Gratis je hond laten trimmen

Vind je een bezoek aan de trimsalon te duur? Laat gratis je hond trimmen! Op deze pagina vind je de mogelijkheden. Van 50% korting tot helemaal gratis: lees onderstaande tips goed door en meld je aan voor een gratis trimbeurt.

Hoeveel kost het om een hond te laten trimmen?

Het is belangrijk om te weten dat je niet overal hetzelfde betaalt. In grote steden kost het trimmen van een Labradoodle soms wel € 130. Bij de kleinere trimsalon kan dit voor een bedrag van ongeveer € 65. Er zitten dus grote verschillen in de prijs van een trimbeurt.

De prijs is afhankelijk van:

  • Het ras en het gewenste model
  • De grootte van de hond
  • Het temperament (druk/agressief/angstig vraagt meer tijd van de trimmer)
  • Aanwezigheid van klitten of parasieten (= meer werk dus duurder)

Experimenteel trimmen

Met 30 jaar ervaring en een Rijksdiploma op zak vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Regelmatig organiseer ik experimentele trimbeurten.  Dit houdt in dat je hond in een model wordt geknipt, geplukt of geschoren dat afwijkt van het standaardmodel. Dit is om te kijken of nieuwe modellen tot de mogelijkheden behoren.

Wat kun je verwachten?

  • Een gratis trimbeurt inclusief wassen en drogen
  • Vóór het experimenteel trimmen mag je gratis langskomen voor het bijwerken van het hoofdje en de staart
  • Een experimenteel model: wat het wordt is altijd een verrassing dus je moet voor experimenteel trimmen openstaan.

Het kan dat je het nieuwe model geweldig vindt maar het kan ook dat je het niet bij jouw wensen of je hond vindt passen.

Ongeveer vier keer per jaar vindt het experimenteel trimmen plaats. Dit is telkens weer met een ander ras. Via Facebook wordt hier een oproep voor gedaan. Volg mij op Facebook en kijk of jouw ras binnenkort wordt opgeroepen voor experimenteel trimmen.

Tot 50% korting op een complete trimbeurt

Trimsalon Limbo deelt soms kortingsbonnen uit. Een kortingsbon is goed voor 10% tot wel 50% korting op een complete trimbeurt. De kortingsbonnen vind je via Facebook, Marktplaats, LinkedIn of de website (kijk op de homepage). Houd de acties dus goed in de gaten.

Hulp voor honden in nood

Ik hou van honden, groot of klein. Sommige honden hebben heel wat meegemaakt, vaak door toedoen van de mens. Zo werd ik enorm aangegrepen door het verhaal van een hond die vreselijk mishandeld was. Twee mannen hadden met echte kogels op de hond geschoten en vervolgens de achterpoten van het arme dier afgehakt. De hond overleefde het ternauwernood.

Sommige honden leiden een zwerversbestaan en hebben het heel zwaar. Andere honden lopen een trauma op. Voor dit soort honden bied ik hulp in de vorm van een gratis trimbeurt.

Zoiets gebeurt altijd in overleg met een hulpinstantie voor dieren of iemand die een hond in nood heeft opgevangen. Helaas kan ik niet alle honden in nood helpen. Daarom bekijk ik per situatie wat in mijn mogelijkheid ligt. Neem hiervoor contact op.

Nog meer tips voor een gratis trimbeurt

Wil je jouw hond regelmatig gratis laten trimmen? Trimmers in opleiding zijn voor hun examen soms op zoek naar een geschikte examenhond. Vooral plukhonden, spaniëls, poedels en Doodles worden veel gevraagd. Wanneer je een van deze rassen hebt is het interessant om jouw hond als examenhond aan te melden.

Meestal doen trimmers in opleiding een oproep via Facebook of Marktplaats. Dit zijn de vereisten om jou hond gratis te laten trimmen:

  • Je hond is tussen de één en negen jaar oud
  • Het dier is niet gecastreerd of gesteriliseerd (omdat dit de vachtstructuur blijvend verandert)
  • Je hond is niet agressief of angstig
  • Je bent bereid om je hond gedurende het examen aan een trimmer in opleiding mee te geven (je kunt er niet bij blijven)

Tijdens het examen wordt je hond gratis getrimd. Vaak zal de trimmer in opleiding ook enkele weken van tevoren jouw hond gratis bijhouden. Dit betekent gratis wasbeurten en gratis tussentijdse beurten.

Let op: de trimmer in opleiding neemt je hond mee naar het examen, dat soms enkele uren rijden is. Jouw hond wordt op een veilige manier vervoerd en behandeld. Toch kan er altijd iets gebeuren. Omdat trimmers in opleiding geen beroepsprofessionals zijn ga je zelf het risico aan.

Zelf je hond trimmen

Gratis je hond laten trimmen? Denk er eens over na om dit zelf te doen. Dan kom je er gelijk achter hoe zwaar het trimmersvak is, zowel fysiek als mentaal.

Er zijn voldoende cursussen waar je leert hoe je jouw hond zelf trimt. Zog dat de cursus is afgestemd op het ras, anders heb je niks aan deze cursus of workshop.

Bijgewerkt: 7 augustus 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.