Trimsalon Vlodrop


Elk dier verdient een goede verzorging. Vooral honden en katten hebben soms een intensieve vachterzorging nodig. Kun je dit niet zelf of wil je jouw hond mooi in model laten trimmen? Kom naar trimsalon Vlodrop. Trimsalon Limbo is rijksgediplomeerd en heeft ruim 30 jaar ervaring. Het is dé diervriendelijke trimsalon voor Vlodrop en omgeving. Jouw huisdier houdt er een prettige ervaring en over.

Alle liefde voor honden en katten

De een wordt huisdiertrimmer om er (veel) geld mee te verdienen. De ander doet dit uit dierenliefde. Trimsalon Vlodrop is ontstaan vanuit kennis, ervaring en liefde met en voor verschillende huisdieren.

Met ruim 30 jaar ervaring heb ik ontzettend veel verschillende rassen voorbij zien komen. Van alledaagse of populaire rassen zoals de Doodle en de Pomeranian tot meer zeldzame rassen zoals de Finse Spit, Puli en Bedlington Terriër.

Trimsalon Limbo, voor Vlodrop en omgeving, behandelt alle rassen. Het gaat niet om het creëren van showhonden maar wel om mooi getrimde huishonden met een vriendelijke service. Hierbij staan de gezondheid van huid en vacht voorop.

Hondentrimsalon Vlodrop: knippen of scheren

Veel rassen komen in aanmerking voor knippen, scheren of effileren. Er zit verschil tussen deze drie trimtechnieken:

  • Knippen: inkorten van de vacht met behulp van een schaar
  • Scheren: inkorten met een tondeuse (vaak korter dan bij knippen)
  • Effileren: uitdunnen een zeer dikke vacht op het knippen van overgangen

Het inkorten van de vacht kan bij alle rassen met halflang tot lang haar. Soms wordt hierbij de rasstandaard gevolgd zodat jouw hond in het gewenste model wordt getrimd. Maar het is ook mogelijk om voor een ander model te kiezen. Het is uiteindelijk belangrijk dat je met trots naast je hond loopt en dat je de vacht makkelijk zelf bij kan houden.

Hond laten plukken

Trimsalon Vlodrop is ook beschikbaar voor het laten plukken van honden. Dit kan bij honden die hier een geschikte (ruwharige) vacht voor hebben. Denk maar aan de West Highland White terriër, de Cairn terriër, de Jack Russell of de ruwharige teckel. Ook bijvoorbeeld de Schnauzer en de bouvier worden geplukt, net als de Cockerspaniel.

Bij honden met een plukvacht is het belangrijk dat de vacht plukrijp is. Dit kan niet zomaar op basis van het vorige trimschema: dit moet individueel beoordeeld worden. In de trimsalon kijk ik altijd naar de conditie van de vacht. Aan de hand hiervan wordt bepaald of plukken wel mogelijk is.

Te vroeg plukken heeft namelijk een aantal nadelen. Ten eerste is te vroeg plukken pijnlijk voor de hond. Bovendien raakt de huid hiervan geïrriteerd. In ernstige gevallen ontstaan er wondjes en zelfs trimkoorts.

Verwijderen van klitten of onderwol 

Hondentrimsalon Vlodrop behandelt veel andere rassen die (helaas) klitten in de vacht hebben, of gezegend zijn met een flinke dosis ondervacht. In beide gevallen is het regelmatig verwijderen hiervan ontzettend belangrijk.

Klitten ontstaan doordat haren tegen elkaar schuren en de schubben in elkaar haken. Vaak zit hier ook nog eens vuil bij. Klitten kunnen uiteindelijk gaan vervilten waardoor een soort tapijt ontstaat. Dit tapijtje sluit de huid af! Klitten zie je voornamelijk bij Doodles (omdat de ondervacht niet tot nauwelijks loslaat) en langharige tot halflangharige rassen.

Onderwol is de isolerende ondervacht die je vooral bij werkhonden ziet. Denk hierbij aan herdershonden, de berner sennen, chowchow, border collie, schotse collie etc. ook de schattige kleine Pomeranian heeft een flinke dosis ondervacht. Tijdens de ruiperiode kan de hond wel wat hulp gebruiken bij het loslaten van deze ondervacht.

Maak een afspraak bij hondentrimsalon Vlodrop voor het verwijderen van klitten of onderwol.

Kattentrimsalon Vlodrop

Hoewel het niet tot de dagelijkse klanten behoort zijn ook katten welkom bij trimsalon Vlodrop. Vooral langharige katten hebben een goede verzorging van de vacht nodig. In de trimsalon wordt de vacht goed doorgekamd en ontdaan van klitten. Soms is het nodig om de vacht vol klitten te scheren.

Konijnen en knaagdieren bij de trimsalon

Konijnen met lang haar zoals het Teddykonijn, de Angora of het Voskonijn zijn erg populair. Deze konijnen hebben wel een regelmatige kambeurt nodig. De angora moet zelfs regelmatig geschoren worden. Wanneer dit zelf niet lukt is het verstandig om een afspraak te maken bij konijnen trimsalon Vlodrop. Ook voor de regelmatige wasbeurt.

Daarnaast kun je bij de trimsalon terecht met je knaagdier zoals cavia, hamster, rat, chinchilla, degoe of andere knagers. Vraag naar de mogelijkheden.

Een geweldige ervaring voor jouw huisdier

Bij trimsalon Vlodrop staat het welzijn van jouw huisdier voorop. Een trimbeurt moet voor jouw hond, kat of knager een prettige ervaring zijn. Daarom wordt gekozen voor een pijnvrije en stressvrije behandeling. Bovendien ontvangt jouw huisdier veel aandacht. Tussendoor is er ruimte voor een pauze en iets lekkers.

Maak je je zorgen over je hond of kat, bijvoorbeeld omdat deze angstig, agressief of snel gestrest is? Het is belangrijk dat je dit tijdig aangeeft. Ik houd rekening met het gedrag en karakter van het dier. Indien nodig wordt hier extra tijd voor uitgetrokken.

Locatie trimsalon Vlodrop

Trimsalon Limbo ontvangt klanten uit Vlodrop, Roermond, Venlo en andere steden en dorpen. De trimsalon is gevestigd in Tegelen, gemeente Venlo. Vanuit Vlodrop is dit ongeveer 30 minuten rijden (via de A73). Omdat de trimsalon dicht bij het centrum van Venlo zit is het aan te raden om je hond te brengen en tussendoor heerlijk in Venlo te shoppen. In slechts 10 minuten tijd sta je in het gezellige Venlose winkelcentrum.

Ook in de omgeving is veel te zien en te beleven. Wandel of rij naar kloosterdorp Steyl en geniet van al het moois dat dit dorp bieden heeft. Of wandel naar het winkelcentrum van Tegelen, op 5 minuten loopafstand van de trimsalon. In de zomermaanden is een bezoek aan de beroemde ijssalon Clevers Grubbenvorst echt een aanrader! Ook Reuver heeft een geweldige ijssalon met een uitgebreid aanbod.

Wat kost een gemiddelde trimbeurt voor een hond?

Er is geen vast tarief voor een trimbeurt. Dit komt omdat elk ras elke individuele hond weer een andere trimbeurt nodig heeft. Het tarief is afhankelijk van het ras, de grootte, de kwaliteit van de vacht, het gewenste model maar ook bijkomende behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van ogen en oren of een antivlooienbehandeling.

Gemiddeld kost een trimbeurt tussen de € 50 en € 60. Maar dit kan ook goedkoper of juist duurder zijn. Wil je de exacte prijs weten? Op de tarievenpagina vind je een indicatie, in de trimsalon hoor je de uiteindelijke prijs.