Biewer Terriër trimsalon

Bij Trimsalon Limbo komen heel wat zeldzame rassen voorbij. Zo ook de Biewer Terriër. Ben jij de trots eigenaar van dit ras? Dan zie ik je graag bij dé Biewer Terriër trimsalon van Nederland en België. Jouw hond wordt in een mooi model getrimd en behoudt hierbij zijn elegantie. Vol trots loop jij naast je trouwe viervoeter.

De vacht van de Biewer Terriër

De Biewer Terriër is een zogenaamde toyterriër. Dit betekent dat hij vanwege zijn uiterlijk en gezelschap gefokt is, niet om er mee te jagen. Dit in tegenstelling tot veel andere terriërs die uitstekende jagers zijn.

De Biewer Terriër wordt soms ook wel de Yorkshire terriër Biewer genoemd. Dat klopt ook want het gaat hier om een Yorkshire terriër met een vacht in drie kleuren. Zoiets noem je ook wel een tri-color hond. De allereerste Biewer Terriër, vernoemd naar de fokker Gertrud Biewer, werd in de kleuren blauw, goud en wit geboren. Een prachtige kleurencombinatie!

De Biewer Terriër is sinds 2019 in Nederland in erkend ras. Het heeft lang haar en een uniek kleurenpatroon. Het lange haar valt op de rug altijd in een scherpe scheiding. De ogen hebben een heldere uitdrukking.

Om terug te komen op de vacht: deze is lang en zijde-achtig. Er is geen ondervacht aanwezig waardoor de lange vacht op de grond hangt. Het is gebruikelijk om de pony voor de ogen in een enkele paardenstaart bovenop de kop samen te binden.


De Biewer Terriër trimmen: dit moet je weten

In de Biewer Terriër trimsalon is veel mogelijk. Je kunt de vacht lang laten waarbij deze tijdens een trimbeurt moet wordt verzorgd. In dit geval worden klitten opgespoord en verwijderd. Uiteraard gaat de hond ook in bad en wordt deze hulp moet uit geföhnd, zodat de vacht praktisch langs het lichaam valt.

Natuurlijk kun je de vacht ook in na tekorten. Van alleen de puntjes afknippen tot de helft of misschien wel meer: jij hebt hier de vrije keuze in. Wanneer je geen keuze kunt maken dan doet de trimmer dit voor jou. Uiteraard in overleg met de eigenaar.

Bij het bepalen van de lengte van de vacht wordt altijd naar de vachtkwaliteit gekeken. Maar ook in hoeverre je thuis de vacht verzorgt. Wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd of zin hebt om de vacht te bezorgen dat is het beter om de haren wat korter te laten knippen.

De vacht kort laten scheren

Is het mogelijk op een Biewer Terriër te scheren? Ja, hoewel dit in de meeste gevallen zonde is. Scheren gebeurt namelijk op een lengte die varieert van 5 mm tot 10 mm. Bij een langere vachtlengte wordt gebruik gemaakt van een opzetkam, in combinatie met knippen.

Heel kort scheren is alleen aan te raden wanneer je door ziekte of door werk de vacht niet goed kan verzorgen. Of wanneer de Biewer Terriër veel klitten heeft waardoor deze niet meer uitgekamd kan worden. Soms is kort scheren ook om medische redenen noodzakelijk.

De vacht gaat bij voorkeur nooit korter dan 5 mm, dit om scheerirritatie te voorkomen. Helaas is het bij vervilting vaak wel nodig om op 3 mm te scheren.

Kosten Biewer Terriër trimmen

De kosten voor het laten trimmen van de Biewer Terriër varieert per hond. De meeste eigenaren zijn tussen de € 50 en € 60 kwijt. Een en ander is weer afhankelijk van de vacht en de wensen. Wanneer er veel klitten aanwezig zijn dan kost het trimmen wat meer tijd, hierdoor is het ook wat duurder.

Heeft jouw hond vlooien, teken of andere parasieten? Ook dan betaal je meer voor een trimbeurt. Niet alleen vanwege het bredere van de parasieten maar ook omdat de trimsalon hierna goed ontsmet moet worden. Andere honden mogen namelijk niet door jouw hond besmet worden (dat zou je zelf ook niet leuk vinden).

Om kosten te besparen is het dus slim om jouw hond tijdig tegen vlooien en teken te behandelen. Maar ook door de vacht thuis goed te blijven verzorgen.

Een afspraak maken

Wil je een afspraak maken bij de Biewer Terriër trimsalon? Je kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken. Dit kan ook door gebruik te maken van de online planner waarbij je ziet welke dagen en tijden op korte termijn nog beschikbaar zijn.

Let op wanneer je een afspraak maakt voor meerdere honden: dit kun je beter telefonisch doen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Wanneer je eenmaal per de eerste keer bij de Biewer Terriër trimsalon bent geweest kun je direct in vervolgafspraak maken. Wel zo handig want zo ben je van een plekje verzekerd en hoef je niet in de wachtrij te staan.

Bijgewerkt: 23 juli 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.