Chihuahua trimsalon

Een chihuahua trimmen, is dat wel nodig? Bij een goede vachtverzorging in de thuissituatie hoef je niet zo vaak naar dit chihuahua trimsalon een bezoek aan de trimsalon is meer luxe dan noodzaak. Maar het kan dat je jouw chihuahua lang haar mooi in model wil laten trimmen. Of dat je de uitvallende har moe bent en bands, en hier eindelijk iets tegen wil doen.

Haarverlies bij de chihuahua

er zijn twee typen chihuahua’s: de langharige en de kortharige. Beide typen krijgen te maken met haarverlies. Overmatig verlies van haren is een normaal onderdeel van de ruiperiode. Dit gebeurt in het voorjaar en in het najaar.

Wanneer het haarverlies bij de chihuahua ernstige vormen aanneemt, kan er sprake zijn van een verstoorde rui of een onderliggende aandoening. Ook stress zorgt soms voor veel haarverlies. Wanneer je merkt dat jouw hondje erg veel haar loslaat of er ontstaan kale plekken, is het verstandig om dit eens na te laten kijken. Maak hiervoor een afspraak bij de dierenarts. Het is belangrijk om te weten dat een trimsalon kaalheid niet kan behandelen, maar wel kan maskeren.

Soms is haarverlies het gevolg van teveel borstelen. Je kunt namelijk niet alleen te weinig maar ook teveel met de vacht bezig zijn. In de chihuahua trimsalon krijgt hier uitleg over.

Hebben chihuahua een knipbeurt nodig?

De langharige chihuahua kan af en toe een knipbeurt gebruiken. Niet alleen voor het mooie maar ook om hygiënische redenen. Knipbeurten betreft vooral rond het snuitje, de poten en de achterkant. soms ook de beharing op de buik.

Indien gewenst is het mogelijk om de vacht korter te laten knippen. Dit gebeurt altijd in overleg en op dusdanige wijze dat er een mooi model ontstaat.

Bij de kortharige chihuahua is een knipbeurt overbodige luxe. Je gaat hooguit naar de trimsalon om losse haren te laten verwijderen en je hond eens even goed te laten wassen.

Langharige chihuahua scheren

vanwege de dubbele vacht is het niet zo verstandig om een chihuahua te scheren. De kortharige versie heeft weinig vachtverzorging nodig. Bij de langharige chihuahua is scheren niet zo mooi, het kan zelfs slecht zijn voor de huid. Deze wordt bij een kortgeschoren vacht immers teveel blootgesteld aan regen, zon en wind.

Scheren kan ook nadelig zijn voor de vachtgroei. Soms zie je dat een geschoren chihuahua een pluizige en doffe vacht terugkrijgt. Dit kan tijdelijk maar soms ook blijvend zijn.

De langharige chihuahua scheren is alleen aan te raden wanneer er veel klitten aanwezig zijn. Of wanneer dit om medische redenen niet anders kan. Vind je een korte vacht mooier? Chihuahua trimsalon naar de mogelijkheden.

klitten in de vacht

Het komt regelmatig voor dat de langharige chihuahua klitten in de vacht krijgt. Dit is altijd het gevolg van loszittende haren, in combinatie met vuil, dat er niet tijdig wordt uitgehaald. Laat je hond niet te lang met klitten rondgelopen! Ten eerste zijn klitten pijnlijk: ze trekken aan de huid-Spaans maar wanneer je klitten te lang laat zetten dan worden het er steeds meer. Uiteindelijk krijg je een ondoordringbaar tapijt van klitten.

De kortharige chihuahua trimmen

Ondanks zijn korte haren kan de kortharige variant enorm in de rui zijn. Vaak twee keer per jaar maar soms ook het hele jaar door. Een bezoek aan de kortharige chihuahua trimsalon is dan zeker geen gek idee. Met speciaal gereedschap worden de loszittende haren weggehaald. Ook gaat de hond in bad en wordt drooggeblazen. Dit gebeurt op een specifieke manier waardoor de laatste losse haren eruit vliegen.

Na de trimbeurt merk je dat jouw hond veel minder haar verliest. Ook is deze weer lekker fris. Geniet hiervan en laat de kortharige chihuahua af en toe in de trimsalon verwennen.

Chihuahua trimmen voor en na

Benieuwd hoe een chihuahua trimmen voor en na de beurt uitziet? In de wachtkamer van de trimsalon vind je leuke voor en na foto’s. Niet alleen van chihuahua’s maar ook van veel andere rashonden en kruisingen. Misschien hangt de foto van jouw hond hier binnenkort tussen! De gemaakte foto krijg je ook altijd digitaal aangeleverd.

Op het internet vind je ook voor en na foto’s van getrimde chihuahua’s. Houd er rekening mee dat dit niet altijd foto’s van Trimsalon Limbo zijn, maar van andere trimsalons. Hierdoor kunnen resultaten anders uitvallen.

Chihuahua trimmen prijs (kosten)

Het is belangrijk dat jouw hond op vakkundige wijze wordt getrimd. In de chihuahua trimsalon wordt jouw hond vakkundig getrimd. De chihuahua trimsalon is als een van de weinigen rijksgediplomeerd, met ondersteuning van de overheid.

Je kunt in de trimsalon niet alleen terecht voor professionele trimbeurten maar ook voor een korte wasbeurt of tips en adviezen.  Denk maar aan tips over het borstelen en kammen van jouw chihuahua, voeding, opvoeding en overige verzorging.

Frequentie voor de trimbeurten

Hoe vaak moeten chihuahua’s getrimd worden? Met de kortharige chihuahua is het aan te raden om een tot twee keer per jaar naar de trimsalon te gaan. De langharige chihuahua moet wat vaker, tot vier keer per jaar. Sommige eigenaren vinden het fijn om hun hondje elke maand te laten verzorgen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Zo maak je een afspraak

Een chihuahua trimbeurt duurt gemiddeld 45 tot 75 minuten, afhankelijk van vachttype en de kwaliteit hiervan. Bij veel klitten duurt de trimbeurt wat langer. Voor een trimbeurt maak je eerst een afspraak. Doe dit telefonisch, via WhatsApp of stuur een mailtje.

Zorg dat je op tijd voor de afspraak bent. Wanneer je te laat komt kan de trimbeurt helaas niet doorgaan, dit omdat de tijd dan te krap wordt.

Bijgewerkt: 11 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.