Aussiepom in de trimsalon

Hij is geweldig om te zien, speels en lekker compact: de Aussiepom (Australische pom). Deze kruising tussen een Australian Shepherd en Pomeranian heeft een goede vachtverzorging nodig. Daarom is de gespecialiseerde Aussiepom trimsalon een goede keuze. Maak snel een afspraak of ontdek eerst wat je van een trimbeurt kunt verwachten.

Snelle feiten

  • Benaming: Aussiepom of Australische Pom
  • Land van herkomst: Verenigde Staten
  • Voorkomen: dit ras zie je niet zo vaak
  • Grootte: gemiddeld 25 tot 46 cm hoog

De vacht van de Aussiepom is middellang. Deze kruising heeft een dubbele vacht, wat betekent dat er zowel dekharen als onderwol aanwezig is.

Een bezoek aan de Aussiepom trimsalon

Het is belangrijk om de dubbele vacht regelmatig te borstelen. Hiermee verwijder je vuil en klitten. Afhankelijk van de structuur van de vacht is het ook nodig om af en toe voor professionele verzorging te kiezen. Dit laat je in de Aussiepom trimsalon doen.

Omdat dit ras niet zoveel voorkomt is het belangrijk om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde Aussiepom trimmer. Maak daarom gerust een afspraak bij Trimsalon Limbo. Met ruim 30 jaar ervaring weet je zeker dat jouw Aussiepom bij mij in vakkundige handen is.

Vachtverzorging van de Aussiepom

Een Aussiepom puppy heeft een zeer zachte en wollige vacht. Al op jonge leeftijd heeft deze een goede vachtverzorging nodig. Dit doe je met behulp van de juiste kammen en borstels. Door regelmatig door te kammen- en borstelen verwijder en voorkomen je klitten.

Ook wanneer de Aussiepom volwassen is moet je voldoende tijd en aandacht aan de vacht blijven besteden. Tijdens de ruiperiode is het aan te raden om dagelijks goed door te kammen. Houd hierbij rekening met de dubbele en soms driedubbele vacht van de hond.

Verder is het verstandig om je hond 2 tot 4 keer per jaar naar de Aussiepom trimsalon te brengen. Tijdens een trimbeurt wordt op professionele wijze afgerekend met dode en loszittende haren. Bovendien wordt de hond ook nog eens frisgewassen waardoor de witte gedeeltes van de vacht weer stralend uitzien.

Een trimbeurt houdt ook in dat piekerig haar weer netjes wordt bijgepunt. Daar waar nodig wordt de vacht uitgedund zodat je er minder onderhoud aan hebt. Omdat geen enkele Aussiepom hetzelfde is kan de trimtechniek per hond verschillen.


Je Aussiepom aan het trimmen laten wennen

Wanneer je puppy 10 tot 12 weken oud is dan kun je voor een kennismaking langskomen bij de Aussiepom trimsalon. Tijdens deze kennismaking ontdekt de pup niet alleen de nieuwe omgeving maar controleer ik ook de vacht van de jonge hond. Je ontvangt tips over de vachtverzorging thuis.

We maken, indien je dit wil, direct een afspraak voor de allereerste trimbeurt. Dit kan wanneer de hond tussen de 12 weken en 26 weken oud is. Een en ander is afhankelijk van de ontwikkeling van de vacht.

Heb je een oudere of volwassen Aussiepom en is deze nog nooit getrimd? Hier is het nooit te laat voor. Je kunt dus zeker nog een afspraak maken. Wel is het belangrijk dat jouw hond de vachtverzorging thuis goed toelaat. Tevens moet de hond goed met (vreemde) mensen om kunnen gaan. Is dit niet het geval dan is het verstandig om eerst even contact op te nemen. We bespreken dan de mogelijkheden.

Aussiepom trimmen: de kosten

Wanneer je een Aussiepom laat trimmen wil je weten wat dit gaat kosten. Op de tarievenpagina vind je een aantal prijsindicaties voor verschillende hondenrassen. Omdat het bij de Aussiepom om een kruising tussen twee rassen gaat kun je ook de gemiddelde prijs van deze twee nemen.

De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de hond, de kwaliteit van de vacht en het gedrag dat het dier in de trimsalon vertoont. Bij goed gedrag is een hond veel sneller klaar.

Dit doet we bij voorkeur niet: plukken of scheren

Plukken is het verwijderen van dode dekharen met de hand of een speciaal mesje. Zoiets gebeurt bij ruwharige honden zoals de Jack Russell terriër. De Aussiepom kan en mag nooit geplukt worden, dit is voor dit ras een zeer pijnlijke behandeling. Soms wordt met plukken het verwijderen van de onderwol bedoeld maar dit is echt een hele andere techniek.

Daarnaast is het scheren van de Aussiepom niet zo verstandig. De Aussiepom heeft namelijk een wollige ondervacht. Door deze met behulp van een tondeuse in te korten beschadigt de ondervacht. Dit leidt tot het slecht groeien van de vacht en soms kale plekken die nooit meer weggaan.

Wil je jouw hond trok laten scheren? Dit is soms om medische redenen noodzakelijk. Overleg dit altijd met Trimsalon Limbo.

Bijgewerkt: 23 juli 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.