De beste trimsalon voor honden

Is jouw hond aan een trimbeurt toe? Maak een afspraak bij de beste trimsalon voor honden. Trimsalon Limbo is rijksgediplomeerd met erkenning van de Minister van Economische Zaken. Met ruim 30 jaar ervaring en veel liefde voor dieren is jouw hond hier helemaal op zijn plek. Je huisdier ontvangt de beste vachtverzorging die bij het ras, type vacht en jouw wensen aansluit.

Ervaring met alle rassen

De beste trimsalon voor honden heeft ervaring met alle rassen, zowel erkende-als niet erkende rassen. Natuurlijk is er ook ervaring op het gebied van kruisingen en boomers. Verder kun je in de beste hondentrimsalon verwachten dat jouw hond op de juiste manier getrimd wordt, passend bij de vacht. Hierbij staat het welzijn van het dier altijd op.

Heb je een ras wat niet zo vaak voorkomt, zoals de Tibetaanse terriër, naakthond of de Barzoi? Misschien wel een Brusselse Griffon of Puli? Ook dan kun je bij Trimsalon Limbo terecht.

Verschillende behandelingen in de beste trimsalon voor honden

Zonder specifieke wensen wordt jouw hond volgens de rasstandaard getrimd. Bijvoorbeeld de Amerikaanse cocker spaniël waarbij een trimbeurt uit een combinatie van plukken, effileren en scheren bestaat. Of de Tibetaanse terriër waarbij de vacht mooi in model wordt getrimd.

De vacht moet het type behandeling (trimtechniek) toelaten. Sommige plukhonden hebben door een ander fokprogramma, castratie of sterilisatie een te zachte vacht gekregen om te plukken. Het kan ook dat je de vacht van je langharige hond mooi in model wil laten brengen of een beetje wil laten knippen. Wanneer er erg veel klitten aanwezig zijn dan is soms een andere trimtechniek nodig.

Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte resultaten. Elke behandeling wordt vooraf met jou besproken. Wanneer tussentijds blijkt dat de vacht niet geschikt is voor de gekozen behandeling, word je opgebeld of even uit de wachtruimte gehaald. Samen bespreken we de obstakels en wat de beste optie is.


Korte behandelingen in de trimsalon

Elke hond, ongeacht ras of kruising, kan naar de trimsalon. Dit geldt dus ook voor kortharige-en gladharige rassen. Bij dit soort honden bestaat een behandeling uit het weghalen van loszittende haren, en natuurlijk lekker fris wassen.

Honden waarbij de vacht lang moet blijven komen ook regelmatig naar de beste hondentrimsalon! Deze honden worden volledig klitvrij gemaakt, gaan in bad, krijgen een crèmespoeling en worden zorgvuldig gedroogd. Eventueel wordt het hoofdje in model geknipt.

Gratis borstelen, kammen of klitten verwijderen

Vaste klanten maken gebruik van de gratis borstelservice. Dit betekent dat je tussen twee trimbeurten altijd langs mag komen om je hond goed toe te laten kammen of borstelen. Eventuele klitten worden verwijderd*. Je bent vaste klant als jouw hond minimaal twee keer voor een trimbeurt is langsgekomen.

*De behandeling duurt maximaal 10 minuten, voldoende om goed door te kammen/borstelen en eventueel het verwijderen van een aantal klitten.

De beste trimsalon voor de hond: een prins of prinses

Trimsalon Limbo staat bekend om het knippen van bijzondere en leuke modellen, professionele grooming, kleuren van vachten en vooral de afwerking. Elke hond staat als een prins of prinses de deur uit. Accessoires zoals strikjes, kraagjes en parfum zijn bij de prijs inbegrepen.

Erkend door de overheid

Wanneer je op zoek bent naar de beste trimsalon voor honden is het belangrijk dat de trimmer ervaring heeft met jouw ras of kruising. Vroeger was het voor trimmers gebruikelijk om het rijksdiploma te behalen. Dit ging aan voorafgaande aan een pittige opleiding met niet alleen de nodige praktijk maar ook veel theoretische kennis. Het rijksdiploma heeft erkenning gekregen van de minister van Economische Zaken.

Wat is het verschil tussen het Rijksdiploma Hondentoileteerbedrijf en de huidige diploma’s? Het zit hem voornamelijk in de kennis die wordt opgedaan. De vroegere opleidingen waren exclusief voor professionele trimmers, de huidige opleidingen zijn voor iedereen.

Kosten hond laten trimmen

De prijs voor het laten trimmen van je hond is van deze factoren afhankelijk:

  • Ras waaronder grootte, gewicht en vachttype
  • Type trimbeurt (bijvoorbeeld plukken, knippen, scheren etc)
  • Kwaliteit van de vacht (aanwezigheid van klitten, matten, parasieten)
  • Gedrag (rustig, gestrest, angstig, agressief)

Om mijn veiligheid en die van jouw hond te garanderen wordt agressief gedrag niet getolereerd. Agressie is wat anders dan angst, daarom is het belangrijk om het verschil tussen deze twee te kennen en eventuele agressiviteit van tevoren kenbaar te maken.

Een afspraak maken

Voor velen is lastig om de beste trimsalon voor hun hond te vinden. Je wil niet alleen dat jouw hond op de juiste manier getrimd wordt, maar ook dat dit op een pijnvrije manier gebeurt. Trimsalon Limbo streeft altijd naar pijnvrij en stressvrij trimmen. Dit betekent dat de behandeling soms anders verloopt dan je gewend bent. Altijd in het belang van het dier!

Wil je kennismaken met de trimsalon en de trimster, of direct een afspraak maken? Doe dit via e-mail, WhatsApp of bel even. Bij geen gehoor laat je in voicemailbericht achter of stuur je een WhatsApp beweegt.

Het is aan te raden om ruim op tijd een afspraak te maken. De wachttijd bedraagt minimaal drie weken, afhankelijk van het seizoen en andere factoren. Wil je zo snel mogelijk met jouw hond bij de trimsalon terechtkunnen? Plaats jezelf op de wachtlijst voor een last-minute afspraak. Zodra ergens een plek vrijkomt word je gebeld.

Bijgewerkt: 9 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.