Trimsalon Herkenbosch


Welkom bij Trimsalon Herkenbosch, dé plek voor professionele vachtverzorging van jouw hond, kat, konijn, of ander huisdier. De trimsalon biedt verschillende behandelingen, voor een gezonde en mooie vacht. Of je nu op zoek bent naar een uitgebreide knipbeurt, een snelle wasbeurt of een gespecialiseerde behandeling, bij ons is je huisdier in goede handen.

Diensten trimsalon Herkenbosch

Gewoon je in Herkenbosch en heb je een hond, kat of knaagdier? Bij Trimsalon Limbo maak je gebruik van diverse diensten. Hieronder een overzicht van de behandelingen.

Knippen en effileren

Hondentrimsalon Herkenbosch ins beschikbaar voor het netjes knippen van de vacht van jouw huisdier. Het model wordt aangepast aan het ras, zodat je hond er altijd mooi uitziet. Afhankelijk van jouw wensen is een ander model mogelijk.

Voor het knippen van de vacht is het belangrijk dat er geen klitten aanwezig zijn. Zorg dus dat je de vacht thuis regelmatig doorgekamd. Kleine klitten verbeter ik in de trimsalon. Wanneer er veel of grote klitten aanwezig zijn dan is het soms lastig om de vacht nog mooi in model te knippen. In overleg kiezen we voor de geschikte trimbeurt.

Effileren is met name geschikt voor spaniëls, setters en retrievers. Dit is het uitdunnen en gedeeltelijk inkorten van de vacht.

Scheren en plukken

Sommige rassen hebben regelmatig onderhoud nodig. Wanneer het jou niet lukt om dit thuis te realiseren kun je de hond laten sturen. Dit kan op verschillende lengtes. Scheren is soms ook noodzakelijk, denk maar aan de aanwezigheid van veel klitten of zelfs verveeld in.

Plukken is geschikt voor rassen met een specifieke vachtstructuur. Het plukken gebeurt 2-4 keer per jaar, afhankelijk van het ras en jouw wensen. Een plukvacht moet altijd plukrijp zijn. Dit wordt van tevoren bij trimsalon Herkenbosch beoordeeld.

Wassen en föhnen

Kom je voor een complete trimbeurt of wil je alleen jouw hond laten wassen? Een grondige wasbeurt met hoogwaardige producten behoort tot de standaard trimbeurt. Maar het is ook mogelijk om je hond alleen te laten wassen, bijvoorbeeld wanneer deze stinkt of ergens doorheen is gerold.

Na de wasbeurt volgt professioneel föhnen of drogen. Het resultaat is een schone en glanzende vacht.

Nagels knippen

Regelmatig nagels knippen voorkomt pijnlijke ingegroeide nagels en andere ongemakken. Tijdens de trimbeurt controleer ik de lengte van de nagels en kort ze eventueel in. Helaas is het vanwege drukte niet mogelijk om alleen voor nagels knippen langs te komen.

Oor- en oogreiniging

Het is belangrijk om de ogen en oren van je huisdier schoon en gezond te houden. Dit voorkomt infecties. Trimsalon Herkenbosch gaat verder dan alleen het in model trimmen van je huisdier. Ook de reiniging van oren en ogen behoort tot de standaard trimbeurt, zonder extra kosten.

Specialistische behandelingen voor katten en konijnen

Katten, konijnen en knaagdieren met een lange vacht hebben de juiste verzorging nodig. Trimsalon Herkenbosch verleent zorg die aangepast is aan de gevoelige huid en vacht van katten, konijnen en knagers.

Kortwieken van vogels

Een keer per maand organiseert trimsalon Herkenbosch stressvrije kortwiekdagen voor vogels. Afspraak op andere dagen is mogelijk, neem hiervoor contact op.

Ervaren hondenkapper

Trimsalon Limbo wordt gerund door een ervaren hondenkapper met meer dan 30 jaar ervaring en een Rijksdiploma. Ik ben trots op de professionele en liefdevolle zorg die ik bied. Dit heeft geleid tot een trouwe klantenkring uit heel Limburg, Brabant en zelfs Duitsland. Mijn expertise en aandacht voor detail zorgen ervoor dat jouw huisdier altijd de beste behandeling krijgt.

Bij de trimbeurt blijven

De meeste honden ondergaan een trimbeurt heel makkelijk wanneer de eigenaar niet in de buurt is. Ze ondervinden dan geen afleiding. Toch is het soms prettiger om tijdens de behandeling in de buurt te blijven. Bijvoorbeeld bij ziekte of gedragsproblemen.

Wil je bij de behandeling blijven? Geef dit van tevoren aan, dan kan ik hier rekening mee gehouden.

Mobiele trimsalon Herkenbosch

Geen tijd om naar de trimsalon te komen? Geen probleem! De mobiele trimsalon biedt dezelfde hoogwaardige service bij jou thuis. Dit kan alleen op afspraak waarbij je rekening moet houden met soms lange wachttijden. Vanwege de grote drukte is niet altijd mogelijk om op korte termijn naar Herkenbosch te komen.

Locatie trimsalon Herkenbosch

Je bent altijd welkom bij Trimsalon Limbo. Vanuit Herkenbosch is het gemiddeld 24 minuten rijden, waarbij je de A73 volgt. Breng je hond of kat naar de trimsalon en bezoek tussendoor ontspanning in het gezellige winkelcentrum van Venlo. Vanuit de trimsalon ben je in slechts 10 minuten in Venlo. Ook andere steden en dorpen zijn meer dan de moeite waard. Bijvoorbeeld kloosterdorp Steyl, toeristendorp Reuver, Grubbenvorst (met de beroemde ijssalon Clevers) en nog veel meer.

Op vijf minuten loopafstand van de trimsalon vind je het centrum van Tegelen met een gezellige lunchroom/grand café.

Gezondheidsvoordelen van regelmatige trimsessies

Regelmatige verzorging is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van je huisdier, maar ook voor zijn of haar gezondheid.

  • Regelmatige verzorging voorkomt huidproblemen zoals irritaties en infecties.
  • Het verwijderen van losse haren en schilfers helpt om allergieën bij huisdieren én mensen te verminderen.
  • Masserende bewegingen tijdens het borstelen bevorderen een betere bloedcirculatie en zorgen voor een gezonde huid.
  • Tijdens de trimsessie spoor ik vroegtijdig gezondheidsproblemen zoals knobbels, wonden of parasieten op.
  • Een verzorgde vacht zorgt dat je huisdier minder last heeft van klitten en vuil.

Tips voor Thuisverzorging

Naast een regelmatig bezoek aan trimsalon Herkenbosch is het belangrijk om je huisdier thuis goed te verzorgen.

  • Borstel de vacht van je huisdier regelmatig om losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen.
  • Poets de tanden van je huisdier minimaal twee keer per week om tandsteen en tandvleesproblemen te voorkomen.
  • Controleer de oren en ogen van je huisdier regelmatig en maak ze schoon met een daarvoor geschikt product. In de trimsalon krijg je hier advies over.
  • Houd de nagels van je huisdier kort.
  • Zorg voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende water.

Waarom kiezen voor Trimsalon Herkenbosch?

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche en een Rijksdiploma bied ik een hoge kwaliteit van zorg. Elk huisdier krijgt individuele aandacht en een op maat gemaakte behandeling. Uiteraard werk ik met professionele apparatuur en veilige, diervriendelijke producten.

De trimsalon is een stressvrije omgeving waar huisdieren zich op hun gemak voelen.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor jouw huisdier? Dit kan eenvoudig online, per e-mail, telefonisch of via de Facebookpagina.

Bij Trimsalon Herkenbosch staat de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier voorop. Ik kijk ernaar uit om jouw viervoeter te verwelkomen en de beste zorg te bieden die hij of zij verdient.