Langharige dashond trimsalon

De meeste mensen met een langharige dashond verzorgen de vacht zelf. Toch kan het soms nodig zijn om de dashond langhaar trimsalon te bezoeken. Bijvoorbeeld bij klitten, vachtproblemen of wanneer je de hond in een bepaald model wil laten trimmen. Het is ook mogelijk om nog eens te laten wassen of voor de nageltjes of voetjes langs te komen.

Vachtverzorging bij de trimsalon

Met name de ruwharige- en de langharige teckel hebben regelmatig vachtverzorging bij de trimsalon nodig. Met de kortharige dashond hoef je niet direct naar de trimsalon, hoewel overmatige rui een bezoek soms noodzakelijk maakt.

De dashond – langhaar heeft vooral bevedering aan de borst, de poten en de buik. Ook de oren bestaan uit lange haren. Wanneer dit niet goed bijhoudt dan ontstaan makkelijk klitten in de vacht. Van klitten is bekend dat ze de hond hinderen bij het lopen en bewegen. Elke klit trekt bij bewegen aan de huid, waardoor de hond uiteindelijk pijn voelt.

In de teckel trimsalon wordt vooral aandacht besteed aan het verwijderen van klitten, en het mooi in model brengen van de hond.

Langharige dashond laten trimmen

Hieronder volgt een korte omschrijving van de werkzaamheden in de langhaar dashond trimsalon. Let op: een behandeling is alleen op afspraak mogelijk.

De dashond trimsalon is gespecialiseerd in de vacht in behandeling van langharige teckels. Daarom zijn alle kammen, borstels, de juiste scharen en andere materialen aanwezig. De trimbeurt begint met het goed uitkomen en borstelen van de hond. Sommige langharige teckels hebben dode haren die weggeplukt moeten worden.

Onder en achter de oren komen vaak klitten voor. Ook heeft de teckel meer kans op een oorontsteking. Daarom is er speciale aandacht voor het maar onder en achter de oren.

Het is belangrijk dat de lange haren van de voordelen aan achterbenen bleven staan. Dit wordt wel een beetje bijgepunt zodat de vacht voller lijkt. Verder haal ik de uitstekende haren op de voeten weg, zonder dat er spreidtenen ontstaan.

Bij de dashond is het toegestaan dat de nagels iets zichtbaar zijn. Lange nagels worden uiteraard geknipt.


Niet in schnauzer- of terriërmodel

Veel trimsalons maken de fout om teckels in schnauzer- of terriërmodel te trimmen. Deze fout wordt voornamelijk met de ruwharige teckel gemaakt. Maar soms ook met de langhaar teckel. Maak daarom een afspraak bij de gespecialiseerde dashond trimsalon voor langharige teckels. Je kunt vertrouwen op het juiste model.

De langharige teckel met klitten

Helaas kan het voorkomen dat er klitten en de vacht zetten. Kleine kleedjes kunnen makkelijk in de trimsalon verwijderd worden. Dat gebeurt met behulp van speciale kammen. Wanneer er wat meer klitten aanwezig zijn dan is een andere behandeling nodig. Deze behandeling bestaat uit een combinatie van crèmespoeling, de klittenkam van het uitpluizen van het haar.

In het ergste geval zijn de klitten zo groot dat ze zich zijn gaan samenvoegen. Er ontstaan dan matten van klitten die met de beste klittenkam niet te verwijderen zijn. Soms is het mogelijk om met goed beleid deze matten enigszins weg te krijgen, zonder de vacht te beschadigen. Maar vaak is scheren bij vervilting de enige optie om ervan af te komen.

Natuurlijk is het niet fijn om een langharige dashond te scheren. Ten eerste omdat dit minder mooi uitziet. Maar het beschadigt ook de ondervacht waardoor deze moeilijk, dof of pluizig terug groeit.

Het is dus belangrijk om klitten te voorkomen of zo snel mogelijk te laten verwijderen. Maak daarom een afspraak belde langhaar dashond trimsalon.

Hoe vaak moet de langharige teckel getrimd worden?

Het is sowieso verstandig om twee keer per jaar een afspraak te maken bij de gespecialiseerde trimsalon voor langharige teckels. Indien je moeite hebt met het bijhouden van de vacht, is een frequentie van vier tot zes keer per jaar aan te raden.

Tijdens de ruiperiodes moet extra veel aandacht aan de vacht worden besteed. De ruiperiodes vallen in het voorjaar en in het najaar. Je zal merken dat een trimbeurt in deze periodes zeker geen overbodige luxe is.

Kosten langharige teckel trimmen

Een trimbeurt voor de langharige teckel duurt tussen de 60 en minuten. Een en ander is afhankelijk van de kwaliteit van de vacht. Maar ook wat jouw hond al gewend is. Hoe betekent dat ook de kosten kunnen variëren. Is niet mogelijk om vooraf een exacte prijs door te geven, maar je kunt wel een prijsindicatie ontvangen. Neem hiervoor contact op.

Een afspraak maken bij de langharige dashond trimsalon

Wil je jouw langharige dashond laten trimmen? Maak een afspraak via WhatsApp, e-mail of bel even. Bij geen gehoor kun je het beste een voicemailbericht achterlaten. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

De dashond trimsalon is gevestigd in het Limburgse Tegelen, gemeente Venlo. Kom je van wat verder weg dan is het leuk om tussendoor de steden Roermond of Venlo te bezoeken. Uiteraard is er ook een royale wachtruimte bij de trimsalon aanwezig. Je kunt er dus gewoon bij blijven, indien je dit wenst. Koffie en frisdrank staan klaar.

Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.