Pomeranian trimsalon Limburg
Standaard is het gebruikelijk om de Pomeranian twee tot vier keer per jaar te laten trimmen. Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om hun Pomeriaan elke 4 tot 6 weken naar de trimsalon te brengen. Vaak uit onwetendheid want veel trimsalons laten eigenaren in de waan dat er zoveel trimbeurten nodig zijn. Maak daarom een afspraak bij dé Pomeranian trimsalon Limburg. Jouw hond ontvangt de juiste vachtverzorging zonder onnodig hoge kosten.
Hoe vaak een Pomeranian laten trimmen?
De Pomeranian oftewel dwergkeeshond heeft een wollige ondervacht. Het is aan te raden om deze ondervacht twee tot vier keer per jaar bij de Pomeranian trimsalon te laten verwijderen. Dit voorkomt (en verwijdert) klitten. Bovendien is de vacht hierna makkelijker in onderhoud.
Vaak steken er wat haartjes uit de vacht, wat jouw hond een wat onverzorgd uiterlijk geeft. In de Pomeranian trimsalon worden die piekende haartjes weggeknipt. Een trimbeurt houdt ook in dat de hond in een mooi rond model wordt getrimd. Uiteraard wordt de hond ook gewassen.
Wil je de Pomeriaan altijd mooi model houden? Dat is het verstandig om elke 2 tot 3 maanden met je hond naar de trimsalon te komen. Helaas beweren sommige trimsalons dat dit elke 4-6 weken moet maar dit is helemaal niet nodig en kost jou veel geld.
Moet een Pomeranian in een spa bad?
Er duiken steeds meer gespecialiseerde Pomeranian welness salons op. Deze beschikken over een spabad, ook wel bekend als ozon bad of milky bad. Voor 99% van de dwergkeeshonden is een spa/ozon/milky bad niet aan te raden. De hond zit minimaal een half uur in bad waardoor de huid ontzettend uitdroogt. Bovendien is een hond géén zeehond en behoort hij niet gedurende een half uur (of langer) in bad te zitten.
Waarom bestaat zo’n spabad dan en wordt het veel voor Pomeranians gebruikt? De huidziekte Alopecia X (black skin disease) komt vaker bij bepaalde rassen zoals de Pomeranian voor. Deze ziekte kenmerkt zich door pleksgewijs kaalheid.
Ozontherapie kan bij sommige honden met deze huidziekte verlichting geven en zelfs genezing brengen. Maar alleen wanneer bacteriën de veroorzaker van de ziekte zijn. Helaas is dit zelden het geval.
Toch zie je soms dat een Pomeranian met black skin disease een betere vacht krijgt nadat hij enkele keren in een ozon bad is geweest. Helaas is dit vaak van tijdelijke aard en treedt kaalheid op een later moment alsnog op.
Het is ook goed om te weten dat het ozon- of milky bad een trend is die vanuit Amerika is overgewaaid. Over enkele jaren is de nieuwigheid ervan af en gaat geen enkele hond meer in zo’n bad. Mede ook omdat een langdurig bad juist huidproblemen kan veroorzaken of verergeren!
Een mooi rond model bij de Pomeranian
Pomeranian hondjes hebben een wollige vacht die hen een grappig uiterlijk geeft. Bij een Pomeranian trimmen is het belangrijk dat het bolle uiterlijk behouden blijft of weer naar boven komt. Sommige trimmers bereiken dit door flink in de vacht te knippen. Het nadeel hiervan is dat de ondervacht beschadigd raakt. Het kan maanden tot soms jaren duren voordat de vacht weer netjes terug groeit. Ondertussen heeft jouw Pomeranian kale plekken in de vacht.
Een goede trimbeurt is dus van essentieel belang. Maak daarom een afspraak bij de gespecialiseerde Pomeranian trimsalon Limburg.
Tijdens het trimmen wordt altijd rekening gehouden met het verschil tussen boven- en ondervacht. Omdat de ondervacht niet beschadigd mag raken, wordt een speciale behandeling toegepast.
Naar de Pomeranian trimsalon: het wassen van de hond
Sommige trimmers zien winst in de populariteit van Pomeranians en het geld dat eigenaren aan hun hond uit willen geven. Daarom is ook de trend rondom ozon/milkybaden ontstaan. Een soort spabad voor honden.
Het probleem is dat een ozon bad geen wetenschappelijk bewezen effect heeft. Het verbetert de hondenhuid zelden, tenzij er sprake is van een bacteriegroei op de huid waardoor de hond huidproblemen heeft gekregen.
Je moet weten dat de meeste huidproblemen het gevolg zijn van een verkeerde trimbeurt, verkeerde voeding, onjuiste verzorgingsproducten of hormonen die niet in balans zijn.
Laat je dus goed informeren voordat je naar een Pomeranian spabad gaat. Het doet in de meeste gevallen meer kwaad dan goed en kost alleen maar een hoop geld.
In de Pomeranian trimsalon wordt de hond met een milde hondenshampoo gewassen. Deze shampoo is op basis van kruiden en helpt de huid herstellen. Maar het is, net als een spa/ozonbad, geen wondermiddel! Bij ernstige huidproblemen is het aan te raden om met je hond naar de dierenarts te gaan.
In de Pomeriaan trimsalon behoort het wassen tot de standaard trimbeurt. Dit zit dus altijd bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is het mogelijk om alleen voor een wasbeurt langs te komen.
Kosten Pomeranian trimmen
Vaak is een Pomeranian trimbeurt duur omdat hier een behandeling in een ozon spa bad bijzit. Trimsalon Limbo heeft geen ozonbad, simpelweg omdat dit geen bewezen effect heeft. Je bespaart dus een hoop kosten door een afspraak te maken bij dé Pomeranian trimsalon in Limburg. Op de tarievenpagina vind je meer informatie over de prijs.
Locatie trimsalon Limbo
De Pomeranian trimsalon is gevestigd in Tegelen, gemeente Venlo (Limburg). De trimsalon ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Venlo. Ideaal om de hond naar de trimsalon te brengen en ondertussen te winkelen of Bourgondisch te genieten. Van tevoren hoor je wanneer jouw hond klaar is.
Het is ook mogelijk om bij de trimbeurt te blijven. Hierbij wordt wel naar het gedrag van de hond gekeken: blijf deze rustig wanneer de eigenaar in de buurt blijft? Dit kan per hond heel erg verschillen!
Voor de deur van Trimsalon Limbo vindt je parkeerplaatsen langs de stoep. Niet op de privé-oprit parkeren!
Een afspraak maken om je Pomeranian te laten trimmen
Maak direct een afspraak via de online planner. Binnen 48 uur ontvang je een bevestiging per mail. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan even contact op. Je kunt ook telefonisch of per e-mail een afspraak maken. Ook handig wanneer je nog een vraag hebt.
Bijgewerkt: 16 juli 2024
Over mij
Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.