Chesapeake Bay Retriever trimsalon

Ondanks dat een Chesapeake Bay Retriever niet echt getrimd hoeft te worden, kan deze wel enorm verharen. Twee keer per jaar komt de hond in de rui maar ook tussendoor kom je veel hondenharen in huis tegen. Daarom is het handig om af en toe een afspraak bij de Chesapeake Bay Retriever trimsalon te maken.

De Chesapeake Bay Retriever trimmen

Met trimmen wordt het inkorten van de vacht bedoeld. Dit kan op verschillende manieren zoals plukken, scheren of knippen. Maar ook uitdunnen. Al deze technieken zijn bij de Chesapeake Bay Retriever niet nodig.

Wat wordt er dan in de Chesapeake Bay Retriever trimsalon gedaan? Hier wordt vooral afgerekend met de loszittende haren. Deze worden met een speciale borstel weggehaald. Door te wassen en gebruik te maken van een speciale droger verdwijnen de resterende losse haren.

Welke behandeling krijgt mijn hond?

Sommige eigenaren vragen zich af of de Chesapeake Bay Retriever geknipt of geschoren moet worden. Nee, dit is niet de bedoeling. Scheren mag sowieso niet gebeuren omdat dit de isolerende ondervacht beschadigt. Alleen een dierenarts zal bij een medische behandeling soms een stukje vacht wegscheren, denk maar aan een operatieve ingreep.

Zo vaak ga je naar de Chesapeake Bay Retriever trimsalon

Op het gebied van vachtverzorging heeft dit ras niet zoveel aandacht nodig. Eenmaal per week een snelle borstelbeurt is meer dan voldoende. Verder is het aan te raden om de hond tot vier keer per jaar in bad te doen.

Door twee keer per jaar naar de Chesapeake Bay Retriever trimsalon te gaan merk je dat de hond veel minder verhaart. Maak zeker in de ruiperiodes een afspraak: in het voorjaar en in het najaar. Soms is het lekker om de hond ook nog eens in de zomer te laten wassen, vooral wanneer deze veel gezwommen heeft.

Een afspraak maken: telefonisch of per WhatsApp

Het is heel makkelijk om een afspraak te maken bij de Chesapeake Bay Retriever trimsalon. Bel naar het 06-nummer dat je op de contactpagina vindt. Je kunt hier ook een WhatsApp bericht naar sturen, je ontvangt zo snel mogelijk bericht terug. Liever een e-mail sturen? Dat kan natuurlijk ook.

Huidproblemen en vachtproblemen

Net als elk ander ras kan ook de Chesapeake Bay Retriever te maken krijgen met huidproblemen of bepaalde vachtproblemen.

Een bekend probleem is het doffer worden van de vacht. Vaak gebeurt dit na castratie of sterilisatie. Maar dit kan ook het gevolg zijn van een voedselallergie of omgevingsallergieën.

Kale plekken in de vacht hebben verschillende oorzaken. Het kan om een besmetting met een parasiet zoals ringworm, vachtmijt maakt soms ook vlooien of teken waarbij de hond zich veel krabt.

Ook een hormonale afwijking zoals een traag werkende schildklier veroorzaakt kale plekken in de vacht. Verder kan het om stress gaan. Bij kale plekken in de vacht is het belangrijk om dit door een dierenarts te laten beoordelen. Ondanks dat er in de trimsalon veel ervaring is met de Chesapeake Bay Retriever, kan ik geen diagnose stellen.

Overmatig haarverlies komt vaak in het voorjaar en najaar voor. Wanneer dit tussentijds gebeurt kan dit ook weer het gevolg zijn van een infectie met een parasiet, een bacteriële infectie of een allergie. Soms gaat het om de normale rui die ontregeld is. Je spreekt dan niet van een blokrui (twee keer per jaar) maar van een mozaïek rui (het hele jaar door). Dit is vaak het gevolg van een constante temperatuur in huis.

Bijgewerkt: 9 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.