Cavapoo trimsalon

De Cavapoo is een mooie kruising tussen een poedel en Cavalier King Charles Spaniël. Meestal is de vacht van deze honden krullend of golvend. Omdat de Cavapoo nauwelijks verhaart is dit een ideale hond voor mensen met een allergie. Maar het vraagt wel veel vachtverzorging, anders ontstaan er klitten. In de Cavapoo trimsalon wordt jouw hond mooi in model geknipt of geschoren. Ook reken ik met klitten af.

De vachtverzorging

Je kunt regelmatig naar de Cavapoo trimsalon komen, maar je moet thuis ook iets aan de vachtverzorging doen. Het is namelijk belangrijk dat je klitten tijdig opspoort en verwijdert. Daarom moet je dit ras zeker twee keer per week goed doorkammen. In de Cavapoo trimsalon krijg je hier uitleg over, en ook welke kammen of borstels geschikt zijn.

Wanneer je geen tijd hebt om jouw hond regelmatig te kammen, of dit lukt om gezondheidsredenen niet, is het aan te raden om wat vaker een afspraak bij de trimsalon te maken. Doe dit elke vier tot acht weken zodat je zeker weet dat de vacht klitvrij blijft. Wist je dat je bij Trimsalon Limbo tussendoor gratis langs mag komen voor het borstelen, kammen en verwijderen van klitten?


De Cavapoo knippen

Veel mensen kiezen voor de Cavapoo knippen. Hierbij wordt de vacht ingekort met behulp van een schaar, soms dient een opzetkam als extra hulpmiddel. Het knippen van de vacht vraagt veel kennis en ervaring. Iemand die hier niet professioneel mee bezig is creëert al snel happen of gaten in de vacht.

Een mooi resultaat is dus belangrijk, maar ook dat klitten uit de vacht verdwijnen. De Cavapoo knippen kan alleen wanneer er niet te veel klitten aanwezig zijn.

De Cavapoo scheren

Een alternatief voor knippen is scheren. Het verschil tussen deze twee zit hem in de vachtlengte. Bij de Cavapoo scheren worden de haren korter dan 1 cm. Dit is ideaal om een onderhoudsvriendelijke vacht te creëren. Ook is scheren het beste alternatief wanneer er veel klitten aanwezig zijn.

Uiteraard is het mogelijk om knippen en scheren met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld de poten wat langer laten, iets dat bij de Cavapoo zeer mooi uitziet.

De vacht plukken

Honden die geplukt worden hebben altijd een ruwe vacht. Denk hierbij aan de ruwharige Jack Russell of de ruwharige Teckel. Maar ook de Schnautzer of de bouvier. Het plukken van een Cavapoo mag nooit plaatsvinden! Dit ras heeft namelijk geen ruwe vacht, waardoor plukken niet alleen pijnlijk maar ook schadelijk voor de huid is.

Laat een Cavapoo dus niet plukken. Ben je van mening dat jouw hond toch ruwharig is? Laat dit altijd in de Cavapoo trimsalon beoordelen. Heel zelden komt het voor dat een Cavapoo ruwharig is, door een mutatie in de genen. Maar zelfs een ruwharige Cavapoo kan niet altijd geplukt worden: dit moet de kwaliteit van de vacht toelaten. Daarom is die professionele beoordeling zo belangrijk. Maak hiervoor een afspraak.

De Cavapoo ontwollen

De vacht van de Cavapoo is heel bijzonder. Hij bestaat uit een ondervacht en bovenvacht die met elkaar verweven zijn, waardoor ze heel erg op elkaar lijken. Het prettige aan de vacht is dat deze niet zomaar loslaat. Tijdens de ruiperiode vind je enkele haartjes in huis, meer ook niet. Daar waar andere honden hun hele vacht los lijken te laten.

Natuurlijk heeft dit type vacht ook een nadeel. Doordat de haren niet loslaten blijven ze in de vacht hangen. Hierdoor draaien de haren zich in elkaar en ontstaan er snel klitten.

Het heeft geen zin om een Cavapoo te ontwollen omdat hij geen wollige ondervacht heeft. Maar het is wel verstandig om klitten te laten verwijderen. Wanneer je hier te lang mee wacht worden de klitten steeds groter en vormen matten. In dit geval is kort scheren nog de enige optie. Geen enkele trimmen kan pijnloos matten eruit kammen!

Hoe vaak naar de Cavapoo trimsalon?

Het hangt van je eigen inspanningen en wensen af hoe vaak jouw hond naar de Cavapoo trimsalon moet. De meeste eigenaren kiezen voor een frequentie van elke 6-8 weken. Wanneer je de vacht thuis goed bij kan houden dan is de frequentie van elke 8-12 weken nog prima te doen. Maar wees waakzaam voor het ontstaan van klitten!

Wil je dat de vacht altijd mooi in model blijft, en vrij van klitten? Kies dan zeker voor afspraken die je elke 7-8 weken inplant. In de Cavapoo trimsalon is het mogelijk om vooruit te plannen. Dit kan tot twee afspraken vooruit, zodat je verzekerd bent van een plekje in de trimsalon.

Kosten Cavapoo trimsalon

Wat kost het om je Cavapoo te laten trimmen? Trimsalon prijzen lopen heel erg uiteen en zijn afhankelijk van ervaring, locatie en onkosten. De tarieven bij Trimsalon Limbo liggen op het landelijk gemiddelde. De kwaliteit ligt hoog: Trimsalon Limbo is Rijksgediplomeerd met ondersteuning van de overheid. Maar weinig trimsalons hebben deze kwalificatie.

Wil je meer weten over de kosten of hoe het er in de Cavapoo trimsalon aan toe gaat? Neem gerust contact op. Heb je een Cavapoo puppy dan mag je voor een kennismaking langskomen (alleen op afspraak). Een puppy kennismaking is gratis!

Zelf je Cavapoo trimmen

Sommige eigenaren vinden het leuk om hun Cavapoo zelf te trimmen. Hiervoor heb je de juiste materialen nodig zoals kammen en borstels, scharen, een tondeuse en de juiste scheerkoppen of opzetkammen. Een Cavapoo trimmen vraagt ook de nodige kennis en ervaring.

Houd er rekening mee dat je al snel twee tot vier uur verder bent voordat jouw Cavapoo geheel getrimd is. Het resultaat zal lang niet zo mooi zijn als een professionele trimmer dit doet. Maar wanneer je de uitdaging aan wil gaan is het zeker leuk om eens te proberen. Schaf wel professioneel gereedschap aan want het meeste dat verkocht wordt is binnen no-time kapot of geeft slechte resultaten.

Bijgewerkt: 9 oktober 2024

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.