Teckel plukken Limburg

Heb je een ruwharige teckel? Deze heeft de juiste vachtverzorging en trimbeurten nodig. Laat je teckel plukken in Limburg. Trimsalon Limbo heeft alles in huis om jouw ruwharige teckel van de juiste verzorging te voorzien. Met veel kennis, aandacht en liefde loop jij vol trots met je mooie huisdier naar buiten.

30+ jaar ervaring met het trimmen van teckels en andere rassen

Jouw teckel is bij trimsalon Limbo in goede handen. Je trouwe viervoeter ontvangt deskundige verzorging en liefdevolle aandacht. Ik laat jouw huisdier stralen!

De vacht van ruwharige teckels

Onder de teckels zijn er drie typen vachten:

  • Kortharig: de vacht ligt zeer dicht tegen de huid aan (glad).
  • Langharig: de vacht is lang met vooral bevedering aan de zijkanten, de buik, de poten en de staart.
  • Ruwharig: een ruwe en draadachtige vacht, die soms een beetje stekelig aanvoelt.

De vacht van de ruwharige teckel vereist een regelmatige trimbeurt. Dit is bedoeld om dood haar te verwijderen en de vacht in optimale conditie te houden. Het plukken van de hond gebeurt 2 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van de haargroei. Meestal is 2 tot 3 keer per jaar voldoende.

De vacht in topconditie houden

Het plukken van een teckel is belangrijk voor het behoud van de typische ruwe textuur van de vacht. Ook zorgt het ervoor dat nieuwe haargroei gezond en sterk is. Bij trimsalon Limbo hebben we 30 jaar ervaring met het trimmen van teckels en andere ruwharige hondenrassen.

Mijn teckel wordt normaal geknipt of geschoren, kan hij nog wel geplukt worden?

Kortharige- en langharige teckels zijn niet geschikt om te plukken. De kortharige teckel wordt vooral van losse haren ontdaan. Bij de langharige teckel worden klitten uit de vacht gehaald en daar waar nodig is, in model geknipt of een te dikke vacht uitgedund.

Heb je een ruwe harige teckel die een of meerdere keren geknipt of geschoren is? Vaak is het dan niet meer mogelijk om hem te plukken. Dit komt omdat knippen of scheren de vachtstructuur blijvend verandert.

Nieuwste hulpmiddelen en technieken

Trimsalon Limbo is uitgerust met moderne hulpmiddelen en technieken om jouw teckel een stressvrije trimervaring te bieden. Ik neem de tijd om jouw teckel te leren kennen. Hierbij creëer ik een rustgevende omgeving waar jouw huisdier zich veilig en ontspannen voelt. Mijn liefdevolle aanpak zorgt ervoor dat jouw teckel van zijn tijd geniet.

Het plukken van een teckel is een kunst op zich. Het vereist precisie en geduld om de plukrijpe en dode haren te verwijderen, zonder de nieuwe vacht te beschadigen. Ik ben gespecialiseerd in het plukken en zorg ervoor dat jouw huisdier een natuurlijke uitstraling krijgt. Na de trimbeurt ziet jouw teckel er fantastisch uit en voelt hij zich geweldig.

Individuele aandacht

Ik begrijp dat de band tussen jou en je teckel speciaal is. Daarom behandel ik elk huisdier alsof het mijn eigen is, met veel aandacht en liefde. Ik ben trots op mijn werk en het is mijn missie om ervoor te zorgen dat jij en je teckel tevreden zijn met het resultaat.

Teckel plukken in Limburg: ook andere diensten

Laat je teckel plukken bij dé professionele trimsalon van Limburg. Naast het plukken biedt Trimsalon Limbo ook andere diensten aan:

  • Wassen
  • Knippen
  • Nagelverzorging
  • Haren uit de oren verwijderen

De trimsalon biedt een volledig pakket aan om ervoor te zorgen dat je teckel er verzorgd en gezond uitziet.

De gezondheid en het welzijn van jouw teckel staan altijd voorop. Elke hond is uniek en daarom wordt de behandeling hierop aangepast. Voor een traditionele plukbeurt of een meer uitgebreide verzorgingssessie: jouw hond krijgt de beste zorg die hij verdient.

Naast het trimmen van de vacht kun je bij Trimsalon Limbo ook terecht voor advies en begeleiding over de algehele gezondheid en verzorging van je huisdier.

Gespecialiseerd in ruwharige teckels

Ben je op zoek naar een trimsalon om jouw teckel te laten plukken? Voor Limburgse klanten staat de deur van de salon open. Ook klanten uit Brabant en Duitsland weten hun weg naar Trimsalon Limbo te vinden. Ben je op vakantie in Limburg? Maak dan gebruik van de mobiele trimsalon. Op jouw vakantieadres wordt jouw teckel netjes verzorgd.

Kan ik bij de behandeling blijven?

Je teckel laten plukken in Limburg en je moet hier wat verder voor reizen? Dan heb je de mogelijkheid om bij de behandeling te blijven. Voor de rust van jouw hond is het altijd beter wanneer je eventjes de ruimte verlaat. Veel teckels worden namelijk zenuwachtig wanneer de eigenaar aanwezig blijft: ze gaan ervan uit dat ze direct weer kunnen gaan.

Je vindt Trimsalon Limbo in Tegelen, op ongeveer 10 minuten rijafstand van het centrum van Venlo. Dit is een prachtige stad met veel winkels, horeca, het Limburgs museum en nog veel meer om te ontdekken. Tegelen zelf beschikt over een klein centrum met een aantal winkels, supermarkten en horecagelegenheden (op 5 minuten loopafstand van de trimsalon).

Een teckel plukken duurt tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van de hoeveelheid werk. Dit is inclusief wassen en föhnen. Dit geeft je voldoende tijd om tussendoor te winkelen of de omgeving te verkennen.

Zien we je snel? Maak een afspraak of sluit direct een abonnement af. Met een abonnement bespaar je op de kosten én ben je altijd verzekerd van een plekje. Bovendien ontvang je jaarlijks een cadeau.

Bijgewerkt: 25 april 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.