Cursus Pomeranian knippen


Professionele vachtverzorgers trimmen de Pomeranian moeiteloos. Wil je leren hoe je op de juiste manier je Pomeriaan borstelt, wast, droogt en knipt? Volg de cursus Pomeranian knippen. Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen met een Pomeranian in huis. Na de cursus verzorg je de vacht van jouw geliefde hond zoals een professional dat doet.

Inhoud van de cursus Pomeranian knippen

De meeste cursussen voor particulieren leren alleen de juiste manier van borstelen, het bijwerken van voetjes en oortjes en de nagels knippen. Soms leer je ook wat over vachtsoorten, huidproblemen en spabehandelingen. Maar je leert weinig over de Pomeranian knippen.

De cursus Pomeranian knippen behandelt de volgende zaken:

  • De juiste materialen aanschaffen
  • Pomeranian borstelen (technieken)
  • De hond wassen en drogen
  • Pomeranian knippen: hoofdje, oortjes, borst, buik, broek, voetjes
  • Nageltjes knippen
  • Huidproblemen, vachtproblemen
  • Het gebruik van verzorgingsproducten
  • Spabehandelingen (voordelen en nadelen)

Kosten: € 275 inclusief thee, koffie, frisdrank en iets lekkers. Na de cursus ontvang je nog thuisbegeleiding!


Overige cursussen:

  • Cursus Pomeranian vachtverzorging thuis (borstelen, bijwerken voetjes en oortjes – € 70)
  • Cursus Spabehandelingen Pomeranian (€ 50)
  • Cursus Alopecia X: oorzaak, herkennen en behandeling (€ 75)

Voor wie is de cursus Pomeriaan knippen?

Voor de meeste hondenrassen geldt dat het onmogelijk is om in slechts één dag te leren hoe je een hond knipt. Deze cursus is dan ook bedoeld voor particulieren met een Pomeriaan. Het is geen cursus voor startende– of professionele trimmers omdat de inhoud zich richt op de vachtverzorging in de thuissituatie.

Locatie van de cursus

De cursus Pomeriaan knippen wordt gehouden in Tegelen, gemeente Venlo. Deze stad bevindt zich in Limburg (Nederland).

Trimsalon Limbo ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Venlo. Het is dus mogelijk om voor of na de cursus Pomeranian knippen nog even een bezoek aan Venlo te brengen, met zijn vele winkels en horecagelegenheden.

Duur van de cursus

Je kunt kiezen uit twee verschillende opties:

  1. Cursus van één dag, met 1-op-1 begeleiding (duur 3,5 uur), persoonlijke aanpak met veel achtergrondinformatie.
  2. Complete Pomeranian cursus van drie dagen in een groep van vier personen (duur 2 x 3.5 uur), met diepgaande informatie

Kosten cursus Pomeriaan knippen

De cursus Pomeranian knippen kost € 275, ongeacht of je voor de cursus met één op één begeleiding of voor de groepscursus kiest.

De cursus is inclusief het gebruik van materialen en koffie, thee of frisdrank. In de pauze krijg je er wat lekkers bij. Voor de honden staan er drinkbakken en is er natuurlijk ook wat lekkers. Het cursusterrein is geheel omheind waardoor de honden tussendoor los kunnen lopen.

Kan ik mijn hond meenemen naar de cursus Pomeranian knippen?

Ja, het is zeker mogelijk om je Pomeranian mee naar de cursus te delen. Graag zelfs want je wil je eigen Pomeriaan leren knippen. Het is veel makkelijker om dit ook met je eigen hond aan te leren. Dit komt omdat Pomeranians in drie verschillende soorten voorkomen. Wanneer jij bijvoorbeeld de Pomeriaan vostype hebt en op de cursus is het beertype aanwezig, is het voor jou later heel lastig om je eigen Pomeranian te knippen.

Doe je mee aan de groepscursus? Dan is het belangrijk dat jouw hond sociaal is richting andere honden toe. Verder moet hond de vachtverzorging toelaten. Dit betekent dat je thuis geen moeite hebt om een kam of borstel door de vacht te halen, waarbij de hond niet gromt, bijt of aanvalt.

Let op: het is niet mogelijk om je hond ter opvang bij de cursus achter te laten. Wil je voorafgaande of na de cursus een bezoek aan een van de omliggende steden brengen dan doe je dit mét je hond, of je regelt ergens hondenopvang. Dierenpension Baarlo (aan de overkant van de maas) is een aanrader.

Zonder Pomeranian naar de cursus

Heb je (geen) hond of is het niet mogelijk om deze mee naar de cursus Pomeranian knippen te nemen? Geef dit tijdig aan. We zorgen dat er een ‘oefenhond’ aanwezig is. Houd wel rekening met een langere wachttijd!

Aanmelden voor de cursus

De cursus Pomeranian knippen vindt minimaal zes keer per jaar plaats. Wil jij je aanmelden of eerst meer informatie aanvragen? Stuur een mailtje naar cursus@trimsalonlimbo.nl.