Trimsalon Herten – gemeente Roermond

Maak online of telefonisch een afspraak bij trimsalon Herten (Roermond). We trimmen verschillende hondenrassen en zijn Rijksgediplomeerd, met ondersteuning van de minister van Economische Zaken. De trimsalon is, duurzaam, diervriendelijke en biedt voldoende ruimte voor jouw hond om te spelen. Ook katten, konijnen en knaagdieren kunnen in de trimsalon terecht.

Ons trimpaleis voor Herten

We hebben van de trimsalon een echt trimpaleis gemaakt. Alles is aanwezig: van trimtafel tot hondenbad en van professionele materialen tot verzorgingsproducten. Maar ook heerlijke ligplekken voor jouw hond, speelgoed en altijd wat lekkers. Bovendien is er buiten een veilige ruimte om te spelen en te ravotten.

Ons trimpaleis voor klanten uit Herten is zes dagen per week geopend. Op sommige dagen bieden we mobiele service.

De mogelijkheden in de trimsalon

Of je nu een hond met lang haar, ruwharig of kort haar hebt: een trimbeurt is altijd een goed idee. Tijdens de trimbeurt wordt je hond mooi in model getrimd. Bij sommige honden worden door de of loszittende haren verwijderd. Ook gaan klitten uit de vacht, iets dat belangrijk is voor de gezondheid van de huid.

In de trimsalon wordt gebruik gemaakt van verschillende trimtechnieken:

  • Plukken
  • Knippen
  • Scheren
  • Fileren
  • Ontwollen
  • Ontklitten
  • Wassen en drogen

Welke trimtechnieken nodig is dat hangt van het ras, vachttype maar ook van jouw wensen af. Ook spelen leeftijd en gezondheid van de hond mee. Weet je niet zo goed wat er bij trimsalon Herten gaat gebeuren? Stuur een mailtje en we leggen het je uit. Wanneer je vanuit Herten naar de trimsalon komt kunnen we hier nog meer over vertellen.

Meest geziene hondenrassen in de trimsalon voor Herten

Ook zo benieuwd welke hondenrassen we veel in de trimsalon zien? Dit zijn de Labradoodle, Cocker Spaniël, Teckel, Maltezer, Lhasa Apso, Shih Tzu, Chihuahua en Border Collie. Maar ook veel andere hondenrassen komen naar de salon. Sommige rassen hiervan zien we betrekkelijk veel, andere gasten zijn vrij zeldzaam.

Natuurlijk komen er ook veel kruisingen oftewel boomers naar ons toe. En natuurlijk verschillende Doodles. Een doodle is een kruising tussen een poedel en een ander ras.

Prijslijsthonden trimsalon gemeente Roermond

Meestal is alles in een stad wat duurder dan in een dorp. Goed nieuws want Trimsalon Limbo hanteert ouderwetse dorpse prijzen. Hierdoor betaal je altijd wat minder dan wanneer je bijvoorbeeld naar een grote trimsalon in Roermond, Sittard of Venlo gaat.

Prijslijst vind je bovenaan in het menu, bij ‘tarieven’. Wanneer je niet goed weet wat voor een hondje hebt kun je ook een prijsindicatie opvragen. Dit opvragen doe je in slechts twee klikken en je hoeft er geen gegevens voor achter te laten.

Bereikbaarheid van Trimsalon Limbo

Natuurlijk is het handig om te weten hoe je de trimsalon vanuit Herten bereikt. Met de auto is het ongeveer 25 minuten rijden. De trimbeurt duurt anderhalf uur tot in sommige gevallen drie uur. Je hebt dus voldoende tijd om tijdens de trimbeurt door te rijden naar Venlo. In deze stad vind je ontzettend veel grote winkels, veel horecagelegenheden en het Limburgs museum. Het is vanuit de trimsalon slechts 10 minuten naar Venlo rijden.

Ook leuk om te doen: maak een wandeling langs de Maas (3 minuten vanaf de trimsalon), loop naar kloosterdorp Steyl (5 minuten) of neem het veer naar Baarlo (15 minuten met de auto).

Je kunt natuurlijk ook op en neer tussen Herten en Trimsalon Limbo rijden. Doe dit vooral wanneer de trimbeurt 2 uur of langer duurt. Zo heb je toch minimaal een uur om thuis nog wat dingen te doen.

Red je het niet om op tijd je hond of kat op te halen? Geen probleem, je mag je huisdier tot 15 minuten later ophalen. Hierna wordt er een klein bedrag aan opvangkosten in rekening gebracht.

Rijksgediplomeerde hondenkapsalon Herten

Soms krijgen we de vraag wat het Rijksdiploma voor de hondenkapsalon inhoudt. In de jaren 90 werd de Vakopleiding Hondentrimmen met een theorie-examen én een praktijkexamen afgerond. Wie hiervoor slaagde kreeg een Rijksdiploma. Dit was een diploma dat ondersteund werd door het Ministerie van Economische Zaken. Het stelde de (toekomstige) trimmer in staat om professionele diensten aan te bieden.

Het Rijksdiploma wordt niet meer uitgegeven dus het was een exclusief diploma voor mensen die dit in de jaren 90 behaald hebben. Dit staat niet alleen voor vakbekwaamheid maar ook voor minimaal 25 jaar ervaring.

Mobiele trimsalon Herten

Lukt het echt niet om met je hond naar de trimsalon te komen? We hebben ook een mobiele service. Dit houdt in dat we met onze spullen naar jou toe komen. Je hond of kat wordt in jouw woning getrimd.

Stel een ruimte beschikbaar die op de begane grond ligt. Woon je op een verdieping dan moet er een lift aanwezig zijn. Dit in verband met het tillen van de mobiele trimtafel en andere spullen.

De kosten voor de mobiele trimsalon in Herten zijn gelijk aan die van een fysiek bezoek. Wel moet je rekening houden met voorrijkosten (€ 0,42 per kilometer enkele reis). Omdat de eerste 5 km gratis zijn betaal je ongeveer € 8,90 aan voorrijkosten.

We kunnen de hond bij jou thuis in Herten alleen wassen wanneer je over een verhoogd bad beschikt. Bijvoorbeeld een wastafel of de wasbak aan het aanrecht. Hier passen kleine honden vaak in. Heb je geen verhoogde wastafel dan kun je tijdens de trimbeurt wel de hond zelf wassen, waarbij we aanwijzingen geven. Het droogföhnen van de hond doen we uiteraard wel.

Bij de trimbeurt hoort ook het opvegen van de haren. Stofzuigen en dweilen doen we niet.

Spoedbehandeling bij de honden trimsalon

Heeft jouw hond ernstige klitten, veel jeuk of heb je hemzelf getrimd? Dit zijn allemaal redenen om een spoedafspraak te maken. Een spoedbehandeling is vaak binnen 24 uur mogelijk. Hiervoor betaal je wel extra. Je betaalt het reguliere tarief voor de trimbeurt, hierbij komt nog € 30 spoedopslag.

Je kunt ook kijken of er nog een last-minute het plekje vrij is. Of plaats jezelf op de wachtlijst. Dan word je direct gebeld zodra er iets vrijkomt. Meestal moet je dan wel binnen enkele uren langs kunnen komen.