Honden Figaro (hondentrimsalon)

Kom jij met je hond naar trimsalon Figaro? Dit betekent een kapper voor honden. Figaro is namelijk een Italiaanse afgeleide van ‘kapper’. Trimsalon Limbo is Rijksgediplomeerd en brengt maar liefst 30 jaar aan ervaring mee. Eén belofte: altijd voordelig omdat we geen groot winstoogmerk hebben. De hondentrimsalon is beschikbaar voor iedereen uit Limburg, Brabant en omstreken. Ook heeft de honden Figaro een mobiele service.

Honden trimsalon Figaro

Jouw hond is bij hondenkapsalon (Figaro) Limbo in goede handen. We zijn diervriendelijk en stellen het welzijn van jouw huisdier altijd voorop. Het beste nieuws is dat we geen groot winstoogmerk hebben. Je maakt dus gebruik van onze vakkundige diensten, zonder te veel te betalen.

De honden Figaro is werkzaam van Roermond tot Venlo. Maar ook klanten uit Sittard, Venray, Noord-Brabant en zelfs Duitsland en België komen naar ons toe.

Bereikbaarheid hondentrimmer Figaro

Zoek je een hondenkapper in Roermond? Of in Reuver, Venlo, Baarlo of waar dan ook? Vanwege de centrale ligging is Trimsalon Limbo heel makkelijk bereikbaar. Vanuit Venlo is het 8 tot 10 minuten rijden. Kom je uit Reuver of Kessel? Dan moet je rekening houden met een rijtijd van gemiddeld 10 minuten.

Nu je weet dat hondenkapper Figaro heel makkelijk vanuit Roermond, Venlo of Kessel-Baarlo bereikbaar is, maak je net zo makkelijk een afspraak.

Misschien woon je wat verder weg, bijvoorbeeld in Sittard, Heerlen, Echt, Venray of ergens anders. Weet dat we ook klanten krijgen die wat verder van ons weg wonen. De eerlijke prijzen én de vakkundige trimbeurten maken de reistijd weer helemaal goed. Bovendien ligt de trimsalon op een steenworp afstand van het centrum van Venlo. Lekker shoppen of op een terrasje of in een lunchroom duiken!

Altijd betaalbaar

In 2023 bedroeg de inflatie maar liefst 4,1% en in 2024 nog steeds een hoge 2,9%. Inflatie betekent dat alles duurder wordt. Dat zie je terug aan de energierekening, de verzekeringen en de boodschappen. Ook trimsalons zijn fors duurder geworden.

Vind je een trimbeurt voor jouw hond niet meer te betalen? Het klopt dat de prijs gemiddeld op € 65 per hond ligt. Bij onze hondenkapsalon Figaro ligt de gemiddelde prijs op € 49. Zo laat je een kleine hond trimmen en wassen vanaf € 25. Voor een grote hond ben je zelden meer dan € 69 kwijt (het landelijk gemiddelde bedraagt € 100).

Waarom is onze trimsalon zo betaalbaar? We leggen altijd uit dat je eerder moet kijken waarom anderen duur zijn. Dit heeft met de hoeveelheid winst te maken. We willen jouw hond zo goed mogelijk helpen. Hiervoor betaal je een reële vergoeding, zonder dat we winst vooropstellen.

Deze honden kunnen naar de honden Figaro

Honden met een ruwe vacht zijn vaak plukhonden. De vacht moet 2 tot 4 keer per jaar geplukt worden. Doe je dit niet dan krijgt de hond last van huidproblemen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je geen verstand van plukken hebt is het beter om dit door de honden Figaro te laten doen. Een verkeerde pluktechniek heeft namelijk hele nare gevolgen voor je hond, zijn vachtgroei en zijn huid.

Langharige honden komen 3 tot 4 keer per jaar in de trimsalon, soms om de twee maanden (zes keer per jaar). Ook dit hangt van het ras, de vachtlengte en jouw ideeën af. De meeste honden krijgen een regelmatige trimbeurt om ze mooi in model te houden. Maar ook om klitten te voorkomen of te verwijderen.  Honden met lang haar hebben soms ook veel onderwol.

Dan heb je nog honden met een korte vacht. Soms hebben deze geen ondervacht, in andere gevallen een wollige ondervacht. De trimtechniek hangt van het type vacht af. Bij een kort/gladhaar zonder ondervacht bestaat de trimbeurt en de uit het verwijderen van loszittende haren. Heeft de hond veel onderwol dan wordt deze verwijderd. Dat scheelt weer een hoop losse haren in je woning en op je kleding.

Je hond laten wassen

Bij de meeste trimbeurten zit een wasbeurt inbegrepen. Sommige trimsalons willen een plukhond niet wassen. Ze zijn bang dat de hond huidproblemen krijgt. Het klopt dat een verkeerde plukbeurt, wasbeurt of verkeerde shampoo jeuk of huidirritatie bij een plukhond veroorzaakt. Daarom gaan we juist bij plukhonden heel zorgvuldig met het wassen om. Altijd op de juiste manier en met speciale shampoo.

Kortharige en langharige honden kunnen altijd gewassen worden, tenzij dit om medische redenen niet mag. Wassen zorgt ervoor dat jouw hond mooi in model komt, dat vuil wordt weggespoeld en dat losse haren verdwijnen. Bovendien zien lichtgekleurde honden er fris uit en ruikt jouw hond heerlijk.

Waarom Figaro?

Figaro is een mooi Italiaans woord, het heeft iets met een kapsalon te maken. Figaro is een figuur uit de opera ‘De Barbier van Sevilla’. Maar het is ook een andere benaming voor barbier of kapper. Een figaro is iemand die beroepsmatig haren knipt. Dit kan dus een mensenkapper maar ook een hondentrimmer zijn.

Wist je trouwens dat ze in Italië verschillende woorden voor kapper gebruiken? Niet alleen figaro maar ook barbiere.  ‘Spazzola per cani’ is Italiaans voor hondenkapper.

Oh ja, we love Italië. Maar dat was je inmiddels duidelijk.

Een veilige omgeving bij de hondentrimsalon – Figaro

Nog nooit was een afspraak bij een hondentrimsalon maken zo makkelijk. Je kunt bellen of mailen, maar we hebben ook een online planner. Kijk in de planner en ontdek op welke dagen en tijden een plekje vrij is. Reserveer jouw plekje en houd je e-mail goed in de gaten. Je ontvangt vanzelf een bevestiging van de afspraak.

Lukt het niet om op de afspraak te komen? Zeg de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af. Eventueel kun je dan direct een nieuwe afspraak inplannen. We hopen jou en je hond binnenkort in onze trimsalon te zien.

Bijgewerkt: 28 april 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.