Border Jack trimsalon

Vaak heeft de Border Jack een ruwe vacht, afkomstig van de Jack Russel Terriër. Maar wanneer de Jack Russell waarmee de border collie gekruist, een gladde vacht heeft, kunnen de pups ook gladharig (maar wollig) zijn. Dat is dus heel wisselend. In de Border Jack trimsalon beoordeel ik de vacht en pas de juiste trimtechniek toe.

Het ontstaan van de Border Jack

Soms wordt de Border Jack ook wel een boomer genoemd. Feitelijk is de boomer een kruising tussen meerdere rassen. De Border Jack is een zuivere kruising tussen de Border Collie en Jack Russell terriër.

Let op: vaak wordt een kruidsing tussen Border Terriër en Jack Russel óók en Border Jack genoem,d. In dit geval ontstaat er een kleiner ras, vaak ruwharig.

In sommige de gevallen heeft de Border Jack een ruwe vacht. Dit herken je aan de stekelige en ruw aanvoelende haren. Trek je er aan dan laten deze haren soms heel makkelijk los, hoewel ze niet van zichzelf uitvallen.

De gladharige Border Jack heeft een vacht die dicht tegen de huid ligt. Soms is er sprake van een Broken Coat vacht: een mix van ruwharig en gladharig.


De Border Jack trimsalon

Heb je er al eens aan gedacht om een afspraak bij de Border-Jack trimsalon te maken? Wanneer je een ruwharige Border Jack hebt dan moet je minimaal twee keer per jaar naar de trimsalon. Tijdens een trimbeurt worden de dode dekharen met de hand verwijderd. Dit noem je ook wel het plukken van de vacht.

Plukken is voor de gezondheid van je hond heel belangrijk. Het voorkomt jeuk en huidirritatie. Wanneer je de hond niet regelmatig laat plukken dan gaat zijn gezondheid achteruit.

Een gladharige Border Jack hoeft niet geplukt te worden. Toch kan het handig zijn om één tot twee keer per jaar naar de trimsalon te gaan. Bij de gladharige Border Jack worden dode haren met een rubberen borstel verwijderd. Is er veel onderwol aanwezig dan wordt dit ook verwijderd. Hierna gaat de hond in bad, zodat hij frisgewassen naar huis kan.

De broken coat Border Jack moet gedeeltelijk geplukt worden. Ook met deze variant moet je dus minimaal twee keer per jaar naar de trimsalon.

Border Jack trimmen prijs

Wat kost een Border Jack trimmen? Dat hangt helemaal van het type vacht af. Wanneer de hond geplukt wordt duurt een trimbeurt gemiddeld twee- tot twee-en-een-half uur. Een gladharige Border Jack is veel eerder klaar.

De prijs is dus afhankelijk van de trimtechniek. Toch mag de prijs nooit de trimtechniek bepalen. Een ruwharige hond moet je echt laten plukken, anders krijgt deze huidproblemen.

Kijk op de tarievenpagina wat het kost om een Border Jack te laten trimmen. Een goed prijsgevoorbeeld is de Jack Russel terriër óf de border collie.

Je kunt uiteraard ook telefonisch of per e-mail contact opnemen, waarbij je een prijsindicatie ontvangt.

De ruwharige Border Jack knippen of scheren

Bij een ruwe vacht is plukken altijd de beste keuze. Soms is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de kwaliteit van de vacht. Of omdat de hond medische problemen heeft. In dit geval kunnen we overstappen op het knippen van de hond.

Dit moet altijd in overleg en na controle gebeuren. In de trimsalon beoordeel ik de kwaliteit van de vacht. Aan de hand hiervan wordt het trimschema bepaald.

Een afspraak maken

Wil je jouw Border Jack laten trimmen? Maak dan een afspraak bij de Border trimsalon. Dit doe je telefonisch of per e-mail. Houd er rekening mee dat de telefoon niet altijd beantwoord kan worden, daarom is mailen vaak wat praktischer. In de online planner zie je de beschikbare dagen en tijden. Zo kun je zelf een afspraak inplannen.

Na de eerste trimbeurt kun je direct een vervolgafspraak maken. Dit is gezien de drukte zeker aan te raden.

De Border Jack trimsalon is gevestigd in gemeente Venlo, Limburg. Klanten uit Nederland, België en Duitsland komen naar de trimsalon toe. Wil jij dit ook? Vraag of er nog ruimte is voor nieuwe klanten.

Bijgewerkt: 22 juli 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.