanten. Een trimsalon huren is alleen bedoeld voor particulieren die hun hond zelf willen trimmen of wassen.

Bijgewerkt: 16 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.