Trimsalon Labradoodle Limburg

Labrodoodle trimmen

Laat je Labradoodle professioneel trimmen. Dit kan bij trimsalon Labradoodle Limburg. Vanwege de gunstige ligging breng je jouw hond en verken je ondertussen de omgeving of winkel je in het stadje van plezier. Een complete trimbeurt bestaat uit knippen en/of scheren, wassen en drogen. Na de trimbeurt haal je jouw hond weer op. Vertel hem hoe mooi hij is!

Zo vaak moet een Labradoodle naar de trimsalon

We zijn dé trimsalon voor Labradoodles in Limburg. Gemiddeld komt dit ras elke drie maanden naar de hondentrimsalon. Zo blijft de vacht altijd mooi in model en vrij van klitten. Omdat jouw hond ook gewassen wordt, ruikt hij heerlijk fris. De vettigheid die je normaal voelt wanneer je hem aait is weer weg.

Indien je moeite hebt om de vacht van je hond zelf te onderhouden dan is het verstandig om elke twee maanden naar de Labradoodle trimsalon te komen. Wanneer je voldoende aandacht aan de vacht besteedt dan kan dit ook om de vier tot zes maanden. Houd er wel rekening mee dat de vacht uiteindelijk uit model raakt.

Hoe lang duurt een trimbeurt voor een Labradoodle?

De Labradoodle heeft een dikke vacht. Hierdoor duurt het wassen en drogen wat langer dan normaal. Ook moet de Labradoodle mooi in model worden geknipt of geschoren. Je kunt je voorstellen dat dit de nodige tijd vraagt.

Hoe lang jouw hond bij de Labradoodle trimsalon voor Limburg is, hangt een beetje van de grootte van de hond en de kwaliteit van de vacht af. Maar ook wat jouw wensen als eigenaar zijn. Daarnaast kunnen veel klitten in de vacht ervoor zorgen dat een trimbeurt langer duurt.

Het trimmen van de Labradoodle mini neemt anderhalf uur tot twee uur in beslag. De allergrootste Labradoodle is drie tot vier uur in de trimsalon aanwezig. Maak je geen zorgen: jouw hond krijgt voldoende pauzes en heeft alle gelegenheid om te ontspannen. Tijdens de pauzes kan je hond even naar buiten (als hij dat wil), wat drinken of krijgt een kleine snack.

Locatie trimsalon Labradoodle Limburg

De trimsalon voor jouw Labradoodle heeft een zeer gunstige ligging. Waar in Limburg je ook woont, het is nooit langer dan 60 minuten rijden. Voor de meeste Limburgers ligt de trimsalon op maximaal 20 minuten rijafstand.

Je vindt Trimsalon Limbo in Tegelen, gemeente Venlo. De Labradoodle trimsalon ligt op slechts 10 minuten rijden van de grote stad Venlo. Hier vind je vele grote winkelketens en gezellige lokale winkels. Maar ook ontzettend veel horeca met gezellige terrassen of, in de winter, sfeervolle binnen zitplaatsen.


In bovenstaand overzicht is rekening gehouden met normale verkeersdrukte. Kijk van tevoren altijd naar de drukte op de weg, bijvoorbeeld via Google Maps.

Wat er in de omgeving te doen is

Maak je een afspraak bij trimsalon Labradoodle Limburg? Jouw hond is in goede handen. Ondertussen verken je de omgeving, strijk je op een terras neer of ontdekt de leuke winkels van Venlo. Op sommige dagen is de binnenstad aardig druk, maar er zijn ook dagen dat het wat rustiger is.

Op ongeveer 3 minuten loopafstand van de trimsalon ben je aan de Maas met een leuk wandelgebied. Op 15 minuten loopafstand vind je het centrum van kloosterdorp Steyl met onder andere het Missiemuseum en botanische tuin.

Je kunt ook met de auto naar Venlo, ongeveer 10 minuten rijden. Parkeer bij QPark Maasboulevard en duik direct het winkelcentrum in. Vanuit het winkelcentrum wandel je naar het Limburgs museum.

Bij mooi weer is ijssalon Clevers in Grubbenvorst (17 minuten rijden) een aanrader. Deze ijssalon heeft het lekkerste ijs van Nederland. Een kleinere vestiging van Clevers vind je ook in het centrum van Venlo maar hier kun je niet zitten.

Wat kost een trimbeurt voor een Labradoodle?

De prijzen in trimsalons zijn de laatste jaren hard gestegen. Tegenwoordig betaal je gemiddeld € 80 tot meer dan € 125 voor een Labradoodle trimbeurt. Vaak ook nog eens exclusief wassen en drogen. Bij Trimsalon Limbo ben je altijd goedkoper uit. Op de tarievenpagina vind je de meest actuele prijzen (inclusief wassen en drogen).

Waarom is Trimsalon Limbo zo voordelig? Huisdieren zijn geweldig maar soms onbetaalbaar. Denk maar eens aan de dierenartskosten en noodzakelijke trimbeurten. Het is onze missie om iedereen een huisdier te gunnen. Hierdoor is het winstoogmerk van de Labradoodle trimsalon veel kleiner dan elders.

Daarnaast houden we de kosten laag door slimme inkoop van materialen en verzorgingsproducten, zelf energie opwekken en geen overbodige luxe. Maar ook een efficiënte werkwijze.

Mobiele trimsalon Labradoodle Limburg

Lukt het niet om met jouw Labradoodle naar de trimsalon te komen? Regelmatig rijden we met de mobiele trimsalon door Limburg. Je kunt hier een afspraak voor maken maar houd er rekening mee dat de wachttijd op kan lopen. Jouw woonplaats moet op de route liggen. Hierdoor verschilt de wachttijd van een week tot soms meer dan acht weken.

De mobiele trimsalon komt naar jou toe. Dit betekent dat jouw Labradoodle bij jou thuis wordt getrimd. De ruimte die beschikbaar gesteld wordt moet op de begane grond liggen of er moet, bij een verdieping, een lift aanwezig zijn.

Wassen van de Labradoodle bij jou thuis is alleen mogelijk wanneer je over een verhoogd bad beschikt*. De mini Labradoodle past vaak in een wat ruimere wastafel. In andere gevallen moet je de hond zelf wassen maar wordt hij wel door de trimster gedroogd.

*i.v.m. ergonomisch werken

Tips met betrekking tot de vachtverzorging van de Labradoodle

De eerste keer dat de vacht van de Labradoodle wisselt begint rond 7-8 maanden. Deze eerste vachtwissel kan tot de leeftijd van 14 maanden door blijven gaan. Het is belangrijk om te weten dat de Labradoodle geen ruiperiode kent, dit komt omdat er geen ondervacht aanwezig is. Wel verliest dit ras haar, net als bij mensen het geval is.

Het is aan te raden om de vacht van de Labradoodle wekelijks te borstelen. Let hierbij goed op de aanwezigheid van klitten en verwijder deze zo goed als mogelijk. Als er te veel klitten aanwezig zijn kan de vacht gaan vilten. Hierdoor krijgt de huid geen lucht meer en moet de hond helemaal kort geschoren worden. Helaas ziet dit kaal scheren niet mooi uit maar het is bij vervilting de enige optie. Zorg daarom voor goed onderhoud van de vacht en kom eventueel wat vaker naar trimsalon Labradoodle in Limburg.

Bijgewerkt: 27 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.