Cockapoo trimsalon

De Cockapoo is een vrolijke hond met een geweldig te trimmen vacht. Bij de professionele Cockapoo trimsalon laat je Jan hond in een mooi, uniek of praktisch model trimmen. Van lekker fluffy tot onderhoudsvriendelijk kort, alles is mogelijk. Je kunt ook voor een speciaal model kiezen en zelfs het poedelmodel kan bij de Cockapoo. Heeft jouw hond veel klitten? Ook dan is het verstandig om een afspraak bij de Cockapoo trimsalon te maken.

De leukste Cockapoo kapsels

In de Cockapoo trimsalon pluche voor een kapsel dat bij jouw hond maar ook bij jouw levensstijl past. De vacht moet voor jou makkelijk te onderhouden zijn. Maar je moet ook trots naast je hond kunnen lopen. Elke dag met liefde naar hem of haar kijken.

Het leuke is dat je keuze hebt uit veel verschillende soorten Cockapoo kapsels. Weet je niet welk kapsel goed voor jouw hond is? Hieronder vind je enkele ideeën.

Het soort vacht bepalen

De Cockapoo is een kruising tussen een poedel en een Cocker spaniel. Veel Cockapoos hebben een lichtkrullende vacht, maar deze kan soms ook heel zacht of recht zijn. Het type vacht bepaald het kapsel: sommige kapsels zijn niet mogelijk bij een steile vacht. Afhankelijk van het type vacht moet je dus soms voor een ander kapsel kiezen. In de Cockapoo trimsalon krijg je hier uitleg over.


Cockapoo teddybeer trimmen

Een andere mogelijkheid die je bij de Cockapoo trimsalon hebt is het teddybeer model. Ook dit model is heel erg favoriet. Het is schattig en wordt aangepast aan de lichaamsbouw van jouw hond.

De Cockapoo teddybeer lijkt een beetje op het puppymodel. De vacht gaat kort maar blijft aan de andere kant net iets langer dan bij het puppymodel. Het hoofdje krijgt een ronde vorm en afhankelijk van de oren worden ook deze in een schattig model geknipt.

Wanneer je het teddybeer model wil, maar de vacht toch wat korter, is het belangrijk om dit aan te geven. Meestal krijg je dan een model dat tussen de Cockapoo teddy en puppymodel ligt.

Het krullend kapsel

Wanneer jouw Cockapoo stijl haar heeft kun je dit over het hele lichaam kort laten knippen of scheren. Op het hoof en de oren blijft de vacht langer, waardoor het krullend haar opvallend. Dit model zorgt ervoor dat je Cockapoo een beetje op een teddybeertje lijkt.

Het fluffy Cockapoo kapsel

Sommige Cockapoos hebben een steile vacht of een vacht die heel erg soft aanvoelt. In dit geval kun je kiezen voor het fluffy kapsel. Ook nu weer wordt de vacht het hele lichaam kort gemaakt, maar blijft het haar op hoofd en oren langer. De onderkant van de oortjes worden vaak wel korter gemaakt.

Cockapoo Asian Fusion style

Met ruim 30 jaar ervaring kies je bij de Cockapoo trimsalon voor verschillende kapsels. Betrekkelijk nieuw is de Asian Fusion style. Hierbij wordt de vacht op de rug, flanken en buik lekker kort gemaakt zodat dit onderhoudsvriendelijk is. De poten, staart en het gezicht blijven een lange vacht behouden.

Dit is een geweldig kapsel voor de warme zomermaanden maar ook wanneer je de lange vacht op het lichaam niet zo praktisch vindt, maar wel voor een leuk model gaat.

Klitten in de vacht

Helaas komt het bij de Cockapoo vaak voor dat deze klitten in de vacht heeft. Sommige eigenaren hebben dit niet eens in de gaten en komen naar de Cockapoo trimsalon met een hond die veel klitten heeft of zelfs vervilt is. In dit laatste geval ontstaan er matten van klitten die je er niet meer uit kan kammen of borstelen. Scheren is dan de enige optie waarbij de vacht erg kort gaat.

Het is de vraag waarom de Cockapoo zo vaak een klittende vacht heeft. Dit heeft te maken met de erfelijke eigenschappen van de poedel. Elke poedel en dus ook elke kruising hiermee (en Cockapoo) heeft een vacht die continu haar verliest. Dit haar valt niet op de grond maar blijft in de vacht hangen. Ideaal voor mensen die allergisch zijn voor hondenhaar!

Maar het heeft ook een nadeel: de haren die in de vacht blijven hangen verweven zich met de andere haren. Ze haken in elkaar waardoor er klitten ontstaan. Dit gebeurt sneller bij een vuile vacht.

De combinatie te weinig wassen en te weinig borstelen/kammen zorgt dus voor klitten. Daarom is het belangrijk om met regelmaat je Cockapoo te laten trimmen.

Een wasbeurt in de Cockapoo trimsalon

Heeft jouw Cockapoo nog een leuk model maar wil je de fax laten wassen? Een Cockapoo trimmen is niet altijd nodig, soms is alleen een wasbeurt voldoende. Ook dit laat je in de trimsalon doen. Naast een grondige wasbeurt wordt jouw Cockapoo droog geblazen en worden klitten verwijderd.

Natuurlijk kun je jouw hond ook thuis wassen, maar zorg dan wel dat je klitten op de juiste manier weghaalt. Doe je dit niet dan zullen bestaande klitten steeds strakker in elkaar gaan zitten.

Cockapoo trimmen? Maak een afspraak

De Cockapoo trimsalon is rijksgediplomeerd met erkenning van de minister van Economische Zaken. Naast een Cockapoo trimmen kun je hier ook terecht voor het laten trimmen van andere wassen, handig wanneer je nóg een hond hebt. Ook trimbeurt een voor katten, konijnen, fretten en knaagdieren zijn mogelijk.

Je vindt jouw Cockapoo trimmen in de gemeente Venlo (Tegelen/Limburg). Cockapoo eigenaren vanuit Limburg en Brabant maar ook vanuit het gooi, Utrecht, Amsterdam, Groningen en zelfs de Waddeneilanden komen naar de trimsalon. Combineer dit met een dagje uit of enige (korte) vakantie.

De trimsalon beschikt over een ruime wachtruimte met koffie, frisdrank en iets lekkers. Ter ontspanning zijn in tv en radio aanwezig. Maak telefonisch, via WhatsApp of e-mail een afspraak of stel eerst jouw vraag.

Bijgewerkt: 9 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.