De beste trimsalon voor je Pomeranian

De Pomeranian (Pomeriaan) gaat bij voorkeur twee keer per jaar naar de trimsalon. Vaker is altijd beter, tenzij je thuis de vacht zelf goed bijhoudt. Een goede trimbeurt zorgt ervoor dat jouw hond er weer netjes verzorgd uitziet. Maak kennis met de beste trimsalon voor je Pomeranian.

Voor alle teddy hondjes

De Pomeranian lijkt nog het meest op een zachte teddybeer. Je zou er de hele dag mee kunnen knuffelen! Trimsalon Limbo is gespecialiseerd in de vacht van ging van verschillende teddy-hondjes. Dus ook jouw Pomeranian.

Maandelijks bezoeken enkele Pomeriaantjes de trimsalon. Onze klanten vinden ons de beste trimsalon voor de Pomeranian. We vinden het fijn als je dit zelf komt beoordelen.

Dit doen we tijdens een trimbeurt

Jouw Pomeriaan is bij Trimsalon Limbo in goede handen. Bianca is Rijksgediplomeerd. Dit diploma staat altijd voor minimaal 25 jaar ervaring maar Bianca heeft zelfs 30 jaar ervaring. Bovendien heeft ze stagegelopen bij een dierenarts om vroegtijdig huidproblemen of eventueel andere ziekten te herkennen. (Let op: de trimsalon is uiteraard geen dierenkliniek)

Wat gebeurt er wanneer jouw Pomeranian naar de trimsalon komt? Terwijl je aanwezig bent controleren we de huid en vacht van de hond. Zo kunnen we beter inschatten hoe lang de trimbeurt gaat duren. Eventueel bespreken we de verschillende opties.

Afhankelijk van jouw wensen wordt de vacht lang gelaten en dode haren uit de vacht verwijderd. Verder wordt de hond in model getrimd. Het korter knippen of scheren van een Pomeranian kan ook, hoewel dit vanwege de isolerende vacht niet altijd aan te raden is.

Het belang van het trimmen van een Pomeriaan

Dit ras heeft een weelderige vacht met veel onderwol. Over het algemeen gaat deze hond twee keer per jaar in de rui. Tijdens de ruiperiode vind je overal in huis losse haren. Dat zo’n klein hondje zoveel haar kan verliezen! Je bent de hele dag aan het stofzuigen en poetsen. Bovendien is het ook vervelend dat je kleding onder het hondenharen zit.

Het is slim om tijdens de ruiperiode naar de trimsalon te komen. We rekenen vakkundig met dat haarverlies af. Na de trimbeurt verliest jouw hond veel minder haar. Helaas kunnen we niet garanderen dat de ruiperiode later stevig doorzet. Misschien is het nodig om nog eens voor een tussentijdse beurt langs te komen.

De Pomeranian knippen of scheren

Honden met een dikke ondervacht mogen zelden geschoren worden. De ondervacht vormt namelijk een isolerende laag. Niet alleen in de winter maar ook in de warme zomermaanden. Dit klinkt misschien vreemd maar de weelderige vacht zorgt ervoor dat de lucht hiertussen in de schaduw komt te liggen en de huid afkoelt. Terwijl de vacht in de winter juist de lucht vasthoudt en verwarmt.

Scheren leidt er óók toe dat de nieuwe vacht een hele andere structuur krijgt. Er groeit alleen maar een lelijke vacht voor terug. Meestal is deze vacht hartstikke dof en veroorzaakt snel klitten. Scheren is daarom alleen aan te raden wanneer het echt niet anders kan: bijvoorbeeld bij ziekte, ouderdom of wanneer de hond helemaal onder de klitten zit.

Knippen kan wel, mits dit slechts gedeeltelijk gebeurt. Dit ras mag nooit te kort geknipt worden.

Het Boo model bij de Pomeranian

Het is een trend om de Pomeranian in het Boo model te laten trimmen. Veel eigenaren vinden dit schattig uitzien. Het Boo model houdt in rat de vraagt zeer kort geknipt wordt en het hoofdje rond met wat langer praten. Hierdoor lijkt het hondje op een beertje.

Voor het Boo model bij de Pomeranian is het nodig om in de ondervacht te knippen. Hierdoor groeit de ondervacht niet meer goed aan. Het gevolg is dat je na enkele weken en hele lelijke hond hebt.

Trimsalon Limbo is geen voorstander van het Boo model bij de Pomeranian. Ook het scheren van dit ras wordt niet aangeraden. Wanneer de vraagt van jouw hond teveel verzorging vraagt hebben we ook nog wat andere opties. Maak een afspraak en kom met je hond langs.

Het ontstaan van scheeralopecia

Sommige dwergkeeshonden die geschoren worden zijn gevoelig voor het ontwikkelen van scheeralopecia. Deze aandoening wordt ook wel post clipping alopecia genoemd. Het is het niet terug groeien van de haren na het scheren of na het kort knippen van de vacht.

In ernstige gevallen kan het tot wel twee jaar duren voordat de vacht compleet is teruggegroeid. In de tussentijd zijn er veel kale plekken aanwezig, iets dat lelijk uitziet.

Scheeralopecia komt ook bij andere hondenrassen met een lange en dikke vraagt voor. Denk hierbij aan de Siberische husky, de Duitse herder, de labrador, de Chow Chow en de normale keeshond.

Het is niet van tevoren te zeggen of jouw Pomeranian na het scheren of te kort knippen scheeralopecia ontwikkelt. Dit kan je alleen weten wanneer dit eerder is gebeurd. Heeft jouw hond eenmaal scheeralopecia dan zal dit bij een volgende scheerbeurt vaak opnieuw ontstaan.

Showklaar maken Pomeranian

We zijn de beste trimsalon voor je Pomeranian huishond. Maak een afspraak voor de complete vachtverzorging. Wil je een hondenshow met jouw hond bezoeken en misschien wel een mooie prijs in de wacht slepen? We zijn niet gespecialiseerd in het showklaar maken van de Pomeranian. Hiervoor verwijzen we je graag naar de fokker of een gespecialiseerde trimmer.

We zijn wél gespecialiseerd in de natural look. Dit betekent dat alleen de lange pieken worden weggeknipt en er een prachtig uiterlijk ontstaat. Hierbij komen de rondingen goed naar voren. Maak dus gerust een afspraak bij de trimsalon voor Pomeranian honden.

Bijgewerkt: 1 mei 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.