Hondentrimster aan huis

“Nee het lukt niet om naar de trimsalon te komen.” Vaak krijg je dan te horen dat dit jouw probleem is. Je moet maar ergens anders een afspraak maken. Dat kan: bij de hondentrimster aan huis. Trimsalon Limbo heeft namelijk een mobiele service. Op afspraak komen we bij jou langs. Je betaalt de reguliere prijs exclusief voorrijkosten. Hierdoor ben je zeer voordelig uit.

Let op: momenteel klantenstop voor de mobiele trimservice. Neem voor de mogelijkheden per e-mail contact op.


De hondentrimsalon aan huis

We zijn niet 24 uur per dag beschikbaar als hondentrimsalon aan huis. Maar we zijn wel eenmaal per week onderweg. Hierbij volgen we altijd weer een andere route. Zo kunnen we jouw woonadres goed op een van de routes inplannen. De ene week rijden we naar het zuiden, de andere week juist naar het noorden toe.

De wachttijd voor de hondentrimster aan huis bedraagt tussen de twee en zes weken. Dit is eenzelfde wachttijd die je in de meeste fysieke trimsalons tegenkomt. We proberen de wachttijd uiteraard zo kort mogelijk te houden. Soms kunnen we zelfs al diezelfde week bij jou langskomen.

Hondentrimster aan huis: een afspraak maken

Het is belangrijk dat je de hondentrimster aan huis zo snel mogelijk reserveert. Misschien ligt jouw woonadres op onze route en kunnen we binnen enkele dagen bij jou langskomen. Wanneer het wat langer duurt dan hoor je dit vanzelf.

Een afspraak maken doe je bij voorkeur telefonisch. De online planner is alleen geschikt voor het maken van een afspraak in de trimsalon zelf. Gebruik deze planner dus niet voor de hondentrimster aan huis.

Rijksgediplomeerd en 30 jaar ervaring

We zijn als hondentrimster aan huis zeer vakbekwaam. Bianca, eigenaar van Trimsalon Limbo, is Rijksgediplomeerd. Het diploma ‘Vakbekwaamheid Hondentoileteerbedrijf’ wordt ondersteund door de minister van Economische Zaken.

Deze diploma’s werden tot het jaar 2000 uitgegeven. Hierna besloot de Nederlandse overheid om opleidingen voor de dierenbranche geen voorrang meer te geven. Een Rijksdiploma is dus heel bijzonder.

Voorbereiding hondentrimmer aan huis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is belangrijk dat de hondentrimster aan huis goed jouw hond kan zwemmen. Daarom vind je hieronder enkele tips om het de trimmer zo makkelijk mogelijk te maken. Maar ook om te voorkomen dat jouw huis beschadigingen oploopt.

Denk van tevoren na over de ruimte die je beschikbaar stelt. Tijdens de trimbeurt komen er soms veel haren los of worden ze geknipt of geschoren. Het is misschien niet zo fris om hondenharen in de keuken te hebben. Bovendien wil je ze ook niet op de slaapkamer hebben.

Word jouw hond gewassen en gedroogd? Dan moet je er rekening mee houden dat de haren tijdens het drogen alle kanten opwaaien. Je zal na de trimbeurt dus nog even de ruimte goed schoon moeten maken.

We nemen een mobiele trimtafel mee. Hierdoor is het belangrijk dat de beschikbare ruimte op de begane grond ligt. Of indien het een verdieping betreft: er moet een lift aanwezig zijn.

Moeten we met de trap naar boven? Dan kan de mobiele trimtafel niet mee. Je moet dan zelf een tafel beschikbaar stellen, deze moet op de juiste hoogte zijn. Bijvoorbeeld een eetkamertafel. We nemen een rubberen mat voor op de tafel mee maar er kunnen soms wel krassen in het tafelblad ontstaan. Hier kunnen wij niet voor aansprakelijk worden gesteld!

Het is vaak beter om tijdens het trimmen even in een andere kamer te zitten. Zo kan de hond jou niet zien en is hij een stuk rustiger.

Wat betreft het schoonmaken: we ruimen de hondenharen op en nemen deze eventueel mee, zodat je geen afval hebt. Het opruimen doen we met een bezem en handveger en blik. Stofzuigen en dweilen behoort niet tot onze taak.

Wat kost de hondentrimster aan huis?

Als hondentrimster aan huis zijn we zeker niet duurder. Onze tarieven liggen onder het landelijk gemiddelde. De prijs die je voor de hondentrimsalon aan huis betaalt ligt gelijk aan onze fysieke trimsalon.

Vanaf 1 km vanaf de trimsalon brengen we voorrijkosten in rekening. De voorrijkosten bedragen € 0,50 per kilometer. Je betaalt alleen voor de enkele reis.

We rijden door heel Limburg, Noordrijn-Westfalen (Duitsland) en komen ook in Brabant en Gelderland. Daarnaast zijn we een keer per jaar als mobiele trimsalon in Utrecht, Groningen en andere provincies aanwezig.

Een afspraak maken

Wil je de hondentrimmer aan huis laten komen? Het is belangrijk dat je eerst een afspraak maakt. Omdat we regelmatig rondrijden kijken we of jouw adres op onze route ligt. Het kan dat we binnen een week bij jou langskomen, of dat je misschien een maandje moet wachten. Dat hangt dus helemaal van de route af.

Maak daarom tijdig een afspraak. Doe dit telefonisch of per e-mail. Gebruik de online planner alleen voor het maken van een afspraak in de fysieke trimsalon (als je naar ons toekomt).

Bijgewerkt: 14 juli 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.