Hoeveel trimsalons zijn er in Nederland?

Een trimsalon lijkt bijna op een kapsalon: je gaat er naartoe om je hond in model te laten knippen of trimmen. Het trimmen kan dus uit scheren, plukken, effileren of een andere behandeling bestaan. Er zit altijd wel een trimsalon bij jou in de buurt. Maar hoeveel trimsalon zijn er in Nederland? Op deze pagina vind je alle cijfertjes.

Alle trimsalons in Nederland

Door heel Nederland zijn er in totaal ongeveer 1500 trimsalons. Ruim 900 hiervan zijn aangesloten bij de ABHB, de belangenvereniging voor hondentrimsalons.

Een trimsalon is niet verplicht om zich bij deze vereniging aan te sluiten. Het zegt verder niks over de kwaliteit van de trimmer. Wel is het zo dat veel trimsalons die aangesloten zijn bij de ABHB, over het algemeen duurder zijn. Dit komt omdat ze de verenigingskosten doorberekenen aan hun klanten.

Naast de ongeveer 1500 geregistreerde trimsalons zijn er ook veel particuliere trimmers actief. Dit zijn trimmers die net een opleiding hebben gevolgd of het niet zien zitten om een officiële trimsalon te starten.

Aantal trimsalons in jouw buurt

Tel je het aantal geregistreerde én niet-officiële trimsalons bij elkaar op dan kom je boven de 2000 uit. Dit betekent dat er altijd een hondentrimsalon in jouw buurt zit. In elke grote stad zitten er minstens vijf. In de meeste dorpen zeker één.

Van kleine zelfstandigen tot grotere organisaties

De allereerste trimsalon is in de Nederlandse geschiedenis werden door zogenaamde eenpitters gerund. Eén persoon is hier werkzaam. De eerste commerciële hondentrimsalons (grote organisaties) ontstonden in de verenigde Staten.

In een commerciële hondentrimsalon werken meerdere personen. Sommigen nemen trimmen als taak op zich, anderen bedienen de kassa en weer anderen maken de ruimte schoon.

In Nederland zie je ook steeds meer van dit soort commerciële trimsalons verschijnen. Bijvoorbeeld de Pets Place trimsalons, maar ook bij dierenartsen.

Het nadeel van een grote organisatie is dat je niet altijd een vaste trimmer krijgt. Dit kan jouw hond erg onzeker maken. Ook is hier vaak een sterke wisseling van personeel en liggen de kosten over het algemeen wat hoger.

Aan de andere kant is de wachttijd bij een grote organisatie vaak wat korter. Soms kun je al binnen enkele dagen terecht, soms zelfs dezelfde dag.


Veel vraag naar professionele hondentrimmers

In 2024 heeft ongeveer 18,3% van de huishoudens een of meerdere honden. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een hond. Het is niet alleen gezellig: een hond verlaagt stress, zorgt voor betere sociale contacten en je hebt iets om voor te zorgen. Dit laatste geeft heel veel voldoening. Buiten het feit dat een hond je allerbeste vriend is.

Doordat het aantal honden in Nederland toeneemt is er ook veel vraag naar professionele hondentrimmers. Hierbij speelt een goede opleiding een grote rol. Trimsalon Limbo is Rijksgediplomeerd en heeft meer dan 30 jaar ervaring.

Altijd betaalbare prijzen

Schrik je af en toe van de hoge prijzen van trimsalons? Daar hoef jij je bij Trimsalon Limbo geen zorgen over te maken. De tarieven liggen 10% tot wel 50% lager dan gemiddeld. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goede vachtverzorging van jouw huisdier, zonder je druk te maken over de rekening.

Lukt het niet om de rekening in één keer te betalen? Laat dit vooraf eventjes weten. We bieden de mogelijkheid om de trimbeurt gespreid te betalen.

Maak gelijk een afspraak

Via de planner maak je heel eenvoudig een afspraak voor jouw hond, kat of langharig knaagdier. Ook is het mogelijk om vogels te laten kortwieken. Voor deze laatste zijn er speciale kortwiekdagen.

Gebruik de planner om een afspraak te maken, bel naar de trimsalon of stuur een mailtje. We staan je graag te woord.

Bijgewerkt: 27 april 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.