Deerhound trimmen

Wanneer je een groot ras zoals de Deerhound hebt is het heel moeilijk om een trimsalon te vinden. Enerzijds vanwege de grootte, maar ook omdat deze hond geplukt moet worden. Dat is een hels karwei waar de meeste trimmers niet aan willen beginnen. Ontdek meer over de gespecialiseerde Deerhound trimsalon.

Het plukken van de vacht

De Deerhound heeft een ruwe bovenvacht met een zachte ondervacht. Wanneer de dekharen rijp zijn vallen ze niet vanzelf uit, zoals bij andere vachten wél gebeurt. De rijpe dekharen moeten dus handmatig eruit worden gehaald. Dit proces heet plukken.

Het niet laten plukken van de vacht leidt tot jeuk en huidproblemen. Dat wil je jouw hond niet aan doen. Daarom is het verstandig om de Deerhound twee keer per jaar te laten plukken. Dit gebeurt binnen de speciale Deerhound trimsalon.


Het alternatief: scheren of knippen

Sommige Deerhounds zijn niet goed te plukken. Vaak heeft dit te maken met fokkers die voor steeds zachtere vachten gaan. Maar het kan ook dat de hond moeilijk te plukken is na sterilisatie of castratie. In deze situaties zijn scheren of knippen twee goede alternatieven.

Je kunt ook voor scheren of knippen kiezen omdat je het plukken te duur vindt, of omdat de hond het plukken niet goed toelaat. Bijvoorbeeld bij ouderdom of ziekte.

De Deerhound knippen betekent dat deze hetzelfde model krijgt als wanneer deze geplukt zou worden. Dit geldt ook voor scheren omdat het scheren op elke gewenste lengte kan (1 centimeter of korter).

Het is niet zo dat knippen of scheren slecht voor de vacht is. Maar wanneer de Deerhound eerder geplukt is, moet de overgang naar knippen of scheren geleidelijk aan gebeuren. Een plotselinge overgang leidt tot jeuk of vachtproblemen.

Een afspraak maken bij de Deerhound trimsalon

Vanwege het arbeidsintensieve werk en de belasting van het lichaam, is het niet mogelijk om bij de Deerhound trimsalon voor plukken te kiezen. Hier ben ik in het jaar 2024 mee gestopt (mijn lichaam moet nog langer mee). Wel is het mogelijk om jouw Deerhound te laten scheren of knippen, in hetzelfde model als het plukken-model.

Vanwege de flinke afmeting van de hond kan ik deze niet in de trimsalon wassen. Bij mooi weer is het wel mogelijk om de hond op de binnenplaats te wassen, dit kan alleen in de zomermaanden.

Wil je een afspraak maken bij de Deerhound trimsalon? Ik ben gespecialiseerd in het trimmen van Deerhounds en kruisingen met dit ras. Maak gerust een afspraak. Dit doe je het beste door een WhatsApp bericht of mailtje te sturen. Bellen kan ook maar de kans is aanwezig dat ik de telefoon even niet op kan nemen. Je kunt dan eventueel een voicemail achterlaten.

Locatie Deerhound trimsalon

De Deerhound trimsalon bevindt zich in Tegelen, gemeente Venlo. Dit is de Limburgse provincie. Eigenaren van Deerhounds uit heel Nederland, België en een gedeelte van Duitsland komen naar de trimsalon toe. Er is een fijne wachtruimte aanwezig maar je kunt tussendoor ook Venlo of Roermond bezoeken, met zijn leuke winkels en vele horecagelegenheden.

Agressiviteit wordt niet getolereerd

Zorg dat jouw Deerhound aan het trimmen gewend is. Agressief gedrag wordt in de trimsalon niet getolereerd. Dit om de veiligheid van de trimmer, bezoekers maar ook van de hond te garanderen.

Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.