Maltipoo trimmen prijs

De Maltipoo heeft een vraagt die aardig lang kan worden. Het is dus belangrijk dat je deze hond regelmatig kampt en borstelt. Ook moet hij enkele keren per jaar naar de trimsalon.  Op deze pagina vind je alles over de trimbeurt van de Maltipoo, inclusief de Maltipoo trimmen prijs. We doen je een voordelig aanbod.

Hier bestaat het trimmen van de Maltipoo uit

De vacht van een Maltipoo heeft eigenschappen van zowel de Maltezer als de boedel. Dit ras heeft geen ondervraagd en is hierdoor hypoallergeen. Hij is uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn voor honden.

Vanwege de kruising tussen twee rassen kan de vacht per individuele Maltipoo verschillen. Meestal blijft de vacht halflang en ziet er fluffy uit. Vrijwel alle Maltipoos hebben een gegolfde of gekrulde vacht.

Om deze vraagt mooi en gezond maar ook klit te houden is het belangrijk om je hond regelmatig te laten trimmen. Een trimbeurt bestaat uit het verwijderen van klitten en inkorten van de vacht. Dit laatste gebeurt met behulp van een schaar of een tondeuse. Dit is afhankelijk van de gewenste lengte.

Maltipoo trimmen: de prijs

Bij sommige trimsalons kost een Maltipoo trimmen meer dan € 55 voor scheren of meer dan € 60 voor knippen. Laat je bij ons een Maltipoo trimmen? De prijs ligt tot wel 25% lager. Bekijk de actuele prijs voor het trimmen van een Maltipoo.

Omdat jouw hond een regelmatige trimbeurt nodig heeft is het aan te raden om een abonnement bij Trimsalon Limbo af te sluiten. Een abonnement geeft je het recht om drie keer per jaar naar de trimsalon te komen. Daarnaast ontvang je één keer per jaar gratis een fles shampoo of conditioner die is afgestemd op de vacht van de Maltipoo.

Met een abonnement ben je voordeliger uit. Doordat je maandelijks een klein bedrag betaalt kom je nooit voor hoge kosten te staan. Een abonnement is dan ook een vorm van gespreid betalen zonder dat je rente betaalt.

Hoe vaak moet de Maltipoo getrimd worden?

Het is belangrijk om de vacht van de Maltipoo regelmatig te verzorgen. De vacht groeit namelijk ontzettend snel. Eigenlijk zou je de vacht dagelijks goed moeten doorkammen. Hiermee voorkom je klitten.

Het verharen van dit hondenras

Sommige hondenrassen lijken het hele jaar door in de rui te zijn. Hierdoor ligt de woning vol met hondenharen. Dat is natuurlijk geen pretje, al helemaal niet wanneer je allergisch voor honden bent. De Maltipoo is een van de moderne hypoallergene hondenrassen. Dit betekent dat ze heel weinig verharen.

Bovendien heeft dit ras een lage productie van schilfers op de huid. Het is juist het laatste waar sommige mensen allergisch voor zijn.

Wanneer je dus een ras zoekt dat nauwelijks verhaart en geschikt is voor mensen met een allergie, dan is de Maltipoo een goede keuze. Ook vanwege zijn schattig uiterlijk en zijn intelligentie.

Hoe vaak de Maltipoo wassen?

Honden met een dubbele vacht hoeven slechts twee keer per jaar gewassen te worden. De Maltipoo heeft een enkele vacht. Hierdoor moet hij vaker in bad. Gemiddeld is dit vier tot acht keer per jaar.

Laat je de Maltipoo trimmen? Bij de prijs zit ook het wassen en drogen inbegrepen. Hier betaal je dus niet extra voor. Het is ook mogelijk om je hond alleen te laten wassen, dus zonder een trimbeurt. Op de tarievenpagina zie je wat dit kost.

Jouw hond wordt met geschikte shampoo gewassen. Vanwege de vacht voegen we na de wasbeurt conditioner toe, laten dit even intrekken en spoelen het weer uit. Hierna wordt de hond zeer goed gedroogd bent tijdens het drogen zorgen we ervoor dat de vacht mooi komt te staan 1000 jou Maltipoo ziet er weer netjes uit en ruikt heerlijk fris.

Maltipoo puppy: de eerste keer naar de trimsalon

De Maltipoo trimmen prijs geldt voor volwassen honden. Het is gewenst om met een puppy naar de trimsalon te gaan. Dit is altijd goedkoper dan het trimmen van een volwassen hond.

De eerste kennismaking met de trimsalon is voor een Maltipoo puppy erg belangrijk. Je komt met de pup naar de trimsalon en deze mag de omgeving verkennen. Vervolgens wordt de pup even op de trimtafel gezet. Hier maakt pup kennis met verschillende materialen.

Wil je in de toekomst de Maltipoo pup laten scheren? Dan zetten we tijdens de eerste kennismaking de tondeuse even aan, zonder de hond te scheren. Zo kan puppy aan het geluid wennen. De eerste kennismaking is gratis!

De tweede keer dat de pup naar de trimsalon komt wordt hij daadwerkelijk getrimd. Een puppytrim is voordelig, dus het is zeker de moeite waard om een afspraak te maken.

Wij zijn de Maltipoo trimsalon van het zuiden

Kom kennismaken met Trimsalon Limbo. We zijn de Maltipoo trimsalon van het zuiden (voor Limburg en Brabant). Ook ontvangen we klanten uit Drenthe, Duitsland en België. Ben je op vakantie in Limburg? Dan ben je met jouw hond van harte welkom. Daarnaast is het mogelijk om je hond op jouw vakantieadres te laten trimmen.

We zijn Rijksgediplomeerd. Bij Trimsalon Limbo vertrouw je op ruim 30 jaar ervaring met verschillende hondenrassen. Je Maltipoo trimmen was 30 jaar geleden niet zo gebruikelijk: dit ras is vrij modern. Maar er bestonden in die tijd al zeker kruisingen tussen de Maltezer en de poedel.

Inmiddels hebben we veel ervaring met het trimmen van Maltipoo’s. Van puppy tot senior hond: jouw trouwe viervoeter is bij ons in goede handen.

Mobiele hondentrimsalon voor de Maltipoo

Lukt het niet om met je hond naar de trimsalon te komen? Op afspraak komen we naar je toe. Als hondentrimsalon aan huis trimmen we de Maltipoo vakkundig. Dit gebeurt in jouw eigen omgeving. Hierbij is het belangrijk dat je een ruimte beschikbaar stelt zoals de woonkamer, keuken, bijkeuken of hal.

Het thuislaten trimmen van je Maltipoo is inclusief wassen en drogen (indien een verhoogde en ruime wastafel aanwezig is) of, als je hem zelf wast, drogen. Ook het opvegen en afvoeren van de hondenharen zit erbij inbegrepen. Stofzuigen en dweilen doe je zelf.

Bijgewerkt: 16 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.