Dashond korthaar trimsalon

De kortharige dashond, ook wel tackle genoemd, heeft niet zoveel vachtverzorging nodig. Thuis borstel je de vacht af en toe door. Wil je naar de kortharige dashond trimsalon? Ontdek wat er allemaal in de trimsalon gebeurt en hoe vaak je een afspraak maakt.

De kortharige teckel trimmen

Ze zeggen wel eens dat alleen de ruwharige en de langharige teckel naar de trimsalon moeten. Het is zeker waar dat deze twee typen regelmatig een goede trimbeurt nodig hebben. Maar ook met de kortharige teckel is het aan te raden om af en toe naar de trimsalon te gaan.

Twee keer per jaar naar de gespecialiseerde korthaar dashond trimsalon is meer dan voldoende. Maar wanneer je de hond tussendoor wil laten wassen dan is dit zeker mogelijk.

Kortharige dashond trimmen

De kortharige teckel trimmen duurt niet zo lang, ongeveer drie kwartier. Afhankelijk van het gedrag kan dit soms ook wat langer zijn. Wat gebeurt er in de kortharige dashond trimsalon? Hieronder een korte omschrijving.

Met een rubberen borstel haal ik de loszittende haren van de rug, flanken en de rest van het lichaam eens dit is vooral tijdens de ruiperiode belangrijk, want je wil af van die hondenharen in je woning. Met een fijne kan ga ik nog even door het haar om een laatste check te doen.

De dashond heeft soms last van een oorontsteking. Dit zie je veel bij honden waarvan de gehoorgang door het buitenoor wordt afgesloten (hangende oren). Ik kijk de oren op oorontsteking na. Eventueel worden de oren schoongemaakt. Bij het vermoeden van een oorontsteking ontvang je een doorverwijzing naar de dierenarts. Een oorontsteking moet namelijk op de juiste manier worden behandeld!

Na het trimmen gaat de hond in bad. Vervolgens wordt deze met een krachtige föhn gedroogd. Dit laatste zorgt ervoor dat de laatste losse haren eruit worden geblazen. Dan nog de afwerking waarbij de vacht van de hond een mooie glans krijgt.


De kortharige dashond scheren

Het is onnodig om de korthaar dashond te scheren. Niet alleen moet dit weinig nut, ook kan dit zeer schadelijk voor de vacht zijn eens met scheren wordt namelijk de ondervacht ingekort waardoor deze soms moeilijk of op verkeerde wijze terug groeit. De vacht kan er zelfs doof of erg pluizig van worden.

In de dashond korthaar trimsalon wordt jouw hond dus nooit geschoren bent uitgezonderd medische noodzaak, maar dan moet het scheren in samenspraak met de dierenarts plaatsvinden.

Waarom verhaart mijn teckel zoveel?

Het is gebruikelijk dat teckels twee keer per jaar in de rui gaan. Dit gebeurt in het voorjaar, normaal gesproken de maanden maart of april. En nog een keer in het najaar, in de maanden oktober of november. Soms wat eerder of later, dat hangt helemaal van het weer af.

Twee keer per jaar flink verharen is dus een normale zaak. Maar het kan dat jouw teckel veel het hele jaar door verhaart. Je spreekt dan van een mozaïekrui waarbij telkens een ander gedeelte van de vacht in de rui komt. Eigenlijk is een mozaïekrui een verstoorde rui. Meestal wordt het veroorzaakt door een constante temperatuur in huis.

Helaas is aan een continu ruim weinig te doen, behalve je klimaat in huis een beetje op het seizoen afstemmen. Maar voor je eigen comfort zou niet zo snel dit besluit nemen eens met behulp van goede voeding is het wel mogelijk om het overmatig verharen wat af te remmen. Zorg dat jouw teckel voldoende eiwitten, Omega 3, Omega 6, vitaminen en mineralen krijgt.

Voorkom ook stress bij de hond: teckels die veel stress ervaren laten ook makkelijker hun haren los. Teckels hebben al snel last van zenuwachtig gedrag of stress. Zorg dus voor een rustige omgeving, weinig prikkels en vooral geen traumatische ervaringen. Verder is het goed om aan de band tussen jou en de hond te blijven werken.

Een afspraak maken bij de dashond trimsalon

Wanneer je wel kortharige dashond wil laten trimmen is het verstandig om direct een afspraak in te plannen eens dat meer telefonisch, per e-mail maar je kunt ook een WhatsAppbericht sturen. Wanneer je helemaal de eerste afspraak hebt gehad, kun je in de trimsalon een vervolgafspraak maken. Dit verzekert je van een plekje voor een trimbeurt.

Meer weten over de kosten of mogelijkheden? Neem gerust contact op.

Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.