Asian Style trimsalon

Ben jij die standaardmodelletjes bij jouw hond ook zo moe? Ga voor een eigentijdse en creatieve stijl. Maak een afspraak bij dé Asian Style trimsalon en laat je verrassen. Jouw hond wordt prachtig in model getrimd: mooi, opvallend en nog steeds heel praktisch. Meer weten over de Asian Style? Op deze pagina vind je alle informatie. Maak tijdig een afspraak want vol = vol!

Kenmerken van Asian Style trimmen

Decennialang hebben we honden in standaard en voorgeschreven modellen getrimd. In het jaar 2015 ontstond een nieuwe trend in Azië: het trimmen van modellen die soms onrealistisch lijken. Hierbij staan strakheid, netheid en vooral de beauty-factor voorop.

Honden veranderen in de Asian Style trimsalon in prinsen en prinsessen. Na de trimbeurt loop je vol trots naast je hond. Het is niet jij maar je hond die alle aandacht trekt. En laten we eerlijk zijn: je kunt er zelf geen genoeg van krijgen om honderden foto’s van je prachtige hond te maken.

De Asian Style kenmerkt zich vaak door een korte vacht met delen die erg lang of vol blijven. Dit zijn onder andere de poten, het hoofd en/of de staart.

Waarom de Asian Style zo praktisch is

Het grootste voordeel van de Asian Style is dat er minder snel klitten in de vacht ontstaan. Steeds meer honden dragen een tuigje en juist onder het tuigje ontstaan er klitten die je er niet zomaar uit krijgt. De Asian Style rekent hiermee af omdat het gebied onder het tuigje glad en kort gaat.


Het is vooral heel erg mooi en bijzonder!

Waarom kiezen voor de Asian Style trimsalon? Omdat je hond in een model wordt getrimd die niet alleen mooi maar vooral heel bijzonder is. Er zijn maar weinig Nederlandse trimsalons die zich met de Asian Style bezighouden.

Andere benamingen voor de Asian Style zijn Asian Fusion Style of Asian Freestyle Grooming. Maar let op: Freestyle grooming is breder dan alleen de Aziatische stijl. Bij Trimsalon Limbo kun je terecht voor Asian Style én Freestyle Grooming.

Welke rassen komen hiervoor in aanmerking?

In de Asian Style trimsalon komen veel rassen die van oorsprong lang haar hebben. Geschikte rassen voor deze manier van trimmen zijn de Yorkshire terriër, Lhasa apso, Shih Tzu, boomertje, poedel, doodle, Amerikaanse Cocker spaniël, Engelse Cocker spaniël, schanutzer, pomeriaan en andere rassen met lang of wollig haar.

Ook honden met een plukvacht

Asian Fusion Grooming kan bij verschillende vachttypen worden toegepast. Uitgezonderd bij de honden met kort en glad haar, daar valt weinig creativiteit in te stoppen. Vaak wordt gedacht dat het bij honden met een plukvacht niet mogelijk is om ze in Asian style te trimmen. Dit komt omdat het lijf gedeeltelijk geschoren wordt.

Toch kan dit wel degelijk! Je kunt makkelijk overstappen van plukken naar scheren of knippen. Dit moet met een bepaald beleid plaatsvinden, dan ondervinden de hond, de huid en de vacht hier geen hinder van.

Laat een plukhond dus niet zomaar van het ene op het andere moment scheren of knippen. Laat je ook goed informeren over de veranderingen die de vacht ondergaat. Kom naar de Asian Style trimsalon, ik leg je hier alles over uit. Langskomen kan alleen op afspraak. Neem je hond mee want dan kunnen we gelijk de vacht beoordelen en het model bespreken.

Verzorging in Aziatische stijl

In plaats van de concentratie op de rasstandaard stijl, gaat het in de Asian Style trimsalon om een donzige of schattige look. De gebieden die gevoelig voor klitten zijn worden zo kort mogelijk gehouden. Dit maakt het voor jezelf alleen maar makkelijker: de vacht van jouw hond raakt veel minder snel in de klit. Een klitvrije vacht is goed voor het welzijn en de gezondheid van jouw huisdier.

Wees gewaarschuwd: de Asian Style staat voor een afwerking met strikjes, tule, kettinkjes of andere sieraden voor de hond. Je hond in Koninklijke stijl, wie wil dat nu niet?

Kleur voor staarten, oren, voeten of het hele lichaam

In Aziatische landen is het tevens een trend om een gedeelte of de gehele vacht te laten kleuren. Let op want dit mag alleen met speciale hondenverf. Doe dit nooit met verf voor mensen, hier kan de hond (dodelijk) ziek van worden.

Wil je jouw hond wat extra’s meegeven of gewoon opvallen? Misschien voor een feestje of een bijzondere gelegenheid? Neem contact op, in de Asian Style trimsalon is het namelijk mogelijk om de vacht van jouw hond te laten kleuren.

Het is belangrijk dat er vooraf een vóór wordt uitgevoerd. Dit doe je normaal gesproken ook bij het verven van mensenhaar.  Kom dus voor de echte trimbeurt naar de trimsalon, dan testen we of je hond niet allergisch voor de speciale haarverf is. Dit moet enkele dagen voor de trimbeurt plaatsvinden.

Wanneer eenmaal bepaald is dat je hond niet allergisch is kan deze probleemloos gekleurd worden. De verf is uitwasbaar dus het is echt niet zo dat je hond wekenlang in het roze, blauw of een andere kleur rondloopt. Je kunt de verf er ook in de trimsalon uit laten wassen.

Bijgewerkt: 14 juli 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.