Trimsalon Kessel


Bij trimsalon Kessel kun je met jouw hond, kat of knaagdier terecht. Je huisdier krijgt de juiste vachtverzorging en we behandelen alle rassen en kruisingen. Van een kleine wasbeurt tot een complete trimbeurt: alles is mogelijk. Trimsalon Kessel is rijksgediplomeerd met ruim 30 jaar ervaring. Neem voor een kennismaking gerust contact op.

Hondentrimmer en kattentrimmer Kessel

Je houdt van je huisdier en doet er alles aan om hem of haar de juiste verzorging te bieden. Soms vraagt de vachtverzorging veel van jouw tijd. Het kan ook dat je moeite hebt met het doorkammen en klitvrij houden van de vacht. Dit zijn goede redenen om een afspraak te maken bij trimsalon Kessel.

Bij hondentrimsalon Kessel worden honden in het juiste model getrimd. Dit gebeurt volgens de rasstandaard. Maar het kan ook dat je andere wensen hebt, bijvoorbeeld extra kort zodat je thuis de vacht makkelijker bij kan houden. Ik sta altijd open voor andere modellen.  Ik ben bijvoorbeeld de eerste hondentrimsalon van Nederland die unieke modellen bij Doodles knipt.

Heb je een langharige kat en wil je graag weten hoe je de vacht van je huisdier mooi houdt? Of heb je hier wat extra hulp bij nodig? Trimsalon Limbo is ook de kattentrimmer voor mensen uit Kessel.

Het knippen en scheren van honden

Veel hondenrassen worden (gedeeltelijk) geknipt en/of geschoren. Hierbij wordt een bepaald model aangehouden. Kom je naar trimsalon Kessel dan kun je altijd aangeven wat je een mooie lengte vindt.

Knippen kan op elke gewenste lengte. Hierbij is het wel belangrijk dat er geen klitten in de vacht aanwezig zijn. In de trimsalon leer je hoe je jouw hond zo goed mogelijk borstelt of kamt. Naast knippen kun je ook kiezen voor scheren. Ook dit kan op verschillende lengtes, variërend van 5 mm tot 12 mm.

Wanneer jouw hond klitten heeft

Heeft je hond veel klitten of zelfs vervilting? Het verwijderen van deze klitten is een intense klus. Bovendien is dit geen pretje voor de hond. Vaak is het verwijderen van grote klitten alleen maar pijnlijk. In dit geval is kort scheren de meest diervriendelijke optie.

Bij ernstige klitten wordt gekozen voor het scheren op 3 mm (soms is 5 mm mogelijk). Korter dan 3 mm doen we nooit, dit om huidproblemen te voorkomen. Bij heel kort scheren duurt het ongeveer twee maanden voordat de vacht er weer enigszins mooi uitziet.

Natuurlijk is het altijd beter om te kort scheren te vermijden. Kom dus regelmatig naar hondentrimsalon Kessel voor een goede vachtverzorging. Dan weet je zeker dat je hond klitvrij en altijd mooi in model blijft.

Klitten voorkomen is ontzettend belangrijk! Veel klitten hebben namelijk een aantal nadelen:

  • Het isolerend vermogen van de vacht verliest zijn functie
  • De huid wordt snel nat en koud
  • Klitten trekken aan de huid (pijnlijk)
  • Klitten kunnen overgaan in vervilting, herkenbaar als een soort tapijtje
  • Vervilting sluit de huid af waardoor huidproblemen ontstaan

Plukhonden bij trimsalon Kessel

Een aantal honden zijn geschikt voor plukken. Tijdens het plukken worden dode dekharen met de hand of een trimmesje verwijderd. Onder andere de ruwharige teckel, de ruwhaar Jack Russel en de schnauzer hebben een plukvacht. Ook spaniels hebben een gedeeltelijke plukvacht.

Wanneer je hond van oorsprong een moeilijk vacht heeft betekent dit niet dat hij ook geplukt kan worden. Steeds vaker worden van origine ruwharige honden met een zachte vacht geboren. Dit heeft grotendeels met de fok te maken, maar ook de trimbeurten die door de jaren heen zijn veranderd.

Bij trimsalon Kessel beoordeel ik altijd of de vacht van je hond geschikt is om te plukken. Bovendien wordt gecontroleerd op plukrijpheid. Je hoort direct of jouw hond voor plukken in aanmerking komt. Zo niet dan stel ik een andere behandeling voor. Het kan ook dat je op een later moment terug moet komen.

Ontwollen van honden met flink wat ondervacht

Heb je een hond die het hele jaar door lijkt te verharen? Of zo eentje die twee keer per jaar zijn hele vacht loslaat? Wanneer je eenmaal begint met borstelen dan blijf je bezig. De haren vliegen alle kanten op en er lijkt maar geen einde aan te komen.

De kans is groot dat je een hond met veel ondervacht hebt. Dit herken je aan een wollige vacht die soms in grote plukken loskomt.

Wanneer je veel haar in huis vindt en het lukt je niet om de ondervacht los te krijgen, is een bezoek aan trimsalon Kessel meer dan de moeite waard. Hier wassen we de hond met een speciale shampoo waardoor de ondervacht los komt te zitten. Vervolgens wordt de hond goed drooggeblazen waarbij de loszittende haren op de grond vallen. Als laatste wordt de vacht nog met speciale harkjes en kammen nabewerkt. Het resultaat is 40% tot wel 60% minder loszittende vacht.

Klitten verwijderen bij langharige honden

Soms wil je de hond met lang haar ook echt lang houden. Gewoon omdat je dit mooi vindt. Hierbij is het wel belangrijk dat de vacht klittenvrij blijft. Klitten verwijderen is een hele klus en voor de hond niet altijd een pretje. Maar daarom een afspraak bij hondentrimsalon Kessel: dan weet je zeker dat de klitten pijnvrij worden verwijderd.

Let op: bij ernstige klitten of vervilting is het vaak niet mogelijk om alle klitten met de hand te verwijderen. In overleg met jou wordt eventueel een andere behandeling gekozen. Het is belangrijk dat je hond geen nare ervaring aan de behandeling overhoudt! Kies altijd voor het welzijn van je huisdier.

Met je konijn of knaagdier naar trimsalon Kessel

Wist je dat trimsalon Kessel ook bereikbaar is voor mensen met konijnen en knaagdieren? Bijvoorbeeld het angorakonijn, de langharige cavia of de langharige hamster. Afhankelijk van de conditie van de vacht wordt het dier geknipt, geschoren, van klitten ontdaan en/of gewassen.

Fretten trimsalon

Mensen met een fret of bunzing weten als geen ander hoe sterk deze dieren kunnen ruiken. Op zich is hier niets vreemds aan: deze dieren verspreiden een sterke geur om hun territorium af te bakenen. Alleen is die geur binnenshuis geen pretje.

Fretten en bunzingen mag je niet te vaak wassen. Doe je dit wel dan ontwikkelt zich al snel een nieuwe sterke geur. Daarom is het aan te raden om de fret of bunzing 2 tot 4 keer per jaar te wassen, zeker niet vaker.

Lukt het niet om je fret of bunzing zelf te wassen? Kom naar de frettentrimsalon voor Kessel en omgeving. We hebben vele jaren ervaring met de vachtbehandeling van deze leuke dieren.

Locatie trimsalon Kessel

Trimsalon Limbo ligt niet direct in Kessel maar aan de overkant van de Maas: in Tegelen. Vanuit Kessel is dit ongeveer 20 minuten rijden waarbij je over de Maasbrug van Blerick gaat. Je kunt ook het veer in Kessel of Baarlo nemen.

Afhankelijk van de tijdsduur van de trimbeurt is het mogelijk om tussendoor naar Venlo te gaan (op 10 minuten rijafstand) of naar het centrum van Tegelen (5 minuten lopen). Je kunt natuurlijk ook even op en neer rijden.

Bij korte behandelingen van maximaal 45 minuten is het beter om in de buurt te blijven. Of neem plaats in de wachtruimte.