Trimsalon Velden


Zoek je een professionele en ervaren trimmer voor jouw hond, kat of knaagdier? Maak een afspraak bij trimsalon Velden. Alle rassen zijn welkom! Jouw hond wordt volgens de voorgeschreven rasstandaard getrimd, maar het is ook mogelijk om voor freestyle grooming te kiezen. Het welzijn van de hond maar ook jouw wensen staan bij hondentrimsalon Velden voorop.

Welke honden moeten naar een trimsalon?

Vaak is het de vraag welke rassen naar hondentrimsalon Velden komen. In principe kan elke hond naar de trimsalon, of deze nu lang of kort, ruw of glad haar heeft. Wel is het zo dat sommige rassen frequent een trimbeurt nodig hebben. Denk maar aan de rassen met lang of halflang haar, maar ook de honden met veel onderwol.

Naast honden kunnen ook katten, konijnen en knaagdieren naar de trimsalon. Meestal komen die minder vaak. Kies voor trimsalon Velden wanneer je jouw huisdier in een mooi model te laten trimmen, of wanneer je wel wat hulp met de vachtverzorging kan gebruiken. Een trimbeurt is ook ideaal wanneer jouw hond erg verhaart.

Behandeling bij trimsalon Velden

Een trimbeurt bestaat uit één of meerdere trimtechnieken. Bijvoorbeeld:

  • Plukken
  • Knippen
  • Scheren
  • Effileren
  • Ontwollen
  • Klitten verwijderen
  • Wassen en drogen

Welke behandeling jouw hond bij hondentrimsalon Velden krijgt is afhankelijk van type vacht en de vachtkwaliteit. Maar natuurlijk ook wat jouw wensen zijn.

Pomeriaan knippen Velden

Elke decennia zijn er één of meerdere hondenrassen die razend populair zijn. Op dit moment zijn dit de Doodle en Pomeranian. De Pomeriaan oftewel dwergkeeshond heeft een zeer wollige ondervacht en, bij goede gezondheid, glanzende dekharen. Wil je jouw Pomeriaan knippen in Velden? Maak een afspraak bij dé gespecialiseerde Pomeranian trimsalon.

De loszittende onderwol wordt tijdens een trimbeurt vakkundig weg gehaald. Dit elimineert klitten en toekomstige kaalheid. (Let op: kaalheid komt bij de Pomeriaan vaker voor dan bij andere rassen en kan verschillende oorzaken hebben)

De Doodle trimmen in Velden

De vacht van een Doodle heeft veel eigenschappen van die van een poedel. Afhankelijk van de kruising kan de Doodle ook een ander type vacht hebben.

Veel Doodles worden geknipt of geschoren. Dit kan op elke gewenste lengte. De ruwharige Doodle wordt geplukt of, bij problemen, ingekort.

Effileren van honden

Bij effileren wordt gebruik gemaakt van een schaar met tandjes. Dit is zeer geschikt voor het knippen van overgangen of het uitdunnen van de vacht. Zoiets is gebruikelijk bij spaniels en retrievers, maar ook bij sommige andere rassen.

Hondentrimsalon Velden verwelkomd nagenoeg alle rassen en kruisingen. Ook wanneer jouw hond geëffileerd of uitgedund moet worden. Weet je niet zeker welke trimtechniek het beste bij jouw hond past? Geen probleem, met ruim 30 jaar ervaring én een rijksdiploma ben je bij Trimsalon Limbo op het juiste adres.

Lekker in bad en goed gedroogd

Bij sommige rassen is het heel belangrijk om de vacht tijdens een trimbeurt goed te wassen. Dit gebeurt altijd met een huid herstellende shampoo op basis van kruiden. De shampoo wordt goed in gemasseerd zodat deze zijn werk kan doen. Afhankelijk van het ras en vachttype volgt hierna nog een behandeling met crèmespoeling.

Na het bad volgt het drogen van de vacht. Bij kleine hondjes en puppy’s gebeurt dit vaak met een kleine föhn. Grote rassen, volwassen honden of rassen met veel onderbouw worden bij voorkeur met de waterblazer gedroogd, soms gevolgd door de föhn. Dit hangt dus helemaal van het ras en de vacht af.

Is jouw hond bang voor de föhn? Geef dit aan, hier wordt altijd rekening mee gehouden. Wanneer we tijdens het drogen merken dat jouw hond dit te spannend vindt dan zoeken we naar een passende oplossing.

Sommige honden vinden het prettiger om op de grond in plaats van op de trimtafel gedroogd te worden. Niet zo prettig voor onze rug maar we doen het voor het welzijn van de hond! Er zijn er ook honden die zich op hun gemak voelen wanneer we een zacht hondenkussen op de trimtafel leggen. Je ziet, trimsalon Velden denkt altijd een stapje verder.

Locatie trimsalon Velden

Wil je een afspraak maken bij trimsalon Velden? De trimsalon ligt op ongeveer 18 minuten rijden van Velden, dus vlak in de buurt. Het mooie is dat de trimsalon op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Venlo ligt. Breng jouw hond naar de trimsalon en winkel ondertussen in Venlo. Of wandel naar het kleine winkelcentrum in de buurt (ongeveer 5 minuten lopen).

Waarom kiezen voor trimsalon Velden?

Je zoekt een hondentrimsalon in Velden met veel kennis en ervaring en ook nog eens betaalbaar. Daarom maak je een afspraak bij Trimsalon Limbo. Zowel klanten als Velden, Grubbenvorst, Venlo, Tegelen, Baarlo en andere steden/dorpen weten de trimsalon te vinden.

Vooral betaalbaarheid vinden we belangrijk. De laatste jaren is het leven ontzettend duur geworden. Dit heeft ertoe geleid dat veel hondeneigenaren een trimbeurt niet meer kunnen betalen. Het gevolg: honden die te weinig naar de trimsalon gaan. Terwijl de vachtverzorging ontzettend belangrijk is!

Heb je problemen met het betalen van een trimbeurt? Trimsalon Velden denkt altijd met jou mee. Voor alles is een oplossing dus laat het weten wanneer je ergens tegenaan loopt.

Natuurlijk zijn er nog meer redenen om te kiezen voor hondentrimsalon Velden:

  • Rjiksgediplomeerd sinds 1999
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Kennis van alle hondenrassen
  • Stage gelopen bij een dierenartspraktijk

Een afspraak maken bij hondentrimsalon Velden

Wil je direct een afspraak maken? Dit kan telefonisch, per e-mail of online planner. Reserveer snel jouw plekje! Doe je dit via de mail of de online planner dan is het belangrijk om je mailbox goed in de gaten te houden. Jouw afspraak is pas definitief wanneer je hier een bevestiging van hebt ontvangen.

Katten, konijnen en knaagdieren

Trimsalon Velden is ook beschikbaar voor het laten trimmen van katten, konijnen en knaagdieren. Bijvoorbeeld langharige katten, Angorakonijnen, Teddy konijnen, langharige cavia’s, langharige hamsters en zelfs fretten en chinchilla’s. Elk dier verdient een goede en liefdevolle vachtverzorging.

Wil je alleen tips over het kammen of borstelen van je huisdier, of hoe je klitten uit de vacht krijgt? Ook dan maak je een afspraak en kom je even met jouw huisdier langs. We laten je zien hoe je de vacht op de juiste manier verzorgt, zodat de huid en vacht gezond en glanzend blijven.