Hondentrimsalon voor moeilijke honden

Is jouw hond bang voor de trimsalon? Of is het dier snel nerveus, kan het moeilijk met andere honden omgaan of misschien wel agressief? We zijn de hondentrimsalon voor moeilijke honden. We hebben vele jaren ervaring met het behandelen van angstige, nerveuze of agressieve honden. Trimsalon Limbo biedt een veilige en rustige omgeving.

Angst en agressie in de trimsalon

Sommige honden zijn bang voor de trimsalon omdat ze ooit een nare ervaring hebben meegemaakt. Meestal bij de dierenarts, waarbij ze pijn ervaarden.

De omgeving van de trimsalon lijkt een beetje op die van de dierenarts. Er is een tafel aanwezig waarop de hond moet staan (net als bij de dierenarts). Bovendien staat er plots een vreemde voor je neus die ook nog eens aan jouw vacht en lichaam zit. Dat kan nare herinneringen naar boven halen.

Er zijn ook honden die een nare ervaring bij een andere trimsalon hebben gehad. Bijvoorbeeld de Maltezer die in een andere trimsalon werd geplukt (= haren uittrekken, iets dat bij dit ras niet kan en mag en pijnlijk is). Of de Lhasa Apso die door de vorige trimmer werd geslagen. Dit soort honden vindt het heel eng om naar de trimmer te gaan.

Het gevolg is angst met soms agressie. Er zijn ook nog andere redenen waarom een hond agressief reageert.

Agressie richting de trimmer

Honden zijn niet zomaar agressief. Meestal staan deze honden flink onder stress. Ze zijn zeer angstig of woedend. Maar ook pijn of ziekte kan een hond agressief maken.

Soms ontstaan agressie vanuit de opvoeding of de leerervaring. Wat doe je wanneer een pup gromt? Sommige baasjes aaien hun hond dan en spreken hem kalmerend toe. Dit is voor een pup de bevestiging dat hij moet grommen. Dit gedrag gaat steeds verder, met ernstige agressie tot gevolg.

Er zijn ook rassen die een sterke verdedigingsdrang hebben. Wanneer dit niet de kop wordt ingedrukt wordt de hond steeds agressiever. Dit zie je bijvoorbeeld bij de Rough Collie, de Duitse Herder en de Schnautzer.

De Chihuahua, het kleinste hondenras ter wereld, is een pittig diertje. Dit zie je wel vaker bij kleine hondenrassen: ze bijten snel. Dit komt omdat kleine hondjes door hun schattig uiterlijk vaak slecht worden opgevoed.

Alle agressieve honden vertonen vaak net zo’n agressief gedrag richting de trimmer. Dit maakt de hond trimmen er ook nog eens gevaarlijk op.

Met een moeilijke hond naar de trimsalon

Veel trimsalons willen geen angstige of moeilijke honden aannemen. Of ze vragen hier extra geld voor. Voor dat is natuurlijk heel vervelend want het lijkt wel alsof je met jouw huisdier nergens terecht kan. Of dat je hier een financiële straf voor krijgt.

Waarom ook moeilijke honden naar de trimsalon moeten

De huishond heeft een hele andere vacht dan de wolf of de wilde hond. Huishonden zijn namelijk gefokt om hun karaktereigenschappen en hun uiterlijk. Dit betekent dat veel huishonden een zeer lange vacht, een ruwharige vacht of misschien wel krulletjes hebben.

Er zijn ook huishonden met een hele wollige ondervacht. Dit lijkt nog het meest op de vacht van een wolf. Alleen woont jouw hond binnenshuis en niet in de natuur. Daarom heeft hij vrij weinig aan zijn wollige ondervacht en veroorzaakt dit vaak problemen.

Bijna elke hond moet naar de trimsalon. Alleen honden met kort en glad haar, zonder ondervacht, hoeven niet naar de trimsalon.

Als trimsalon voor moeilijke honden vinden we het belangrijk dat ook jouw hond de juiste vachtverzorging krijgt. Daarom voorzien we jouw hond van een trimbeurt die bij het ras of het vachttype past.

Afspraak maken bij honden trimsalon voor moeilijke honden

Het is heel eenvoudig om een afspraak te maken bij de hondentrimsalon voor moeilijke honden. Kijk in de online planner wanneer er een plekje vrij is. Je mag natuurlijk ook bellen of een mailtje sturen.

Wanneer je een afspraak maakt is het heel belangrijk om aan te geven dat je een moeilijke hond hebt. Geef een omschrijving van het gedrag, bijvoorbeeld dat het om agressie, angst of nervositeit gaat.

Probeer ook te omschrijven in welke situatie jouw hond bepaald gedrag vertoont. Denk bijvoorbeeld aan bijtgedrag wanneer je de hond optilt of zijn pootje aanraakt. Of agressief gedrag richting mensen of andere honden.

Onze locatie

Je vindt de honden trimsalon voor moeilijke honden in Tegelen, gemeente Venlo (Limburg). Voor Limburgers liggen we heel centraal. Ook ontvangen we moeilijke honden uit Brabant, Drenthe, Duitsland en België.

In de omgeving is veel te doen. Zoals winkelen in Venlo, Designer Outlet in Roermond, het Limburgs museum, veel horecagelegenheden, er is ook veel voor kinderen te doen. Breng dus gerust een bezoek aan onze trimsalon en geniet ondertussen van de omgeving.

We houden rekening met het karakter en gedrag van jouw hond

Een trimbeurt moet voor iedereen prettig verlopen. Niet alleen voor de trimmer maar zeker voor de hond. Ook wil je dat jij als eigenaar ziet dat jouw hond in goede handen is.

Al bij binnenkomst houden we rekening met het karakter en gedrag van jouw hond. Heb je aangegeven dat je hond agressief is richting andere honden? Dan nemen we maatregelen. We plannen bijvoorbeeld een afspraak in op een moment dat jouw hond niet met andere (agressieve) honden in contact komt.

Bij een nerveuze of angstige hond gaan we heel rustig met het dier om. We bekijken in welke situaties hij angstig reageert. Vervolgens stellen we het dier op zijn of haar gemak.

Niet alle problemen zijn te voorkomen

Ondanks een voorzichtige benadering en rekening houden met het gedrag en de achtergrond, zijn problemen niet altijd te voorkomen. In de hondentrimsalon voor moeilijke honden kan het dat jouw hond nog steeds wat zenuwachtig is. Of dat het dier agressief blijft.

Soms is het noodzakelijk om de eigenaar te vragen om erbij te blijven. Of juist om weg te gaan. Dit is dus helemaal afhankelijk van het gedrag dat het dier vertoont.

Situaties waarbij het mis gaat

We zijn liever eerlijk over moeilijke honden. Soms komt het voor dat we de trimbeurt af moeten breken. Dat hebben we slechts twee keer in 30 jaar tijd meegemaakt. De eerste keer was toen een herdershond helemaal doordraaide waardoor hij flauwviel. Gelukkig kwam hij binnen 5 minuten weer bij. De tweede keer ging het veel beter, mede omdat de hond (op ons advies) een kalmeringsmiddel van de dierenarts had gekregen.

Een andere keer hadden we een moeilijke hond in de trimsalon die steeds agressiever werd. Bij elk bezoek ging hij feller tekeer, totdat hij de trimmer uiteindelijk flink heeft gebeten. We vonden het gedrag al vreemd maar toen er uiteindelijk ook een bult werd opgemerkt, hebben we deze hond naar de dierenarts gestuurd. Het arme beest bleek helaas een hersentumor te hebben.

De trimsalon is géén dierenkliniek en ook geen honden opvoedingsschool. Bij aanhoudende gedragsproblemen is het dan ook goed om langs een dierenarts te gaan.

Bijgewerkt: 16 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.