Konijnen trimsalon in Limburg

Het langharig konijn heeft redelijk wat vachtverzorging nodig. Wanneer je de vacht niet goed bijhoudt ontstaan er snel klitten. Dit is heel vervelend voor het dier: klitten zijn soms pijnlijk en er kunnen zelfs huidontstekingen ontstaan. Maak daarom een afspraak bij de konijnen trimsalon Limburg.

Welke rassen komen naar de konijnen trimsalon van Limburg?

Alle langharige konijnenrassen hebben behoefte aan een intensieve vachtverzorging. Wanneer dit zelf niet lukt is het beter om een afspraak bij de konijnentrimsalon te maken. De volgende rassen verschijnen regelmatig bij Trimsalon Limbo:

  • Angora (moet gemiddeld vier keer per jaar geknipt of geschoren worden, anders verstikt het konijn in zijn eigen vacht)
  • Teddy (laat klitten bij de trimsalon verwijderen, soms is scheren noodzakelijk)
  • Voskonijn (bij dit ras ontstaan vooral veel klitten aan de onderzijde en de achterkant)
  • Leeuwenkop

Daarnaast behandel ik ook kortharige rassen zoals de Californian, Japanner, Rijnlander, Franse hangoor, Vlaamse reus, Hollander, Nederlandse hangoor dwerg nog veel meer.

Dit gebeurt er in de konijnen trimsalon

Woon je in Limburg en heb je een konijn dat wel wat extra vachtverzorging of een trimbeurt kan gebruiken? Wat er in de trimsalon gebeurt is afhankelijk van het ras, de vacht en de kwaliteit hiervan.

Kortharige konijnen worden ontdaan van loszittende haren en soms gewassen. Vervolgens wordt het konijn goed gedroogd, iets dat erg belangrijk is.

Bij langharige konijnen zoals de Leeuwenkop of de Teddy is het belangrijk om klitten uit de vacht te halen. Soms is het nodig om de klitten eruit te knippen. Het kan ook dat de vacht wat korter geknipt wordt: hierdoor is deze makkelijker te onderhouden. Bij de aanwezigheid van ontzettend veel klitten of vervilting is scheren soms de enige optie.

Het wassen van konijnen

Sommige rassen komen alleen naar de konijnen trimsalon in Limburg voor een wasbeurt. Hoewel een konijn wassen niet aan te raden is, moet dit bij veel viezigheid soms wel gebeuren. Dit kan bij alle rassen behalve het angorakonijn. Deze laatste mag alleen gewassen worden wanneer hij geheel geschoren is.

Een wasbeurt is altijd inclusief het verwijderen van loszittende haren en natuurlijk goed drogen. Alleen wassen betekent niet dat er ook klitten verwijderd worden. Wil je dit wel, maak dan een afspraak voor een complete trimbeurt.

Let op: laat je konijn nooit wassen wanneer deze klitten heeft. Door het water en de shampoo worden bestaande klitten groter. Klitten in de vacht komt alleen bij langharige rassen voor.

Wat kost een konijn trimmen?

Soms duurt het trimmen van een konijn net zo lang als een trimbeurt voor een kleine hond. Vooral wanneer er veel klitten aanwezig zijn.

Je laat een konijn trimmen vanaf 10 euro. De prijs voor de konijnen kapper loopt op dat ongeveer € 50 per behandeling. Van tevoren ontvang je een prijsindicatie. Het kan dat ik tijdens de trimbeurt meer klitten of zelfs vervilting tegenkom dan verwacht. In dit geval geldt er een meerprijs. Hierbij probeer ik de prijs voor een konijnen trimbeurt altijd zo laag mogelijk te houden. Het leven is immers al duur genoeg.

Locatie konijnen trimsalon Limburg

Een trimbeurt voor je konijn duurt tussen de 20 minuten en 60 minuten.  Sommige baasjes blijven tijdens de trimbeurt aanwezig. Dit kan soms handig zijn want zo kun je jouw konijn vasthouden of in bedwang houden.

Het is ook mogelijk om eventjes de trimsalon te verlaten. Op 5 minuten loopafstand vind je in een klein winkelcentrum met onder andere HEMA, Aldi en Kruidvat. Veel mensen vinden het prettig om tussendoor wat boodschappen te doen of te shoppen. Dat kan en dat mag! Kom je konijn op het afgesproken tijdstip weer ophalen.

Het is niet aan te raden om je konijn langer dan 10 minuten in de trimsalon te laten wachten. Er komen namelijk ook andere huisdieren naar de trimsalon. Jouw konijn moet een bezoek aan de konijnentrimsalon als stressvrij ervaren.

Met je konijn op reis

Veel mensen denken dat een konijn vervoeren veel te veel stress oplevert. Dat valt echt wel mee: de meeste konijnen kunnen hier heel goed tegen. Zolang je er maar voor zorgt dat de reismand aan alle eisen voldoet:

  • Groot genoeg zodat het konijn zich kan draaien
  • Geen slappe bodem (leg een matje of handdoek op de bodem)
  • Voldoende ventilatie

Neem een extra deken of handdoek mee die je over de reismand kan leggen. Handig bij grote temperatuurverschillen of om je konijn niet in aanraking met honden of katten te laten komen.

Mobiele konijnentrimsalon Limburg

Let op: onderstaande informatie is verouderd, de konijnen trimsalon aan huis is niet meer beschikbaar.

Misschien vind je het lastig om naar de fysieke trimsalon te komen. Dan kun je ook een afspraak maken voor de mobiele konijnen trimsalon Limburg. Regelmatig rijden we door verschillende steden en dorpen in Limburg. We kijken wanneer jouw adres op de eerstvolgende route ligt.

Houd rekening met een soms langere wachttijd. Wanneer we net jouw locatie hebben bezocht dan kan het dat je tot acht weken moet wachten voordat we weer langskomen. Maak daarom op tijd een afspraak.

De kosten voor de mobiele konijnen trimsalon zijn gelijk aan een bezoek aan de fysieke trimsalon. Wel moet je rekening houden met extra voorrijkosten (€ 0,42 per kilometer vanaf Tegelen).

Konijn zelf trimmen: zo doe je dat

De aanschaf van een langharig konijn is zo gemaakt. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat een langharig konijn elke 6-8 weken getrimd moet worden. Zeker wanneer je weinig aandacht aan de vacht besteedt.

Je konijn zelf trimmen is zeker mogelijk. Hier heb je kennis en ervaring maar ook de juiste materialen voor nodig. In ieder geval een borstel en een kam maar ook een schaar om de vacht in te korten. In extreme gevallen is het nodig om deze kort te scheren. Hierbij maak je gebruik van een goede tondeuse (geen mensen tondeuse).

Was je konijn eventueel na de trimbeurt, niet vooraf. Wanneer je dit van tevoren doet dan worden aanwezige klitten alleen maar erger.

Bijgewerkt: 4 januari 2025

Over mij

Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.