Naar de trimsalon met je kind

Normaal ga je met een hond of kat naar de trimsalon. Het is niet gebruikelijk om je kind mee te nemen. Bij Trimsalon Limbo kan dit wel. We hebben een kindvriendelijke omgeving waardoor jouw zoon of dochter van harte welkom is. Laat je kind kennismaken met het trimmen van jullie huisdier. Heel leerzaam en het hoort bij de opvoeding. We leren je zoon of dochter hoe het de hond of kat kan borstelen of kammen.

Leerzaam voor kinderen

Waarom met je kind naar de trimsalon? Omdat dit heel leerzaam is. Een huisdier hebben betekent verantwoordelijkheid nemen. Veel kinderen vinden huisdieren leuk maar staan niet bij de verzorging stil.

Door met je hond of kat én je kind naar de trimsalon te komen, ziet het wat de vachtverzorging inhoudt.

Een lesje borstelen of kammen

De dagelijkse tot wekelijkse vachtverzorging van je hond of kat is ontzettend belangrijk. Hiermee voorkom je ernstige klitten. Bovendien ontdek je wat makkelijker of je huisdier parasieten zoals vlooien of teken heeft. Je zit immers niet op een huis vol vlooien te wachten!

Laat je kind meehelpen met de verzorging van het huisdier. Welke leeftijd je zoon of dochter ook heeft, het kan altijd iets met het dier doen. Op hele jonge leeftijd begint dit met respect hebben voor dieren. Maar ook begrijpen wat dieren wel en niet willen.

Wanneer je kind wat ouder is (vanaf 4 jaar) krijgt het in de trimsalon een kort lesje borstelen of kammen. Zo leert het welke gereedschappen geschikt zijn voor de vachtverzorging. Maar ook hoe het goed kan borstelen of kammen, zonder het dier pijn te doen.

Deze les is gratis!

We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd veel over hun huisdieren leren. Daarom is het lesje over de vachtverzorging gratis. Uiteraard alleen wanneer je met je hond of kat naar de trimsalon komt. We kunnen kinderen niet bij vreemde dieren laten. Dit vanwege de veiligheid van zowel jouw kind als andermans huisdier.

Op afspraak kleine groepjes kinderen

Trimsalon Limbo is ook beschikbaar voor kinderworkshops. Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen. De kinderen komen naar de trimsalon en maken kennis met onze lieve en kindvriendelijke Amerikaanse Cocker Spaniël Lizzy. Deze hond heeft om de zes weken een trimbeurt nodig. Bovendien moet ze dagelijks gekamd worden.

In de omgeving van de trimsalon spelen

Breng je jouw hond naar de trimsalon en gaat jouw kind mee? Wanneer je op een later moment de hond ophaalt zoek je misschien naar iets leuks om in de tussentijd te doen.

Op ongeveer 2 minuten loopafstand van de trimsalon bevindt zich een kleine speeltuin (klimtoestel, glijbaan en schommels). Nog een minuutje verder lopen en je bevindt je langs de Maas, met een uitgestrekt wandelgebied.

Op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de trimsalon ben je midden in kloosterdorp Steyl met het Missiemuseum, Jochemhof (botanische tuin) en het Wereldpaviljoen. Dit laatste is een kindermuseum. Het wordt gerund door vrijwilligers en is ontzettend leerzaam.

Mag mijn kind de hond naar de trimsalon brengen?

Is het niet mogelijk om zelf je hond voor een trimbeurt naar de trimsalon te brengen? Dan mag jouw kind dit doen. Vanwege de veiligheid op straat en het bespreken van de trimbeurt, kan dit alleen wanneer zoon of dochter 12 jaar of ouder is. Uiteraard draag je zelf de verantwoordelijkheid voor het sturen van je kind naar de trimsalon.

Het ophalen van de hond en het afreken van de trimbeurt kan alleen wanneer iemand 16 jaar of ouder is.

Heeft je kind zelf een hond dan kan het een afspraak bij de trimsalon maken. Zelfstandig een afspraak maken kan alleen wanneer een jongere 16 jaar of ouder is (in verband met betalingsverplichting is toestemming van één van de ouders nodig). Vanaf 18 jaar kan iedereen zelfstandig een afspraak maken en betalingen verrichten.

Meer informatie over de tarieven

Je bent vast benieuwd wat een trimbeurt bij Trimsalon Limbo kost. Bovenaan in het menu zie je een linkje naar de tarieven. Hier staan de prijzen van bijna alle rassen overzichtelijk op een rij. Ook is het mogelijk om een prijsindicatie op te vragen. Dit doe je in slechts twee klikken, zonder je gegevens in te vullen.

Kom je met twee honden tegelijk? Dan is een korting mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Maak online een afspraak, stuur een mailtje of bel. Gebruik geen WhatsApp voor het maken van een afspraak. WhatsApp is alleen bedoeld om je tijdens de trimbeurt op de hoogte te houden van de vorderingen of bijzonderheden.

Bijgewerkt: 28 april 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.